Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babámnál szívzörejt, kamrai...

Babámnál szívzörejt, kamrai és pitvari lyukakat állapítottak meg. Volt még így valaki?

Figyelt kérdés
4 napos, tegnap jöttünk haza a kórházból. Nyugtatgatnak, hogy ez gyakori, meg lehet, hogy magától benőnek a lyukak, de attól még elég rosszul hangzik. Járt így még valamelyikőtök? Mi lett veletek? 6 hét múlva kell visszamennünk kontrollra.

2012. ápr. 3. 17:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
9-es vagyok ismét. Csak most jutott eszembe, hogy nekem azt mondta a kardiológus doktornénink, hogy ne aggódjak, mert minden újszülöttnél van ilyen sövényhiány (lyuk) a szívben, csak a legtöbb babánál ez nem számottevő. Ez teljesen normális, élettani dolog, így születünk, majd rövid idő múlva bezáródik! Akinél a szokottnál nagyobb a sövényhiány, azokat a babákat ellenőrzik rendszeresen, de a legtöbb esetben megoldódik a probléma. Nagyon ritka az, hogy műtétre kerül a sor. Erre pedig még csak ne is gondolj, nekem koraszülött babám van, már megtanultam, hogy nem érdemes előre stresszelni semmin, csak örülni kell a picurkának!:)
2012. ápr. 4. 16:14
 12/16 A kérdező kommentje:

Még egyszer köszönöm mindenkinek a biztató szavakat! Múlt héten voltunk kontrollon, az egyik lyuk teljesen benőtt, a másik is alig észrevehető már. :)

Ezt biztatásként is írom azoknak, akik esetleg később találnak rá a kérdésemre, mert ők is ezzel a problémával találták szembe magukat. További jó babázást mindenkinek!

2012. máj. 21. 00:30
 13/16 anonim ***** válasza:

De örülök! :) Jó egészséget, és minden jót nektek!

előző :)

2012. máj. 22. 22:34
 14/16 anonim ***** válasza:
Örülök! :)
2012. máj. 23. 08:20
 15/16 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Remélem olvasod a kérdésem, az én babám is több lukkal a szívén született. Szintén kamrai sövényhiány. Kettő 3 mm-es luk van a szívén, szintén 6 hetes korában hívtak vissza kontrollra. Szeretném megkérdezni hogy nektek mekkorák voltak a lukak? (főleg a kamrai érdekelne)Nagyon köszönöm ha válaszolsz.
2013. okt. 25. 09:54
 16/16 A kérdező kommentje:

Szia! Nálunk 3 napos korában a pitvari (FoA) 4-5 mm, a kamrai (VSD) 2 mm volt. 6 hetesen a pitvari tűszúrásnyi, a kamrai már nem látható. 6 hónapos korára benőtt mind a kettő. Az orvos azt mondta, az estetek nagyobbik részében spontán eltűnnek a lyukak.

Sok szerencsét Nektek is!

2013. okt. 26. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!