Szerintetek van joga megütni egy anyának a gyermekék?
Sok álszent ember van itt,vagy soknak nincs gyereke,illetve sokan azt gondolják,mert egyszer egy pszihológus kitalálta,hogy a popsira,kézre csapástól lelkibeteg lesz a gyerek és van aki ezt elhiszi.
De számos pszihológus is kimondja ha muszáj belefér egy popsira,kézre legyintés.
Verést elítélem,de egy nevelői célzatból adott fenékre,kézre csapás sokszor muszáj,ha nem érti meg a gyerek 100szorra sem,és veszélyezteti magát vagy a másikat akkor igenis muszáj.Aki sohasem ad a gyerekének nem nevel,vagy angyal a gyereke.Igen el kell magyarázni,miért kapja és azt is miért nem szabad.De felesleges belekeverni az apa ad anyának egy pofont,mert az nem ugyanaz,és kérdező ha kicsit is gondolkozol,te is tudod,hogy nem ugyanaz.Az anyának nem csak hogy joga van néha popsira,kézre ütni ha nincs más megoldás,de kötelessége is rendesen nevelni a gyerekét.Nem a dühből és a türelmetlenségből adott pofonokról van szó,mert az nem helyes.Szerintem minden értelmes felnőtt ember tisztában van vele,hogy igen hozzátartozik a neveléshez,de nem szabad,hogy kizárólagos eszköz legyen és ha semmi nem segít igenis kell alkalmazni,mert az elbeszélgetések,és az ejnye-bejnyék nem mindig hatásosak.
Nekem 1 éves a gyerekem,értelemszerűen még nem csaptam rá,nem is értené.Nem tudom meg fog-e történni,lehet igen,lehet nem!Nem ítélem el,de nyílván senki ne verje agyba főbe a gyerekét.
Azt viszont azért megjegyzem,hogy én se apámtól,se anyámtól nem kaptam még egy pofont,egy kézre legyintést sem.SOHA!Egyszer majdnem,de anyum még időben "észbe kapott" Azt a döbbent arckifejezését soha nem felejtem el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!