10hós kislányomnál iszonyú nehéz a nappali altatás. Valahogy úgy vagyunk, hogy kettő alvás sok, de egy kevés. Lehetséges, hogy 10hósan már sok lenne a két alvás? Mikortól állnak át a babák 1alvásra?
Az enyém 10 hónaposan állt át. :)
Egy rövid ideig (2-3 hét) volt ez, hogy 2 sok, 1 kevés.... Próbáltam kicsit húzni az ebéd utáni alvást, 10-15 percet még játszottunk, és így egyrészt könnyebben is aludt el, mert fáradtabb volt, másrészt kicsit később ébredt.
Általában 5-6 körül volt egy nyűgösebb időszaka, amikor szívesen elaludt volna, de csak fél órát... viszont ezután csak éjfél körül lehetett letenni. Amikor rájöttem, hogy ez a gond, akkor már azt is tudtam, hogy valahogy a nyűgös időszakot kell átvészelni, átlendíteni a holtponton.
Ilyenkorra időzítettük a kedvenc közös játékokat: négykézláb kergetőztünk, együtt viháncoltunk... fél 7-7 körül meg már vittem fürdetni, még kapott egy üveg tápszert és alvás.
Egyik napról a másikra oldódott meg az éjszakai alvás is. :)
Kitartás! Nemsokára jobb lesz. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!