Megtehetem, hogy egyik napról a másikra majdnem 1 éves kislányomnál megszűntetem az éjjeli cicizést?
Ez nagyon drasztikusnak hangzik és nem tudom, hogy szabad-e. De elég hihetetlen, hogy éhes lenne éjjel 1-3 óránként egy majd egy éves kislány.
Vagy csináljam azt, hogy akárhányszor is kel fel éjjel, csak mondjuk 3 vagy 4 óránként kaphat cicit?
Szeretném, ha végre normálisan aludna, mert ez biztos, hogy neki sem jó, hogy kb 8 hónapja nem aludt 3.5 óránál többet ébredés nélkül (se éjjel, se nappal).
Én két gyereknél csináltam, 14-15 hós korukban, mert éjjel számtalanszor keltek és le akartam őket szoktatni, mert senki nem aludt.
Este nagy adag tejital/tápszer és reggelig aludtak.
Kislányom a mai napig reggelig alszik. Hálát adok az égnek, hogy így alakult.
Remélem nem pontoztok le.
Köszönöm. Nagyon sokszor tejpépet vacsorázik. Ezek szerint az kevés neki? És kevés volt mondjuk fél éves korában is?? Mert kb max 2-3 hónapos koráig aludt ennél jobban :(.
És, ha jól értem, akkor nem gáz egyik napról a másikra megvonni éjjel a cicit?
A 16hónapos lányomtól teljesen elvettem, nem csak estére.
Éjjel óránként kelt, és szopizott, hol 10perc hol 30perc, hol 1perc se, közben harapott rettentően.
Nappal sem evett semmit, csak a szopiszopi.
Nálunk, mivel már nagy lány, és nagyon okos, elmondtam neki, hogy anya cicije bibis, fáj, nem tudom, adni, majd ha meggyógyul kaphat újra(de addigra el is felejti, meg még tényleg fáj)
No a lánykám, közli tutucs(mutassam meg-kukucs), elmondja hogy "fáj bibis ham(mutatva a fogát)" megsimogat, néha cuppog és ad gyógyipuszit is, majd megy a dolgára. Estére jobban megviselte, hogy nincs cici, de elalvás előtt szépen újra elmondom neki fáj, bibis, megharapott, ő is elmondja és odabújik, azóta éjjel nem is kel.
Kedves Lanfear!
Ez nagyon tündéri. Bárcsak már az én lányomnak is így el lehetne magyarázni.
Rettentően megértő kislányod van. Büszke lehetsz rá!
Üdv.
Mi elég jól állunk szerencsére ahhoz képest, ami volt. 9-kor egyedül elalszik. fél3-fél 5 között kel, szopizik, visszaalszik, aztán 6 fél 7 körül megint kel, szopizik, visszaalszik általában 8-fél9ig.
Mi a beteszem az ágyba, elköszönök, aztán 3, majd 5, majd 7, majd 9 és végül 10 perc múlva visszamegyek hozzá, majd újra otthagyom módszert választottuk. Első éjjel kicsit nehezen aludt el, de akkor aludt fél 7ig egyhuztomban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!