Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit állhat egy 8 hónapos...

Mennyit állhat egy 8 hónapos baba?

Figyelt kérdés
Kb 2 hete fel állt, de azóta annyira gyorsan akarja megismételni a műveletet, hogy nem sikerül szegénykémnek, de nagyon szeretne állni, mert mindig össze vissza kicsúszik a lába a rácsok között, meg feltérdel. Én fel állíthatom? Ha igen, akkor mennyit állhat? Míg elesik magától? (az utazó ágyba nem üti meg magát)Ha fel állítom nagyon boldog és körbe is járja az ágyikóját a rácsosat is meg az utazót is.

2012. máj. 25. 18:44
1 2 3
 11/27 Snapette ***** válasza:
100%

Én azt mondom, ne állítsd fel, hanem figyeld meg, hogy mit nem csinál jól, mikor próbál felállni (rosszul támaszt, rosszul kapaszkodik, stb.), és abban próbálj segíteni neki. Arráb teszed a lábát, fenneb teszed a kezét, egyszóval a technikáján segíts, de ne csináld meg helyette. Ha már körbejárja az ágyat, akkor minden bizonnyal elég erős a járáshoz, de járni és felállni két igencsak különböző művelet, más egyensúly és testérzéket igényel. Szerintem csak igazítsd, hamar rá fog jönni, hogy úgy könnyebb, és megtanulja jól csinálni.

Példát mondok, kislányom kb. nyolc hónaposan jól állt, és kapaszkodva lépegetett is, és volt a gyerekszobában egy matrac, kb 25 centi magas, amiről mindig úgy mászott le, hogy a kezét tette előre. A matracnál ez rendben is volt, de az ágyról és kanapéról is fejjel előre akart lejönni. Egyetlen délután alatt meg tudtam tanítani neki háttal lemászni az ágyról pusztán azzal, hogy mikor nekiindult fejjel előre, akkor visszatettem háttal az ágy szélének, és lassan húztam lefele a derekától, míg a lába a földre ért. Közben persze mondtam, hogy a lábát tegye előre, háttal kell lejönni, stb. Mikor leért, akkor újra az ágyra, és lássuk megint. Negyedik próbálkozásra már magától fordult háttal, és onnantól csak a technikát finomítottuk.

2012. máj. 26. 03:15
 12/27 anonim ***** válasza:
22%
Remélem jól aludtatok hogy jól lepontoztatok!:) Én egy szóval nem mondtam hogy erőszakkal állítsa fel, és kötözze oda a kezét a kiságyhoz hogy úgy álljon! Sok anyuka a könyvekből tanulja hogy kell gyereket nevelni, és ha azt írják hogy a baba porcelánból van akkor abból van! De mivel azt mondjátok én a világ legrosszabb anyja vagyok mert segítenék neki felállni, akkor elmondom hogy mindegyik gyerekem 7 hónapos korára egyedül állt, és mindegyik 10 hónaposan már szaladt. És én nem könyvből tanultam hogy kell, hanem azt néztem hogy mit bír a gyermekem. Kedves kérdező ezt az elemzés nem neked címeztem, gondolom te is látod hogy mennyit bír a gyermeked. Különben vicces hogy így lehurrogtok, mert ha a gyerek nem tud állni, akkor a lába sem tartja meg és összeesik, a kérdező azt mondta meg tud állni pár pillanatra. Akkor miért ne engedném meg neki hogy pár másodpercig örül hogy legalább a kiságy rácsában kapaszkodva álljon! Na most akkor pontozzatok le megint, mert látom hogy ettől boldogabbak lesztek!:)
2012. máj. 26. 07:51
 13/27 A kérdező kommentje:
Ne légy szomorú kedves utolsó, kár foglalkozni ezzel a lepontozósdival, nekem hasznos volt a válaszod!!! :) Üdv!
2012. máj. 26. 12:11
 14/27 anonim ***** válasza:
Kérdező, köszönöm szépen hogy legalább te látsz a válaszomban realitást.:)
2012. máj. 26. 13:15
 15/27 A kérdező kommentje:
Én sem szeretem a végleteket, tudna mesélni mindenki, hogy milyen abszurd dolgokat tudnak csinálni a gyerekekkel, 4 hónaposan kipárnázva ültetik, 3 hónaposan teával hígított tejjel eteti...stb A férjem szokta mondani, hogy mindenből egy kicsit ehet és semmit ne erőltessünk, de azért remélem tényleg nem lesz semmi baja egy kis állítástól. Csak kíváncsi voltam más hogyan csinálja. Amúgy az ültetés is ilyen, ülnie nem szabad egy 8 hónaposnak, ha még nm ült ki mászásból és, akkor a babakocsiban feküdjön szegény? És, aki nem is mászik? Úgyhogy tényleg mindent csak egészséges keretek között fogunk csinálni :))))) Köszi mindenkinek!!!!!
2012. máj. 26. 15:35
 16/27 A kérdező kommentje:
Ma este 4x áll fel teljesen EGYEDÜL!!!! És akár hogy ledöntöm a babkocsit simán fel húzza magát, ha úgy akarja és kapaszkodik a babakocsi oldalába, nem igényli a támasztékot sem. Asszem nem kell majd hogy mardosson a lelkiismeret, talán TÉGED, hogy ilyen stílusban írtál.
2012. máj. 27. 01:06
 17/27 anonim ***** válasza:
68%
latom töröltetted a hszt. Ezert mondtuk többen, h ne eröltesd. Majd csinalja, ha akarja. Nem kell megsertödni. Föleg akkor nem, ha egy idegen aggodik a TE gyereked egeszsegeert!
2012. máj. 27. 08:23
 18/27 anonim ***** válasza:
27%

Utolsó ! Láthatod hogy nem erőltetés volt hogy a kérdező olykor segített neki felállni a kiságyban, hiszen fel is állt magától! Nem hiszem hogy attól állt volna fel mert te ilyen jó tanácsot adtál hogy ne is segítsen neki!

Szóval pont az ilyen anyukák akarnak más gyerekének jót, akik csak gondolják meg hallották hogy ezt meg azt sem szabad.Ja, és 3-4 éves gyereknek még nem szabad adni túró rudit mert csoki van rajta! Ugye-ugye? Szóval lefikáztátok a válaszomat amikor azt írtam segítsen neki felállni, ti meg azt mondtátok hogy még nem érett rá! és tessék csak nem volt olyan éretlen ha magától is felállt! Utálom amikor megakarja mondani egy 20éves védőnő hogy kell nevelni a gyerekem, hiszen még nincs is gyereke és csak könyvből tanulta hogy is kell ezt. Ne egy általánosított példa alapján neveljem már fel a gyerekem. Amíg az én gyerekem 7 hónaposan állt egyedül addig más gyereke még csak a mászást tanulta, úgyhogy ne általánosítsunk csak a saját gyerekünk alapján, ja és 5 hónaposan már ült támaszték nélkül. Akkor ezek szerint nem szabadott volna megengednem a gyerekemnek 5 hónaposan hogy egyedül üljön amikor ő már tudott ülni, mert más gyerekek még ilyenkor csak forgolódnak?

Tudod hogy nehéz elfogadni másnak a véleményét, csak sajnos nem mindig van igazatok!!!!

2012. máj. 27. 17:39
 19/27 anonim ***** válasza:
27%
Ja és még egy megjegyzés! Attól érzitek magatokat jobban hogy lepontoztok! Szánalmas, attól még nem biztos hogy én vagyok a nulla! ha ti lenulláztok, akkor én is lenullázlak titeket mert számomra nem volt hasznos amit írtatok. Köszönöm szépen, azt hiszem innentől kezdve elfelejtem ezt a kategóriát, mert ennyi rosszindulatú anyukával még életemben nem találkoztam!! Csak lehurrogni tudjátok egymást!!!!!
2012. máj. 27. 17:45
 20/27 anonim ***** válasza:
22%
Az én gyerekemet 5 hónaposan nem kellett kipárnázni egyedül ült, de tudom hogy számodra ez lehetetlen.
2012. máj. 28. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!