Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, hogy ugyanúgy...

Mit tegyek, hogy ugyanúgy szeressem a kisebbet?

Figyelt kérdés

Nagyobbik fiam 3 éves (véletlen baba) a pici 7 hónapos (tervezett baba)!

Szeretem a pici fiamat is, de a nagyobbat úgy érzem jobban! Nem tudom, hogy annak köszönhető-e, hogy a pici még sokat sír, kevésbé lehet vele kommunikálni mint a nagyobbal, vagy azért mert az első csodálatos természetes szülésem után a második császár és nagyon rossz élmény volt, de a szülésem óta nem tudok közel kerülni a picihez! Ne úgy értsétek, hogy nem szeretem, nem törődök vele, mindent megteszek érte is, rengeteget foglalkozom vele, mégis úgy érzem nem tud annyira közel férkőzni a szívemhez mint a nagyfiam és emiatt iszonyú bűntudatom van! Mit tegyek?

A kérdésem nem kamu és kérlek ne kövezzetek meg érte! Nem vagyok depressziós és nincs szükségem gyógyszerre se... Csak valaki magyarázza meg hogyan lehetséges ez? Ugye változni fog?

2012. máj. 31. 12:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%
Én ezt át tudom érezni, nekem is három év van a gyerekek között és a nagyobbik pont akkor igényelte a legtöbb figyelmet, amikor a kicsi pár hónapos volt. Nálad sem kéne a szeretet fokozatairól beszélni, és szerintem te se ezt az érzést ápolgasd a lelkedben. Biztosan egyforma mértékkel szereted őket, csak nem egyformán. Talán akkor fog változni a helyzet, ha a kicsi együtt tud játszani a naggyal, most még teljesen más foglalkozást, gondoskodást igényelnek. És főleg ne vádold magad, ez a legrosszabb amit tehetsz, idővel alakulni fog a helyzet, ha mégsem később érdemes segítő szakemberhez fordulni, de most mpég szerintem korai erről beszélni. Nekem már nagyok 10 és 13 évesek, és most jön a kistesó. :)
2012. máj. 31. 12:22
 2/12 anonim ***** válasza:
Én az ilyenekhez nem nagyon tudok hozzászólni, nekem még nincs gyerekem, de talán csinálj sok közös programot a kicsivel. Pl . baba mama úszás, torna stb. Lehet az segítene :)
2012. máj. 31. 12:22
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. máj. 31. 12:24
 4/12 anonim ***** válasza:

a hormonok egy hüvelyi és egy császáros szülésnél nem egyformák . talán ez is közrejátszik ...

majd kialakul a szeretet ez tuti biztos.

2012. máj. 31. 12:32
 5/12 anonim ***** válasza:
86%
bár egy babám van..én megértelek..véletlen baba..és borzalmas szülési élmény..természetes módon jött ki nem császárral de majdnem belehaltam szó szerint..én kb 8 hónapos koráig éreztem igy..nem tudom..szerettem mindent megtettem érte de valahogy azt a varázslatos baba-mama kapcsolatot nem éreztem amire vágytam..aztán lassan kialakult..most már érzem hogy egy csapat vagyunk hogy elválaszthatatlanok vagyunk az a"varázs" amit vártam ami miatt büntudatom volt hogy nem érzem egy idő után kialakult magától..most 16 hónapos a fiam!
2012. máj. 31. 12:40
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, jobban érzem magam! :)
2012. máj. 31. 12:46
 7/12 anonim ***** válasza:
89%
talán lehet azért is mert egy 3 éves már olyan aranyos dolgokat mond ,hízeleg,vicces dolgokat csinál....és őt már 3 éve ismered......
2012. máj. 31. 13:13
 8/12 anonim ***** válasza:
67%

szerintem csak azért van mert vele még nem olyan személyes a kapcsolatod, még pici. majd ha személyesen neked mosolyog, huncutkodik, te kellszes csak neki, meg tudtk egütt dolgokat csinlni. ő is int pápát, megmitat felismer dolgokat, egyszóval igazi emberke lesz belőle, akkor sztem megjön ez is. nálunk is hasonló volt. most 9 hónapos a kisfiam, és uyganúgy szeretem mint a nagyot (3,5 éves).

vagyis nem ugyanúgy, de ugyanannyira. ;)

2012. máj. 31. 13:25
 9/12 anonim ***** válasza:
67%
Lanyom 3 mult es imadom, nagyon sok szeretetet ad. De ki merem jelenteni, hogy kisbabanak nem szerettem ennyire, mint most. Jelenleg a masodik babat varom, haaaat kivancsi leszek.
2012. máj. 31. 14:39
 10/12 anonim ***** válasza:

Persze, hogy változni fog, ne aggódj, tapasztalat! Az első gyerekem tizenéves, csodás szülés, totális szimbiózis, másfél évig szoptatás, minden tökéletes.

A második 16 hónapos, sürgősségi császárral született, korababa, sokat sírós, nyugtalanabb személyiség, szoptatás csak 1 hónapig, illetve az is csak fejés volt, szóval... Kb. 10 hónapos koráig éreztem magam pontosan úgy mint te! Ráadásul fokozta a bűntudatomat, hogy ő annyit de annyit szenvedett élete kezdetétől, mint sok felnőtt egész életében sem.

Most már ugyanolyan erősek az érzelmeim, mint a nagyobb iránt, sőt, a kiskamasz kiakaszt sokszor, a pici meg bújik, szóval abszolút egyensúly van. :)

Ne félj, minden rendeződik, és a szeretet egyébként sem mindig érzelmekkel kezdődik, hanem sokszor cselekedetekkel.:) Aztán jönnek majd az érzések is. Mert mi emberek olyan sok mindentől befolyásolhatók vagyunk, a hormonok is közrejátszanak, stb. az érzések sokszor nem megbízható jelzőrendszerek...

2012. máj. 31. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!