Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? "Eltűnt" keresztanya ügyben?

Figyelt kérdés
Próbálom rövidre fogni. A lány a férjem barátjának felesége, így mi is csak 4 éve ismerjük egymást, és kb egy éve barátkozunk. Most nyáron elég sokszor kimentünk hozzájuk segíteni, mivel építkeznek. A férjem reggeltől estig segített nekik. Felkértem a lányt kerianyunak, aki a nyakamba ugrott, úgy örült. Hetente felhívott, (ingyen tud telefonálni)meglátogatott itthon. Bejött a kórházba, mikor szültem, utána eljöttek látogatóba, majd hirtelen semmi. Én kérdeztem párszor, hogy mikor jön, mizu, hogy haladnak a házzal. Mindig az volt a kifogás, hogy állandóan dolgoznak. Hétvégén pláne, mindketten a férjével. A kolléganője is terhes. Úgy alakult, hogy pár napja beszéltem vele. Mint kiderült, őt minden héten többször felhívja, a kollegina be is megy hetente egyszer a melóhelyre, de még a kerianyu meg is látogatja 7végente, úgy, hogy mellettünk kell elmenni kocsival. Engem meg fel sem képes hívni már egy hónapja. Hívjam én? Vagy mi legyen?
2010. nov. 10. 14:50
 1/7 anonim ***** válasza:
46%

ezért kell jól megválasztani a keresztszülőt. Nálunk családi balhé meg sértődés van a mai napig belőle, de olyan embert akartam keresztszülőnek, aki nem csak fellángolás miatt akar az lenni, hanem mert komolyan gondolja... és nem kockás ingben, meg sportcipőben jelenik meg a templomban, mint egy idióta...

már meg is kereszteltétek a gyereket? Ha nem, akkor ne is legyen ez a csaj a keresztszülő.

2010. nov. 10. 14:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Még nem. Nem azt várom el, hogy hetente itt legyen, de ha néha felhívna, hogy mizu, meg nem hazudnának, hogy miért nem tudnak jönni, már elégedett lennék. A férjem beszélt a haberjával, és ő külön kiemelte, hogy egész 7végén mindketten csiszolni fognak, a lány is.
2010. nov. 10. 14:55
 3/7 anonim ***** válasza:

teljesen jogos az elvárásod, hogy néha jelentkezhetne. Szerencsére még tudsz igazi keresztszülőt választani!

Nálunk a gyerekkori legjobb barátnőm lett a keresztszülő és sokkal többet érdeklődik a kislányunk iránt, mint a testvéreink összesen...(pedig kettőnknek 6 tesója van...szerencsére nem közülük választottunk.)

2010. nov. 10. 14:58
 4/7 A kérdező kommentje:
Kérdezzem meg tőle, hogy mizu? vagy hagyjam a fenébe?
2010. nov. 10. 15:00
 5/7 anonim ***** válasza:
figyu, ha így áll a babádhoz már most, akkor mit várhatsz tőle később? Szerintem max annyira érdemes még foglalkoznod vele, hogy megkérdezed tőle, neki mégis milyen gondolatai vannak a keresztszülőséggel kapcsolatban. Aztán a válasz függvényében döntesz, hogy ő vagy más.
2010. nov. 10. 15:05
 6/7 anonim ***** válasza:

Érdekes, amit írtál. Egyrészt mert már a baba születése előtt felkértétek a keresztszülőségre, másrészt meg keresztanyának hívod, amikor még meg sem lett keresztelve a gyereked.

Így egy kicsit kellemetlen a dolog.

1. minek keressen titeket, hiszen még nem keresztszülő

2. a ház építés elméletileg komoly indok lehet, mert pénz hiányában az ember amit tud maga csinál, de mivel telefonon sem keres, ellenben a másik csajjal, akivel tartja a kapcsolatot...

3. ha így viselkedik, és ez téged zavar, akkor bár ciki, de mást kéne felkérni. Olyat, akinek nemcsak múló fellángolás a keresztszülőség.

2010. nov. 10. 15:35
 7/7 A kérdező kommentje:
Mivel engem is még születés előtt kértek fel keresztanyának, ezért tettem így én is.
2010. nov. 10. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!