Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig tarthat még ez az...

Meddig tarthat még ez az órákig tartó elalvás 7 hónapos kislányomnál?

Figyelt kérdés
Most tanult meg ülni és kezd mászni is lassan. Azóta egy kész kínszenvedés mire elalszik. Alapvetően Ő egyedül alszik el az ágyában, beteszem, puszi és kimegyek. Majd elalszik...legalábbis eddig így volt. Most leteszem, kimegyek, Ő felül és sír. Bemegyek, visszafektetem, kijövök, ő felül és sír. És ez megy kb. 100x, mire elalszik.....mintha valami arra késztetné, hogy felüljön......fúúú, van, hogy 1 óráig ez megy.
2011. dec. 20. 15:15
 1/8 xStefix ***** válasza:

Mert most ebben a szakaszban van. :)

Nem próbáltad még meg, hogy ott maradsz vele egy kicsit? Lehet, hogy nem szeretne egyedül lenni.

Vagy talán még nem elég álmos? Fáradtnak valószínűleg fáradt, de valamiért nem tud eléggé ellazulni, mire ideje lenne. Ebben kellene segítened neki.

2011. dec. 20. 15:17
 2/8 anonim ***** válasza:
Én is azt mondanám, hogy maradj vele, amíg el nem alszik. Nálunk ez segített ebben az időszakban. Simogattam a hátát, de egyértelművé tettem, hogy most aludni kell. Kb 2 hétig igényelte, hogy vele legyek, később már csak néha. Most 20 hónapos, minden gond nélkül elalszik egyedül.
2011. dec. 20. 15:24
 3/8 A kérdező kommentje:
Már volt, h bent maradtam vele, volt, h magam mellé fektettem......csak olaj a tűzre. Ő az az egyedül elalvós típus.....sosem altattam, és sosem sírt, tehát nem rászoktattam az egyedül alvásra, hanem egyszerűen így lett.
2011. dec. 20. 15:25
 4/8 A kérdező kommentje:
most is aludni próbál....ülve:)
2011. dec. 20. 15:27
 5/8 anonim ***** válasza:
Második vagyok, az enyém is egyedül alvós típus, de ebben az időszakban kellett neki a segítség. Az első napokban így is fél óra volt az altatás, sírt, játszani próbált, de kitartottam, és végül megszokta, és nem ellenkezett.
2011. dec. 20. 15:30
 6/8 anonim ***** válasza:
Nálunk ezekben az időszakokban csak a ringatás segített. És kb 2-3 hét volt,ami katasztrófálisan sikerült, de aztán szépen visszállt minden a régi kerékvágásba.
2011. dec. 20. 15:30
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de ez még jóideig eltarthat. Nálunk két ilyen szakasz volt. A hasra fordulás, majd a felállás. Hason mindig is utált lenni a fiam, de amikor megtanulta, folyton hasra fordult ha letettük hanyatt, amit sírás követett egyből, mi visszafordítottuk, és persze ő újra hasra, és ezt "játszottuk". A felállás rosszabb volt. Ott ahogy befektettem már állt is fel. Legalább fél óra volt minden altatás. 1hónapig biztos küzdöttünk vele (ha nem tovább).

Nem tudsz mit tenni, ki kell várnod a végét. Remélhetőleg hamarosan megunja majd. Én azt javaslom, h úgy csináld ahogy le is írtad. Ne maradj benn vele, ha eddig se tetted. Az én fiam is egyedül alszik el. Ha benn vagyok, akkor nem tud elaludni, csak sír, h kiakar szállni az ágyból, ha meg kiveszem az ölembe, akkor meg esze ágában sincs aludni, csak viháncol. El fog múlni, idővel. Mi volt, h hagytuk kicsit tovább sírni, h fárassza magát. Tudtam, h csak hisztizik, nem pedig baja van, aludni meg muszáj még ennyi idősen, ha eljön az ideje.

2011. dec. 20. 15:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Ne aggodj, el fog mulni. Nekunk is voltak ilyen korszakaink. Kisfiam 4 honapos koratol alszik el egyedul. De 5 honapos kora korul elkezdett forgolodni es volt 2 hetunk, hogy atfordult hatrol hasra de a kisagyba megakadt, es nem tudott visszafordulni es jott a keserves siras. Ugyhogy en is forgattam egy jo ideig. Aztan megszunt, gondolom megtanulta, hogy kell visszafordulni es ugyan ugy kijottem a szobabol es elaludt. Aztan ezt kovette a felulos szakasz mint nallatok. Ez is eltartott egy ideig. Nallunk nem mukodott, hogy bent maradjak vele mert akkor egyaltalan nem aludt. Jatszani akart, kacaraszott, gugyogott... A kisfiam csak ugy tud aludni ha elkoszonunk tolle es kijovunk. Sirni sosem sir, neha hallom, hogy meg jatszik picit vagy mondogat aztan csend lesz. Kivetel persze amikor fogzik vagy nathas es dugul az orra mert akkor nincs a legjobb kedvebe es olyankor kell neki egy kis fajdalom csillapito vagy orrszivas, hogy el tudjon aludni. A felulos korszaknal nallunk az volt a gond, hogy felult szepen a kisagyba a racsba kapaszkodva de viszont meg nem tudott visszafekudni. Elfaradt a nagy uldogelesbe es sirni kezdett. De ahogy emgtanult visszahuppanni vagy visszaengedte magat nem volt mar gond es ugyan ugy elaludt mint elotte egyedul. 10 honpos kora korul volt nallunk ismet 1-2 het amikor felallt de meg nem tudott visszaulni es keserves sirasba kezdett amint markolta a kisagy racsat mert szinten elfaradt az alldogalasba. Ilyenkor is parszor vissza kellett mennem es segiteni neki lefekudni. Aztan megint felallt es en megint bementem... :) Ennek is vege lett es egesz 16 honapos koraig nem volt semmi gond. Minden este szepen elaludt. 16 honaposan 4 szemfoga jott egyszerre, na akkor nem lehetett elhagyni a szobat. Aludni nem aludt orakig ha ott voltam vele, igy mindig sirt vagy magunkhoz vettuk, zseleztuk a fogait, fajdalomcsillapitoval aludt 2-3 orat. Ez szornyu par nap es ejszaka volt. Ezen tulvoltunk aztan 19 honaposan jottek a ragofogai. Ismet sokat sirt es szenvedett szegenykem. Jelenelg 22 honapos es ismet nincs gond vele. Szoval mindig lesznek idoszakok amikor valami kis baki lesz de az ember tullesz rajta. Sajnos nem megy mindig minden siman. Kitartast nektek es meglatod nemsokara ismet visszater a regi kerekvagasba.
2011. dec. 20. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!