Kinek állapítottak meg a babájánál szívzörejt?
Szia
Nekem mikor ezt mondták a kórházba órákig csak sírtam de sokan megnyugtattak hogy ne aggódjak miután rendesen megvizsgálták a kicsit és azt mondták tényleg ne aggódjak akkor megnyugodtam 2 hét múlva megyünk kontrollra
A gyermekkorban észlelhető ártalmatlan szívzörejek jó része idősebb korban eltűnik, de kis hányaduk fiatal felnőttkorban is megmaradhat.A szívzörejek úgy keletkeznek, hogy a véráramlás a szív üregein belül valamilyen oknál fogva turbulenssé válik. Ezt többnyire billentyűk szűkülete vagy elégtelensége, illetve a pitvari vagy kamrai sövényen levő lyuk, valamint ezek kombinációja okozhatja.
sziasztok
én egy ilyen gyermek vagyok, igaz nekem oviban vették észre.
most 23/l
fizikálisan még soha nem volt gondol ez miatt, csak néha kellett 18 éves koromig EKG-ra járogatni.
Most gondoltam, hogy elmgyek egy kontollra, mert tervezzük a babát, és ott sem lehet nagy gond, esetleg kell majd plussz antibiotikumot kapnom.
Szóval szerintem nem lehet gond.
Van egy lassan 30 éves ismerősöm, neki is régen tudott, de csak mostanában lett egy kicsit rosszul, kivizsgálták... és ok, mert most 10 kb hízott, és azt neki már nem bírta.
De szóval szerintem nem kell aggódni. Csak tudni kell hogy van, és ha olyan van, akkor mondani kell orvosnak figyeljenek erre.
utolsó vagyok, az okot kb jól írta a 2.
Nekem az oka tüdőverőér veleszületett szűkülete, deformitása, amit uh-n állapítottak meg. De látjátok nekem baba koromban észre sem vették, csak oviban egy szimpla vizsgálatnál hallott valamit az orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!