15 honapos oltást hova kapja a baba? Egyet a combjaba, egyet pedig a karjába? Ezt amúgy nem kell kiváltani, ugye, hanem a rendelőben kapjuk meg?
15 hós kötelező mmr: karba adják általában
másik a prevenar, de az nem kötelező: combba adják
1.
és igen, a rendelőben adják, nem kell megvenni előre
Kislányom pont tegnap kapta meg.A kötelezőt a jobb vállába, a prevenart pedig a bal vállába.
Úgy tudom orvosa válogatja, hogy hová adja.
Azt olvastam, hogy még az egyiket izomba, a másikat bőr alá adják.Ezért nem gondolom, hogy humánus dolog egy 15 hónapos (általában már járó) gyerek combjába beadni az oltást, amitől fájhat neki, sántíthat is egy ideig.
Szerintem kérdezz rá a dokinál, mielőtt beadja és nyugodtan kérd a karjába a szurit.
Ja és igen, nem kell kiváltani, ott helyben kapja őket.
Sok szerencsét és kevés sírást hozzájuk! :)
Kislányom ma kapta.
Bal karba a kötelezőt és bal combiba a prevenart.
Erdekes. Én ma megkérdeztem, mert a barátnőm kislánya karba kapta mindkettőt, és amit izomba adtak, az borzasztóan fajt neki. De a mi dokink ma azt mondta, hogy ő azt a combjaba adja majd, mert ott több a zsír és az izom, könnyebben eloszlik, meg többet használja.
Szerinte aki karba adja, az szadista. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!