Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha CSAK keresztanya van,...

Ha CSAK keresztanya van, akkor is megkeresztelik?

Figyelt kérdés

Kisbabámnak kiválasztottuk a keresztanyukáját, viszont neki még nincs férje, élettársa.Egyedül él.

Így is megkeresztelik, vagy mindenképpen kell keresztapa is?

2012. máj. 23. 18:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szeritnem nem feltétlenül kell, hogy férje legyen, választhattok egy férfi barátot is, aki vállalja a keresztapaságot. Az én keresztanyám soha nem ment férjhez, keresztapám felesége pedig korán meghalt és nem házasodott újra, még is a keresztszüleim.

Azt nem tudom, hogy ha csak az egyik van, akkor megkeresztelik-e, de ezt igazából egy paptól, vagy egy lelkésztől kb 5 perc megtudni... na jó, talán kicsit hosszabb (főleg, ha olyan, mint a mi lelkészünk, aki egy egyszerű kérdésből is litániát csinál, imádsággal, bűnbánással meg ilyenek...). :)

2012. máj. 23. 18:31
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
persze én is egyedul voltam:)
2012. máj. 23. 18:34
 3/10 anonim ***** válasza:
Keresztapa bárki lehet ismerős, barát, rokon stb, nem kell hogy a keresztanya férje legyen. Tudomásom szerint csak akkor keresztelnek, ha két keresztszülő van.
2012. máj. 23. 18:37
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem kötelező, hogy két keresztszülő legyen. Nálunk is a nővérem egyedül a fiam keresztanyja.
2012. máj. 23. 18:40
 5/10 anonim ***** válasza:
ne hari az off-ért. én ortodox vagyok..nekem is és a fiamnak is csak kereszt apánk van..nem tudom katolikus vallásnál hogy működik..viszont ha véletlen valaki tudja a választ válaszoljon már..mert tényleg katolikus témában nem vagyok otthon..az lenne a kérdésemhogy ha van egy ortodox keresztanya(én lennék) és egy katolikus keresztapa meg keresztelhetik katolikusnak a babát? mert egy Lenygel ismerősömnél lehetett ugyhogy a férje(keresztapa) ortodox ő katolikus(keresztanya) a baba pedig szintén katolikusnak lett keresztelve.. nem tudja vki véletlenül?ésmég 1szer elnézést az offért
2012. máj. 23. 18:41
 6/10 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy bárki lehet keresztapa, nem kell házaspárnak lenni, de én ezt nem szeretném....

Majd ha neki lesz férje, társa, és elvállalja akkor legyen ha nem akkor csak keresztanyja lesz

2012. máj. 23. 18:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Nálunk a húgom egyedül keresztelte a kisfiunkat. Katolikus szertartás volt, nem kértek keresztapukát.
2012. máj. 23. 20:09
 8/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is elég volt csak a keresztanya,szintén katolikus ,egy pár napja volt a keresztelő
2012. máj. 23. 20:26
 9/10 anonim ***** válasza:
a keresztelohoz nem kell keresztszulo, csak ajanlott ha lehet valasszanak a szulok, nekunk a pap felolvasta, hogyan is van ez a kereszteles, es ott volt ez leirva, a szulok fogadjak meg ilyen esetben hogy keresztsegben fogjak nevelni a gyereket
2012. máj. 23. 20:54
 10/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a segítséget!

Akkor a hétvégén meg is kérjük a leendő keresztanyukát :)

Eddig még csak nem is szóltunk neki róla, mert nem szerettem volna cikiben maradni

2012. máj. 23. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!