Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babámnál szívzörejt, kamrai...

Babámnál szívzörejt, kamrai és pitvari lyukakat állapítottak meg. Volt még így valaki?

Figyelt kérdés
4 napos, tegnap jöttünk haza a kórházból. Nyugtatgatnak, hogy ez gyakori, meg lehet, hogy magától benőnek a lyukak, de attól még elég rosszul hangzik. Járt így még valamelyikőtök? Mi lett veletek? 6 hét múlva kell visszamennünk kontrollra.

2012. ápr. 3. 17:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Először is nyugodj meg!

Kislányomnál 3 hetesen találták az első lyukat a pitvari sövényen. Gondolhatod, én is ki voltam teljesen!

Két hónap múlva mentünk vissza a Heim Pálba kontrollra, akkor is ott volt, de biztatott az orvos, hogy gyakran előfordul az ilyesmi, 1 éves koráig még összeforrhat. A következő kontroll 6 hónap múlva volt. Ott már nem látszott a lyukacska, viszont talált a doki egy másikat ezúttal a kamrai sövényen. Így megnyugodni továbbra sem tudtunk.

Éppen most, márc. 22-én voltunk a soron következő uh-n (7 hónappal az előző után). Egy kicsi áramlás még látszott, de a lyukat már nem látta a doktor bácsi. Még egyszer kell mennünk, kb. 8 hónap múlva, de akkorra már valószínűleg minden rendben lesz! Most 16 hónapos a kislányom.

Szóval valóban nagyon rosszul hangzik, de ha azt tapasztalod, hogy a babód nem bágyadt folyamatosan, ráadásul a kórházban is megnyugtattak, akkor ne idegeskedj! Pici még a ő, az, hogy a születésre még nem záródtak be ezek a lyukak, semmit nem jelent.

Élvezd, hogy ott van az a kis emberke most már veled!

Jó egészséget kívánok Nektek!

2012. ápr. 3. 17:37
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nálam volt ilyen, egy éves korban vették észre. Évente több kontroll Bp.-en, kórház, megfigyelés, 14 év után mondták, hogy kinőttem. Drukkolok nektek. Azóta már fejlettebb az orvostudomány, mint 30 éve, az jó, ha biztatnak.
2012. ápr. 3. 18:17
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly júniusban született a lánykám, aznap közölték,hogy szívzöreje van,amikor jöttünk volna haza. Engem is nyugtatgattak,én pedig csak bőgtem,mert nem tudtam mi az. 2 hetesen,és 2 hósan voltunk kontrollon,és egyévesen megyünk! Azt mondták kinövi majd,de jó,h megfigyelik, megnyugtat.
2012. ápr. 3. 20:46
 4/16 anonim ***** válasza:
no para,enyémnek is vol,most egy éves,de már nem hallani.DE ha lenne is,úgysem csinálnak vele semmit,lehet,hogy Neked is van,csak nem mondta még senki.Ha a légzésével nincs gond,bírja a szopizást,akkor nincs semmi gond!!!
2012. ápr. 3. 21:02
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem bágyadt feltűnően, igaz, elég nyugodt baba, de nagyon jól szopik, hazamenetelkor több volt a súlya, mint születéskor. :) Én is azt remélem, hogy ha valami komoly lenne, nem várnánk vele hat hetet. Csak mégis olyan ijesztő, hogy baj van kis szívével. :(
2012. ápr. 3. 21:08
 6/16 anonim ***** válasza:

3.vagyok...

én ott sírtam a kórteremben,hogy szívbeteg a gyerekem,és ostoroztam magam,mert biztos én rontottam el valamit a terhesség alatt...Előző nap én vigasztaltam egy anyukát,aki ott sírt a folyosón ugyan ez miatt! Sajnos majdnem minden 2. babánál van ilyen. Ha valakinek súlyosabb ez a szívzörej,az max. nem lehet élsportoló! :)

2012. ápr. 3. 21:49
 7/16 anonim ***** válasza:
Próbálj megnyugodni!!! Biztos kinövi! Tényleg ijesztően hangzik, de ha nyugtattak, biztos nem lesz gond! Ha pedig idegeskedsz, azt a babád is meg fogja érezni! Minden jót!!!
2012. ápr. 3. 22:01
 8/16 anonim ***** válasza:

Szia...

Tényleg nyugodj meg!!!

Nekem nem de abarátnőm kislány nagy lyukakkal a szivén születtt...2 éve műtötték akkor volt 6 éves...addig is teljes életet élt,semmit nem lehetett észrevenni rajta.

A műtétre azért volt szükség,mert egy kicsit nagyobb volt a lyuk ,nem záródott be...de hihetetlenül gyorsan felépült,komolyan valami elképesztően erősek ezek a babák,gyerekek...

Azóta is jól van,semmi gond!!!

Nektek is mielőbbi jobbulást,gyógyulást kivánok!

2012. ápr. 3. 22:07
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a kisfiamnak is kamrai és pitvari sövényhiánya volt (lyukas szív). 7 hónapos korára teljesen eltűnt, azóta kontrollra sem kellett mennünk (szívultrahangra), a háziorvosunk, aki kardiológus is, rendszeresen vizsgálja tanácsadáson, semmi gond! 14 hónapos.

A legjobbakat kívánom nektek is, ne félj, minden megoldódik!

2012. ápr. 3. 23:49
 10/16 A kérdező kommentje:
Most tényleg megnyugtattatok, köszönöm szépen mindenkinek!!!!
2012. ápr. 4. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!