Segítség mi lehet ez es mit csináljak?
a zöld kaki a túletetés miatt van. nyilván ezért is bukik :)
ne tedd minden nyekkenésre cicire, 20percig büfiztesd legalább.
ha nem feszül nagyon a hasa akkor nem kell neki segíteni kakilni, 5-6 naponta kakil is normális!
csuklásra meg ne adj semmit, főleg ne citrom és limonádét, a hozzátáplálást nem azzal és nem ekkor szokták kezdeni ;)
azért csuklik mert így erősödik meg a rekeszizma, egyébként csak minket zavar, a kicsiket nem
Az nem gond, ha a tejcsi kijön, biztos túlette magát. Ha nem sugárban jön, akkor az nem gond. Csuklani meg minden baba csuklik. Fektesd hasra, az segít a hasfájáson is.
A zöld széklet pedig jellemtő ilyen korban.
Nálunk is hasonló volt.Én azzal próbálkoztam,hogy gyakrabban adtam neki enni (anyatejes baba),így nem éhezett ki és kevesebbet evett egyszerre.Még mindig (3 hós kisfiú) jön neki vissza tejcsi,de már lényegesen kevesebb.Viszont ha valami miatt csúszik az etetés és sok idő telik el,akkor iszonyat mohón eszik még mindig és minden olyan,mint korábban.Nagyobb figyelmet igényel így az etetése.
A zöldes kaki annak a jele is lehet,hogy tisztul a pocakja.Mi 3 hónapig vártunk erre!Szerintem nem lesz gond,lehet most tisztul ki teljesen. :)
Két mellből szoptatsz? Mennyi ideig? Attól is lehet zöld a kaki, ha csak a híg, első tejből kap (túl hamar leveszed ciciről, vagy túl hamar váltasz), a zsírosabb hátsóból nem.
Az nem baj, ha keveset kakál, ilyenkor többet használ fel az anyatejből :)
Ha csuklik, bugyoláld be jól, azt is jelentheti, hogy fázik.
Nagyon jó gyermekorvosom van, aki segített letisztázni a citromlé kérdést. (szögezzük le, hogy frissen facsart citromlé jöhet csak szóba). Teljesen ártalmatlan a babának, és amikor csuklik, egyetlen cseppet kell a nyelvére tenni (ergo nem nyeli le, mert nem jut el odáig a dolog), és ettől úgy meglepődik, hogy abbamarad a csuklás. Amikor 3 hós kisfiam csuklik, 2 percig valóban nem zavarja, de utána, ahogy rázza a csukás, nagyon panaszos lesz. Nyugodtan meg lehet szabadítani e kellemetlenségtől 1 csepp citromlével.
Egy időben az én kisfiam is folyton túlette magát, és jött vissza a tejcsi ezerrel. Ezt ő oldotta meg magától pár hét alatt, amikor egyszerűen vagy ráállt a gyomra a hatalmas adagokra, vagy egy kicsit kevesebbet evett (ezt csak a jóég tudhatja). Meg többet is kellett büfiztetni akkoriban.
Ne aggódj, minden rendben lesz!
Az, hogy a nyelvére teszünk 1 csepp! citromlevet az még nem hozzátápálás...omg! És ki mondta, hogy a kcsiket nem zavarja? Ezt komolyan kérdezem, valamelyik kisbaba nyiltakzota ezt? Az enyémet kifejezetten zavarja ha csuklik, és zavarta is, csak nyilván nem tudott leszaladni a konyhába inni egy pohár vizet, vagy nyomni a szájába egy csepp citromlevet. Így inkább csendben tűrte.
Anyukára van bízva, választhat. Vannak alternatívák amik NEM károsak a kisbabára, többek között a csepp citrom sem, hisz le sem nyeli. Vagy megtudja még esetleg itatni. A bukásra nincs megoldás, majd kinövi. A zöld széklet pedig teljesen elfogadtható, majd elmúlik ez is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!