Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy válthatnék ki szopit 11...

Hogy válthatnék ki szopit 11 hónapos babámnál?

Figyelt kérdés
Elméletben tudom mit kellene tenni, viszont az a baj, hogy nagyon kis adagokat eszik kisfiam gyümölcsből, zöldségből, mindenből. Szépen megeszeget minden korának megfelelő babaételt, joghurtot, krémtúrót, stb., viszont semmiből nem eszik mennyiséget. Megtömni nem lehet ugyebár, de igy még minden étkezés után maradt a szopizás. Erőszakkal nem akarom elvenni tőle, főleg, hogy jól sem lakna szopi nélkül. Próbáltam, hogy tizórai után kimentünk játszótérre, amúgy is akkor járunk, de nem adtam neki cicit, és láttam rajta, hogy szenved, igy feladtam, és boldogabban telt az idő, mint cici nélkül. Én abban bizok, hogy idővel megnő az étel iránti érdeklődése s igy magától kihagyja majd a szopikat. Lehet, hogy nem jól gondolom, meg hát minden baba más, de nem tudom nézni, ha ő nem boldog, viszont kiváncsi lennék, hogy magától fog-e majd valami változni... Olyan anyukák válaszát várnám, akik hasonló cipőben járnak/jártak, hogy nekik idővel hogy alakult. Előre is köszönöm a válaszokat és a segitséget.

2012. máj. 24. 08:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Az én fiam 1 évesen még 6x szopott, pedig 5x evett elég nagy mennyiségeket, ezért hosszú szoptatásra számítottam. Erre 16 hós korára, teljesen szép fokozatosan elválasztotta magát - azt hiszem, megunta. (Nekem is jó volt így, lelkileg is fel tudtam készülni az elválásra és a cicim se durrant be.)

Úgyhogy én e tapasztalatom alapján arra szavazok (főleg mivel nem annyira "nyugtatóként", hanem evésre használja a szopit), hogy ha nem nagy teher neked, hagyd őt a saját ritmusában, fog az még alakulni.

2012. máj. 24. 09:11
 2/3 anonim ***** válasza:

ördögi kör, mert nyilván azért se eszik teljesen adagokat mert cici jön utána. jól eltelik, na meg tudja...

a 10órai és az uzsi legyen az ahol elhagyod. nyugodtan már ma el lehet. ezek köztes étkezések, nem is kell semmit ennie igazán ha nem akar.

a bölcsiben tudod mit kapna 10raira? egy kávéscsésze (tehát alig 1 deci) gyümölcslevet. szóval nem hiszem, hogy nagy mennyiséget kéne ennie a babádnak ;)

arra figyelj, hogy a 10órai után a nagykönyv szerint ugye 1,5 órára van az ebéd! ne húzd 3 órát, akkor persze, hogy nem húzza ki. na de ha nincs cici, tehát nem telik el a pocija akkor mikor nem is kéne, akkor gondolom ebédkor jobb étvágya lesz és lehet a többi étkezés szépen meg is oldódik magától.

arra is figyelj, hogy mindig eleget igyon étkezés után, és közbe is kínáld meg mikor elutasítja az ételt :)

2012. máj. 24. 09:24
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, pont két eltérő vélemény, tapasztalat, de legalább látom ebböl is, hogy igy is úgy is alakul vagy alakitható. Tudom, csak rajtam és babámon múlik. Én igazából szeretném megvárni, mig ő maga dönti el, de 2 évnél tovább nem akarnék szoptatni, föleg nem ilyen sürün. De ha tudnám, hogy neki még pár hónapig igy van rá igénye s utána majd ritkul, akkor türelmesen kivárom, de ha ezt szokja meg, úgymond, és magától nem fog váltani, akkor még hoszzú szopizásra számithatok gondolom...
2012. máj. 24. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!