Babámnál szívzörejt, kamrai és pitvari lyukakat állapítottak meg. Volt még így valaki?
Szia! Először is nyugodj meg!
Kislányomnál 3 hetesen találták az első lyukat a pitvari sövényen. Gondolhatod, én is ki voltam teljesen!
Két hónap múlva mentünk vissza a Heim Pálba kontrollra, akkor is ott volt, de biztatott az orvos, hogy gyakran előfordul az ilyesmi, 1 éves koráig még összeforrhat. A következő kontroll 6 hónap múlva volt. Ott már nem látszott a lyukacska, viszont talált a doki egy másikat ezúttal a kamrai sövényen. Így megnyugodni továbbra sem tudtunk.
Éppen most, márc. 22-én voltunk a soron következő uh-n (7 hónappal az előző után). Egy kicsi áramlás még látszott, de a lyukat már nem látta a doktor bácsi. Még egyszer kell mennünk, kb. 8 hónap múlva, de akkorra már valószínűleg minden rendben lesz! Most 16 hónapos a kislányom.
Szóval valóban nagyon rosszul hangzik, de ha azt tapasztalod, hogy a babód nem bágyadt folyamatosan, ráadásul a kórházban is megnyugtattak, akkor ne idegeskedj! Pici még a ő, az, hogy a születésre még nem záródtak be ezek a lyukak, semmit nem jelent.
Élvezd, hogy ott van az a kis emberke most már veled!
Jó egészséget kívánok Nektek!
3.vagyok...
én ott sírtam a kórteremben,hogy szívbeteg a gyerekem,és ostoroztam magam,mert biztos én rontottam el valamit a terhesség alatt...Előző nap én vigasztaltam egy anyukát,aki ott sírt a folyosón ugyan ez miatt! Sajnos majdnem minden 2. babánál van ilyen. Ha valakinek súlyosabb ez a szívzörej,az max. nem lehet élsportoló! :)
Szia...
Tényleg nyugodj meg!!!
Nekem nem de abarátnőm kislány nagy lyukakkal a szivén születtt...2 éve műtötték akkor volt 6 éves...addig is teljes életet élt,semmit nem lehetett észrevenni rajta.
A műtétre azért volt szükség,mert egy kicsit nagyobb volt a lyuk ,nem záródott be...de hihetetlenül gyorsan felépült,komolyan valami elképesztően erősek ezek a babák,gyerekek...
Azóta is jól van,semmi gond!!!
Nektek is mielőbbi jobbulást,gyógyulást kivánok!
Igen, a kisfiamnak is kamrai és pitvari sövényhiánya volt (lyukas szív). 7 hónapos korára teljesen eltűnt, azóta kontrollra sem kellett mennünk (szívultrahangra), a háziorvosunk, aki kardiológus is, rendszeresen vizsgálja tanácsadáson, semmi gond! 14 hónapos.
A legjobbakat kívánom nektek is, ne félj, minden megoldódik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!