Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Alvásprobléma 13 hónapos...

Alvásprobléma 13 hónapos kislányomnál. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kislányom eddig este 8-kor aludt reggel 8, fél 9-ig. Délben is aludt 1, maximum 1,5 órát. Sajnos délben csak kint a babakocsiban tologatva alszik el. Este pedig 1 hete majdnem fél 10 mire elalszik. Nem tudom berakni az ágyába, mert le sem teszi a fejét, csak a heverőn valamelyikünk mellett alszik el 1 óra vívódás után. Elég sokat szaladgál már mostanság, mégsem dől ki estére, akkor sem, ha már délután 1-kor felkel.

Próbálnám délben az ágyába szoktatni, mert jön a kistesó, de egyáltalán nem sikerült eddig. Inkább nem aludt.

Előfordulhat,hogy nem akar már délután aludni? Kicsit korainak tartom. Keltsem fel korábban reggel? Kérlek adjatok tanácsot, hogy alakítsam át a napirendjét.

2012. ápr. 16. 14:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem csak kevesebb lett az alvásigénye.

A fiamnál másfél év alatt többször is megfigyeltem, hogy mindig kevesebb és kevesebb lett az alvásigénye, olyankor jött egy változás, más időpontokban aludt, mint előtte.

Én kitapasztaltam, hogy hogyan jó neki. Mikor fárad el úgy, hogy ne kelljen birkózni vele.

Azt nem írtad, hogy mikor kel fel reggel. Csak annyit, hogy korábban szeretnéd felébreszteni. Azt nem javaslom, mert akkor csak nyűgös lesz. Én úgy gondolom, hogy mivel későn alszik el, tovább alszik reggel, tehát délben még nem álmos. Kell neki a délutáni alvás, csak tényleg délután, mire álmos lesz. Próbáld meg, hogy később altatod el. Mondjuk 1 körül.

De az előbbiek tényleg csak az én tapasztalatim, nem alapszanak orvosi dolgokon, de én ezek szerint csináltam és sosem volt gond.:)

2012. ápr. 16. 16:32
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem 14 hónapos lesz a kislányom és napközben még 2x alszik 1,5 órát, 11 körül és 4 körül. Volt már, hogy később kelt reggel, vagy többet aludt délelőtt és ezért csúszott a nap, kimaradt egy alvás és olyankor rettentően nyűgös volt. Nem lehet, hogy keveset alszik a tiéd?
2012. ápr. 16. 17:10
 3/3 A kérdező kommentje:
Mostanság fél 9-ig alszik reggel. Ha babakocsiban altatom hamar elalszik délben. Ha már délután 2-ig alszik nem alszik el este 8-kor csak 9 után hatalmas küzdelmek árán. Szóval szerintem eleget alszik főleg éjjel.
2012. ápr. 16. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!