Milyen testvér babakocsit ajánlotok kis korkülönbséggel született testvéreknél?
Mi gracot vettünk ilyesmit:
csak még a 2010-es modellt. Egyenlőre még pocaklakó van, úgyhogy gyakorlatban nem tudom milyen lesz. De amint megláttam beleszerettem, könnyű tolni, iránytani, mindkét gyerek kényelmesen elfér benne. Valahol a neten van erről a tipusról egy angol nyelvű bemutató film, érdemes megnézni, elmondják a legtöbb funkcióját. ABC én is néztem de nekem greco valamiért jobban tetszett.
Szia!
Nálunk is most aktuális a kérdésed, talán tudok egy kicsit segíteni. 20 hónap lesz a két gyerkőc között.
Nagyon sokat tipródtunk mi is, hogy mi legyen a megfelelő, mert a nagy kb 1 hónapja indult el magától (most 17 hós). Ráadásul imád babakocsizni.
Mi háromféle megoldás között válogattunk. (testvérfellépő, testvérbabakocsi, testvérülőke)
Hozzáteszem, hogy nagyon szeretem a kocsinkat a nagysága és nehézsége ellenére.
A testvérfellépőből ülőset néztem, de nem tudnám tőle normálisan tolni a kocsit. Az ülő részét meg nem tudnám használni ha fent van a mózes, v a sportrész le van döntve, mert ezek annyira kilógnak. A másik gondom az volt, hogy nem felhajtható, tehát ha kell, ha nem ott lötyögne. A testvérfellpőt így elvetettük.
A testvérkocsinál (egymás mögötti) az volt a gondom, hogy elég hosszúnak találtam, és nem tudtam megdönteni. Gyerek az első ülésen és kb. 3 kg-nyi cuccot betettünk hátra. Kb így használod az elején. Még tolni tudtam, de dönteni nem, így még padkázni sem tudok vele. A férjem, aki 190 cm is mondta, hogy nem egyszerű. Én a 160-nal nem bírtam, és buszoznom is kell majd. A másik amire figyelj, hogy a hátsó rész elég hosszú legyen (vannak olyan testvérkocsik ahol hátul, ha ledöntöd 60 cm a felület). Az összecsukott állapot sem mindegy, a mi mostanink épp jó a kocsiba, de ezek a tesvérbabakocsik 20-40 cm-rel nagyobbak hosszra és széltére, így gond lehet. Az első ülést jobb kocsiknál 2 max pozícióba tudod dönteni.
Ami miatt jó, hogy kényelmesen utazhat a nagyobb és a sima ajtón is beférsz.
Mi a Gracokat, Chiccot néztük élőben és neten az ABC-t. Ez utóbbit egy ismerős pár ajánlotta.
Neten használtan már jó áron kaphatsz testvérbabakocsit. Ikreset nem éri meg venni, mert a zöme nem is dönthető vízszintbe, és a két egymás melletti ülés ált. keskenyebb, mint az egymás mögötti. A testvérbe pedig egész jól védve a kicsi hátul.
Mi végül a testvérülőke (buggypod) mellett döntöttünk. Ez egy pótülés, amit a babakocsihoz (a legtöbbhöz lehet) kell rögzíteni. Ha nem ül benne a gyerkőc felhajtod. Hátrány, hogy szélesebb vagy, így az ajtó necces lehet. Előny, hogy amikor nem kell akkor felhajtod, és nincs útban (kb 10 cm-re lóg ki). Nekem azért is tetszett, mert a súlypont marad, és tudom dönteni a kocsit padkára. (kipróbáltam az üzletben a lépcsőn.) Két fajtája van a Smorph2 és az Io. Nekünk az utóbbi kell, mert közel kétéves méreteivel rendelkezik a nagy, és ez volt kényelmesebb neki. Igaz ez az újabb és drágább. Ez utóbbit kiegészítővel önálló babakocsiként is lehet használni.
A Smorph2-t használtan is lehet kapni.
A testvérülőke amúgy annyiban van, ha újonnan veszed, mint az új tetsvérbabakocsi.
Én mind a 3 verziót élesben (üzletekben) kipróbáltam, ezután döntöttünk.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!