Lassan 9 hónapos babámnál hogy /mivel válthatnék ki étkezéseket? Semmit nem akar megenni az ebéden (főzelék) kívül csak a tápszert/tejpépet! Ez nagyon nagy baj ennyi idősen?
Az enyémek ugyan már 11 hónaposak,de már 9 hónaposan is imádták a zabkását pl. Kicsit megfőzöm a zabpelyhet, egy kicsit az almát is (lehet mást is persze), de ha almát csinálok,akkor rakok bele kis vaniliás cukrot,pici fahéjat. (a zabpehelybe). Összeturmixolom a kettőt,van aki csak így adja. De én szoktam még hozzá vizet önteni és natúr vaniliás esetleg rizses tejpépet adni hozzá,így sokkal jobban ízlik nekik!
Amit még imádnak az a krémtúró. A kedvenc az a banánnal összeturmixolt túró,ráadásul miverl a banán édes,már nem kell hozzá cukrot adni.
Mindig csak főzeléket adsz? Tésztákat,rizst stb. nem szoktál?
most nem pontosan értem, ha megeszi a főzeléket akkor mi a baj?
ebédre adj főzit, uzsira tejpépet, vacsira főzit majd tápit, tízóraira meg kóstoltasd vele a tejtermékeket meg gyümit, aztán tápit adj neki
szerintem (de lehet h rosszul értelmezem), nem eszik darabosat és nem is akar? Én puffasztott biokölessel kezdtem, élvezte h csippent, aztán babapiskóta darabosan, aztán vajas kenyérfalatkák amikor bevezettük a glutént.
Ha rosszul értelmezem, akkor másik tippem, h gyümölcsöt nem fogad el? Mert ugye a tízórai az elvileg gyümölcs meg feldolgozott tejtermék meg mondjuk gabonapehely... akkor a főzelékbe tennék édesebbeket pl alma, cékla, sütőtök és ha megkedveli akkor kínálnám almás joghurttal/almás túróval. Ha a főzeléket bele tudod kanalazni, akkor tízóraira is elfogadhatná az ugyanolyan pépes csak édesebb ételt. Légyszi konkretizálj!
vagy rizst, tésztát nem eszik? Azok megint a darabos kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!