Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek van joga megütni...

Szerintetek van joga megütni egy anyának a gyermekék?

Figyelt kérdés
miért igen vagy nem?

2012. jún. 1. 13:37
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
48%

Az öncélú, ésszerűtlen veréshez természetesen nincs joga egy szülőnek sem.

De attól is bicska nyílik a zsebemben, mikor vkit keresztre akarnak feszíteni azért, mert néhanap rácsap a gyerek kezére vagy fenekére.

Általában azok beszélnek a legkönnyebben, akiknek nincs gyerekük, vagy olyan típus, aki meg sem próbál ellenkezni. A sokadik alkalom után az én kicsikém is "kikapott" a konnektor piszkálásáért. Azóta nem csinál ilyet. Nagyon bántott a dolog... De megbökhettem volna az öleléseket meg a puszikat, ha agyoncsapja az áram...

2012. jún. 1. 14:02
 12/36 anonim ***** válasza:
55%
Elvben nincs joga. De igenis van az a szituáció, amikor bizony egy fenékre legyintés vagy kézre rácsapás segít. Hosszú távon a gyerek érdekében tesszük ezt, hogy pl ne nyúljon a konnektorba, ne szaladjon az autó elé stb. Lehet, hogy akkor rossz neki is (nekem még rosszabb), de ha ezzel nyomatékosítom, hogy valamit egyszerűen TILOS, mert veszélyes, akkor elfogadható eszköz.
2012. jún. 1. 14:22
 13/36 A kérdező kommentje:

okè, tehat sokak szerint van joga az anyanak egy-egyuteshez, pofonhoz, fenekre csapashoz.

es ha ugyanezt a ferj tenne veled?

2012. jún. 1. 14:34
 14/36 anonim ***** válasza:
33%

Nincs!

Persze,ha egyszer egyszer a kezére vagy popsijára kap egyet akkor nem tragédia,de megverni,vagy arcon csapni nincs,én nem tettem,és nem is fogom soha!!!

2012. jún. 1. 14:35
 15/36 anonim ***** válasza:
76%

én a 6-os válaszolóval értek egyet

de a 2. kérdésednél meg úgy gondolom, hogy ugyanolyan jogai vannak egy anyának, mint egy apának

tehát ha egy családban az a nevelési elv, hogy megengedett bizonyos esetekben a fenékre csapás, akkor ezt ugyanolyan jogon teheti meg anya, mint apa szerintem

2012. jún. 1. 14:38
 16/36 A kérdező kommentje:

15-os, felreertettel

az apa nem a gyereket, hanem az anyat vagna pofon.

2012. jún. 1. 14:43
 17/36 anonim ***** válasza:
6-os vagyok. A 2. kérdést hogy értelmezem? Hogy az apa nem a gyerekre csap rá nevelési célzattal hanem az anyára? Mivel az anyának a nevelési célzatú ütés rendben van ezért az apa ,ha neki odacsap az is rendben van?
2012. jún. 1. 14:44
 18/36 anonim ***** válasza:
6-os.Látom itt a válasz. :D Kedves kérdező vitát fog szülni a kérdés. "Amit szabad Jupiternek nem szabad a kis ökörnek."Ezekre a kérdésekre én is kíváncsi leszek....
2012. jún. 1. 14:47
 19/36 anonim ***** válasza:
Bocsi * Válaszokra*
2012. jún. 1. 14:48
 20/36 anonim ***** válasza:

Hát elég érdekes.

Maradjunk a konnektoros példánál: ha a gyerekem villával piszkálja 20. alkalommal, rácsapok a kezére. Ha ugyanezt teszem, a férjem is rácsaphat az enyémre :-)))

De ha ezért ütök oda a gyereknek, mert türelmetlen vagyok, az nem helyes. És ebben a vonatkozásban az sem, ha a férjem megüt mert olyat mondok, ami neki nem tetszik.

2012. jún. 1. 14:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!