Nappali, esti altatás, éjjeli visszaaltatás, éjjeli szopi elhagyás?
8,5 hónapos kislányom nappal babakocsiban, este cicin alszik el. Éjjel 2* kel, éjfélkor szopival altatom vissza, de ilyenkor inkább csak szomjas, hajnal 4-5 között újra szopi, ilyenkor többet eszik, ezt még nem akarom elhagyni, úgy gondolom ilyenkor valóban éhes.
Az éjféli szopit mindenképp szeretném elhagyni, illetve az elaltatáson is változtatni. Szeretném, ha a kiságyban aludna el, nem cicin vagy babakocsiban.
Hogy kezdjek hozzá, mivel kezdjem?
Szépen, fokozatosan, viszonylag kevés sírással szeretném. (tesója 2,5 éves)
Mennyi időbe telhet vajon? Tapasztalatok?
Köszi előre is az ötleteket, tanácsokat!
szia. én is így csinálom.:)
én arra gondoltam, hogy esti lefekvéskor cici, amíg félálomba nem kerül, aztán gyorsan kicserélem a cicimet, cumira. nappal, meg hajnalban már csináltam így, nem vette észre :) aztán majd ha oda jutunk, akkor csak cumi lesz, előtte meg egy pohár tea
szerintem elsőnek hagyd el az éjféli szopit. ahogy írod, csak szomjas, adj akkor vizet neki cumisüvegből :)
hát, a többire nem tudok sajnos megoldást, enyém addig aludt el cicin míg szopizott, 10 hónapos koráig, akkor sajnos elapadtam, tápit kapott este a kiságyban és azóta úgy alszik el
Az én lánykám most 6 hónapos és kb.2 hónapja teljesen végig alussza az éjszakát.(néha 1-szer azért felkel).
Én úgy csináltam(-lom)hogy napközben tartjuk a 3 óránkénti evést.Este fürdés után kajál egy jót és ha éjszaka felébredne,és nem sír csak nyöszörög,gagyog,akkor bedugom neki a cumit és alszik is tovább.Ha sír akkor nincs mit tenni,meg kell etetni.Az elején attól féltem hogy éhen fog halni,de bizony nem.Így olyan 10 órát tud egyhuzamban durmolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!