Igaz az, hogy ha mind a 2 szülő kék szemű, akkor a gyerekeik szeme színe is kék lesz?
Figyelt kérdés
2009. jún. 30. 12:52
11/15 anonim válasza:
Utolsó vagyok.Az amit örököl,az a genotípus,ami ltszik az a fenotípus. Tehát ha a gyermek szülei mindketten kékszeműek,akkor ők erre a tulajdonságra nézve homozigóták,így a baba geno és fenotípusa is a kék lesz.De neki majd ha párja más genotípust hordoz,lehet sötét szemű utóda.
12/15 anonim válasza:
Ismerősöméknél az apának és az anyának is zöld szeme van a kislány viszont kék szemű lett. Ennyit a tudományról.
13/15 anonim válasza:
Hülyeség. Nálunk például hárman vagyunk, nekem meg tesómnak kék szemünk van, pedig anyunak és apunak is barna szeme van. Hehe... c(:
14/15 A kérdező kommentje:
Utolsónak: Kérdésemet majd 1 évvel ezelőtt tettem fel, és a kérdés nem az volt, hogy a barna szemű szülőknek lehet e kék szemű gyereke, mert azt tudjuk, hogy igen (a mi családunkban is ez a helyzet: szüleimnek barna és zöld színű a szeme, testvéreimnek és nekem: zöld, kék, barna). Fordítva volt a kérdés.
Férjemnek és nekem is kék színű a szemünk, kislányunknak is az lett, kíváncsi leszek majd a jövőben, ha lesznek még gyerekeink, hogy akkor mindnek kék színű lesz e. Természetessen ezt csak akkor fogom megtudni, ha majd megszületnek.
2010. máj. 25. 11:53
15/15 anonim válasza:
Biztos, hogy akkor fogod majd megtudni, hogy milyen színű lesz a gyerekeid szeme, ha majd megszületnek. De. (Szerintem) egyáltalán nem biztos, hogy mindegyikőjüknek kék szeme lesz, attól függetlenül, hogy nektek, és a testvérének is kék. Akár nagyszülőktől, dédszülőktől, ükszülőktől is örökölhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!