Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan vegyem el a cumisüveget...

Hogyan vegyem el a cumisüveget a 18 hós kisfiamtól? Azok az anyukák akik tudják, hogy egy tárgy milyen ragaszkodást képes kiváltani a gyermekből tudnának valami tanácsot adni, hogy hogyan kezdjek neki?

Figyelt kérdés

Nagyon ragaszkodik a cumisüvegéhez.Próbálgatom már régóta elvenni tőle,de persze ez hihetetlen hisztit,tobolást eredményez.

Az a baj,hogy sem a pohár sem a csőrös itató nem érdekli.

A nagylány suliba jár így nem hagyhatom éjjel az üvege után nyafizni a kicsit,de lassan közeledik a szünet,akkor már beleadhat mindent.

Már próbáltam vízzel,úgy sem kell,akkor is sír.De látom a fogain,hogy nem igazán sokáig engednek a cumisüveg okozta támadásnak.

2012. máj. 31. 08:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"nem "lelki tarsa" a gyereknek. meg a kedvenc maci se az, azt is potolja a gyerek pszicheje par nap alatt valami massa"

Remélhetőleg "értelmes" dologgal - legalábbis ami a szülőnek is elfogadható... A gyerek sajnos nem kérdezi meg előre, hogy az ujjszopás, vagy a kukac gyürkészése az-e:(

2012. máj. 31. 09:35
 12/17 anonim ***** válasza:

A "kukac gyurkeszese" normalis, azt minden fiu csinalja. Ahogy a lanyok is felfedezik, hogy ott valami jo.

okos szulo ezert ad alternativat a gyereknek, amit az szinte mindig el is fogad. mindenesetre jobb, mintha tonkremennek a fogai, es szazezreket koltessz fogszabalyzasra

2012. máj. 31. 09:39
 13/17 anonim ***** válasza:
9-esnek. Miért kéne elvenni tőle? Azért mert, egyik ismerősöm még 4 évesen is cumisüvegből itta az esti tejét.....
2012. máj. 31. 10:10
 14/17 anonim ***** válasza:

Szerintem teljes egészében még! ne vedd el tőle. Először napközben próbáld rászoktatni a pohárra, csőrösre, szívószálra.

Ha este, vagy akár reggel is abból issza meg a tejét, kakaóját, szerintem még megengedhető ebben az életkorban.

Éjszaka meg gondolom vizet iszik belőle. Nyáron tényleg próbálkozhatsz az éjszakai cumisüvegezésről leszoktatni, de ha az este a lefekvés, rituálé része, hagyd meg neki.

Ésszel korlátozd, idővel, ahogy okosodik egyre jobban meg lehet vele beszélni, hogy már nem neki való a cumisüveg.

Nem hinném, hogy napi 2X-i cumisüveg használat olyan nagy kárt tenne a fogakban.

Egyébként napközben mit iszik belőle?

2012. máj. 31. 10:30
 15/17 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, én egyébként ha lehet kihagynám a csőröst, aztán meg arról lesz nehéz leszoktatni.
2012. máj. 31. 10:35
 16/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

Sem a vizet sem a teát nem igazán issza.Néha...100%-os gyümilevet szoktam neki adni.Azt imádja.De,mint olyan természetesen tartalmaz cukrot,mégha nem is hozzáadottat,és maga a gyümölcslé savas.Ezért tudom,hogy a fogai vészesen veszélyben vannak.

A 9-es nek :írtam,hogy főleg miért,akarom elvenni.

A tanácsokat mindenkinek köszönöm:)Még 2 hét a suliból,és elkezdhetem tőle elvenni,de mint,ahogy többen is írják nézek neki valami újdonságot,hátha átsegíti.

2012. jún. 1. 08:30
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem meg kezd el szoktatni a vízre. (Mindig hígabb gyümölcslevet adj neki.) Jón a nyár, meleg szerintem a vizet is el fogja fogadni egyre jobban. Én az esti kakaónál, tejnél nem venném el tőle a cumisüveget.
2012. jún. 1. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!