Szerintetek van joga megütni egy anyának a gyermekék?
15-ös vagyok
valóban félreértettem, bocs
mivel én a 6-ossal értek egyet, tehát nem tartom helyesnek a testi fenyítést, azzal sem értek egyet, (nagyon nem!) ha apa üti meg anyát
akkor majd a kisgyerek azt látja, hogy apa veri anyát, és hogy verekedéssel le lehet rendezni a konfliktusokat, és ő is ezt az utat fogja követni :(
Ha a férjem enegem megüt(ne) azt indulatból/idegből teszi/tenné. Ergo nem fér bele. Nem vagyok bokszzsák. Akkor valami nagyon nem stimmel vele.
Ha a gyerekem fenekére csapok nevelési célzattal, azt azért teszem, hogy megóvjam őt nagyobb bajoktól, hogy ne üsse el az autó, ne rázza meg az áram stb.
Gondolom, érted a különbséget.
Plusz nem mellékes, hogy ha a férjem/párom üt meg, az fáj fizikálisan, lelkileg is, ott marad a helye.
Egy fenékrecsapást, kézre csapást az én gyerekem konkrétan kiröhög. Sajnos.
Eleve baromság volt behozni a képbe az "apa megüti anyát" vonalat...
Ennek fényében meg már az egész kérdés vihar a biliben.
Miert lenne barki is kivetel? Egyiknek lehet -> masiknak is. Egyiknek sem = senkinek. A gyerek nem csak abbol tanul agressziot ha az apa veri az anyat, abbol is, ha az anya neki odacsap. Ebbol tanulja csak igazan.
Egyenrangu fel szerint kell kezelni egymast, nem szamit, ki mennyi idos. Nincs kivetel utes, csak mert az "nevel".
Nincs,Ha anyának van joga akkor a gyereknek is van.Sajnos tényleg vannak szituációk amikor már nincs más "fegyver"anya kezében mint a popsira csapás.Ettől függetlenül nem ítélem el de én nem használom.Emlékszem,nálam mit váltott ki az anyai pofon.Csakazértsem csinálom amit akarsz.A fiam is ilyen.
Magyarázok,visszatartok,elterelek,ölelek nála ezek válnak be.Vagy hónom alá csapom ha más nincs:-))
Egy kisgyerek még nem tudja mi a jó és mi a rossz, még egy felnőtt ember igen. A szülőknek pedig az a dolga, hogy megtanítsák ezt a gyereküknek. Az megint más, hogy miért nem cselekszik a szerint az ember. És ezért van különbség a között, hogy valaki nevelő célzattal rácsap a gyerek kezére, vagy fenekére, vagy egy szülő megüti a másikat. Azzal egy felnőttet sem lehet megnevelni, ha megütjük, mert a nevelést kicsi korban kell megtenni, felnőtt korban már senkit nem lehet. Ha egy felnőtt megüt egy másikat, akkor azt valóban indulatból, fájdalomból, méregből teszi.
Ha egy anya szintén indulatból üti meg a gyerekét, akkor ahhoz nincsen joga.
Ha ezerszer magyarázza el a gyereknek, hogy ne nyúlkálj a konnektorba, mert agyoncsap az áram és akkor is belenyúl, ha rászólsz erélyesen és még akkor is, na és akkor ráüt a szülő a gyerek kezére, akkor annak van értelme, mert ilyenkor nekiállnak úgyis sírni, tudják, hogy rosszat csináltak és abbahagyják.
Amúgy meg egy 3 évesnek igen el lehet magyarázni, mert megérti, de talán még az is kicsi hozzá. Akkor egy 1 évesnek már hogy tudná az ember úgy elmagyarázni a dolgokat, hogy megértse. Én is hiába mondom a fiamnak, hogy megráz az áram, vagy kitöröd a nyakad, nem fogja megérteni, mert nem tudja mit jelent az, hogy áramütés, nyakkitörés. Maximum az emelt hangnemből, a kézre csapásból fogja fel, hogy most valami rosszat csinált és ne csinálja többet.
Szóval azért van különbség a nevelő (pusztán a gyerek saját védelme érdekében elcsattan kézre vagy fenékre verés) és az indulatos ütés között.
Minden gyerek más. Van amelyik ért a szép szóból, nem kell soha egy pofont sem kapnia, de vannak olyan gyerekek, akik nem értenek a szép szóból. És ha az ilyen gyerekek soha egy atyai-anyai nevelő célzatú pofont, kézre csapást sem kapnak, akkor jön az, hogy lesz egy szófogadatlan, neveletlen nagy gyerek, akit később már nem lehet megnevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!