Hogy válthatnék ki szopit 11 hónapos babámnál?
Az én fiam 1 évesen még 6x szopott, pedig 5x evett elég nagy mennyiségeket, ezért hosszú szoptatásra számítottam. Erre 16 hós korára, teljesen szép fokozatosan elválasztotta magát - azt hiszem, megunta. (Nekem is jó volt így, lelkileg is fel tudtam készülni az elválásra és a cicim se durrant be.)
Úgyhogy én e tapasztalatom alapján arra szavazok (főleg mivel nem annyira "nyugtatóként", hanem evésre használja a szopit), hogy ha nem nagy teher neked, hagyd őt a saját ritmusában, fog az még alakulni.
ördögi kör, mert nyilván azért se eszik teljesen adagokat mert cici jön utána. jól eltelik, na meg tudja...
a 10órai és az uzsi legyen az ahol elhagyod. nyugodtan már ma el lehet. ezek köztes étkezések, nem is kell semmit ennie igazán ha nem akar.
a bölcsiben tudod mit kapna 10raira? egy kávéscsésze (tehát alig 1 deci) gyümölcslevet. szóval nem hiszem, hogy nagy mennyiséget kéne ennie a babádnak ;)
arra figyelj, hogy a 10órai után a nagykönyv szerint ugye 1,5 órára van az ebéd! ne húzd 3 órát, akkor persze, hogy nem húzza ki. na de ha nincs cici, tehát nem telik el a pocija akkor mikor nem is kéne, akkor gondolom ebédkor jobb étvágya lesz és lehet a többi étkezés szépen meg is oldódik magától.
arra is figyelj, hogy mindig eleget igyon étkezés után, és közbe is kínáld meg mikor elutasítja az ételt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!