Hogyan vegyem el a cumisüveget a 18 hós kisfiamtól? Azok az anyukák akik tudják, hogy egy tárgy milyen ragaszkodást képes kiváltani a gyermekből tudnának valami tanácsot adni, hogy hogyan kezdjek neki?
Nagyon ragaszkodik a cumisüvegéhez.Próbálgatom már régóta elvenni tőle,de persze ez hihetetlen hisztit,tobolást eredményez.
Az a baj,hogy sem a pohár sem a csőrös itató nem érdekli.
A nagylány suliba jár így nem hagyhatom éjjel az üvege után nyafizni a kicsit,de lassan közeledik a szünet,akkor már beleadhat mindent.
Már próbáltam vízzel,úgy sem kell,akkor is sír.De látom a fogain,hogy nem igazán sokáig engednek a cumisüveg okozta támadásnak.
"nem "lelki tarsa" a gyereknek. meg a kedvenc maci se az, azt is potolja a gyerek pszicheje par nap alatt valami massa"
Remélhetőleg "értelmes" dologgal - legalábbis ami a szülőnek is elfogadható... A gyerek sajnos nem kérdezi meg előre, hogy az ujjszopás, vagy a kukac gyürkészése az-e:(
A "kukac gyurkeszese" normalis, azt minden fiu csinalja. Ahogy a lanyok is felfedezik, hogy ott valami jo.
okos szulo ezert ad alternativat a gyereknek, amit az szinte mindig el is fogad. mindenesetre jobb, mintha tonkremennek a fogai, es szazezreket koltessz fogszabalyzasra
Szerintem teljes egészében még! ne vedd el tőle. Először napközben próbáld rászoktatni a pohárra, csőrösre, szívószálra.
Ha este, vagy akár reggel is abból issza meg a tejét, kakaóját, szerintem még megengedhető ebben az életkorban.
Éjszaka meg gondolom vizet iszik belőle. Nyáron tényleg próbálkozhatsz az éjszakai cumisüvegezésről leszoktatni, de ha az este a lefekvés, rituálé része, hagyd meg neki.
Ésszel korlátozd, idővel, ahogy okosodik egyre jobban meg lehet vele beszélni, hogy már nem neki való a cumisüveg.
Nem hinném, hogy napi 2X-i cumisüveg használat olyan nagy kárt tenne a fogakban.
Egyébként napközben mit iszik belőle?
Sziasztok.
Sem a vizet sem a teát nem igazán issza.Néha...100%-os gyümilevet szoktam neki adni.Azt imádja.De,mint olyan természetesen tartalmaz cukrot,mégha nem is hozzáadottat,és maga a gyümölcslé savas.Ezért tudom,hogy a fogai vészesen veszélyben vannak.
A 9-es nek :írtam,hogy főleg miért,akarom elvenni.
A tanácsokat mindenkinek köszönöm:)Még 2 hét a suliból,és elkezdhetem tőle elvenni,de mint,ahogy többen is írják nézek neki valami újdonságot,hátha átsegíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!