Volt olyan hogy amikor megszületett a kistesó, a nagyobbik gyerek aki már szobatiszta volt, bepisilt, és bekakált újra?
nem feltétlen a sokktól mert kisbaba került a házba, hanem mert szimplán látja hogy a babát pelenkázzák meg ilyenek,
2-3 éves gyerekre gondolok..
Igen, ez az a kor, amikor vagy már megérti, hogy ő már másképp működik, vagy direkt ő is azt akarja csinálni, amit a kisbaba, és ezért képes is visszaszokni a pelusra, vagy cumisüvegre...
2 ilyen ismerősöm van, akiknek a kisfia teljesen visszament kisbabába, az egyik még beszélni is elfelejtett, pedig már sok mindent mondott. Az egyik kisfiú 19 hónapos a másik 27 hónapos volt, és mindegyiküket megviselte a kistesó érkezése, fejlődésüket visszafogta-visszavette.
De ellenpélda is van, és egyáltalán nem kötelező így történnie, sőt!
értem.
15 hetes kismama vagyok, novemberben jön a baba, kislányom 2 éves múlt, szobatiszta, okos ,értelmes lány,és nem szeretném ha visszafejlődne mindenbe bevonom ha megszületik a baba, ne érezze hogy ő már nem kell esetleg..
bár ő nagyon barátságos ,kedves kislány szereti a gyerekeket, a babákat ,,hát majd meglátjuk..
Lányom sokszor utánozta a kicsit, de nem lett újra pelusos, tehát nem fejlődött visszafelé, viszont az látszódott, hogy sokszor akarta direkt azt csinálni amit a kicsi, hogy ezzel is figyelem központjába kerüljön, meg amúgy is viccesnek találta hogy utánozhat, pl. lefeküdt ő is a hátára és bekapta a lábujját. :)
De ennél komolyabb "gondunk" nem volt szerencsére.
Sokat foglalkoztunk mindkét gyerekkel, a naggyal is, hogy ne érezze magát egyedül, ne érezze hogy elhanyagoljuk, így nem volt gáz a fejlődésében. Segített mindenben, magától, tetszett neki, hogy pl. ő olajozhat (mondjuk a baba feje is tiszta olaj lett) :), de a lényeg hogy próbáltam én is bevonni őt.
Viszont én is hallottam már, hogy a nagyobbik kicsit visszaesett a fejlődésben, mert féltékeny volt, mert furcsa volt neki hogy van más is, aki fontos. Egyik ismerősömnél volt az hogy újra pelusos lett a nagyobbik, mert egyszerűen így akarta magára vonni a figyelmet. A kis lelküket nézve, valahol ez is érthető. Ők még így fejezik ki magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!