Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, akik 2. babátokat...

Anyukák, akik 2. babátokat várjátok, emelgetitek a kisfiatokat/kislányotokat? Vagy hogyan oldjátok meg?

Figyelt kérdés
Kislányom 12kg, én pedig 15 hetes kismama vagyok. Gyakran akar az ölembe jönni, viszont a nögyógyászom szerint nem nagyon kellene,mert bajt okozhat. Én felemeltem és picit belenyilalt a hasam oldalába, most aggódom, lehet baj? Ti hogy oldjátok meg?
2012. máj. 18. 16:45
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Csajok a has nyilallása - főleg az első trimeszterben, de tulajdonképpen tovább is - legtöbbször annyit jelent, hogy a méh tartószalagjai próbálnak idomulni a megnövekedett súlyhoz. Nem ahhoz, amit emeltek, hanem a méh saját súlyához. Ez egyáltalán nem függ attól, hogy emeled-e a nagyobb gyerekedet, vagy sem.

Egyébként saját tapasztalat, hogy bármennyire is jól készíted fel a nagyobb gyerekedet a kicsi érkezésére, az mindenképpen anyásabb, bújósabb lesz már a várandósság alatt is, azzal a természetes igénnyel, hogy a még meg sem született testvér ne sajátítsa ki teljesen anyát. És el fogja várni, hogy emeld, mert ő még nem érti azt, hogy nem szabad, ha meg még azt is elmondjátok neki, hogy a pocak miatt nem, akkor előrevetítitek a testvérféltékenységet keményen.

Nálunk szerencsére nem volt soha komoly probléma a féltékenység, de ehhez keményen hozzájárult szerintem, hogy a nagyobb ugyanúgy emelve, ölbe véve stb. volt, mint azelőtt és a szopit se vettem el tőle. Mostanra a nagyobbom már lassan 4 éves lesz, de attól, hogy ő a legnagyobb, még nem lesz nagy! Erre nem gondolnak a dokik, védőnők stb., na meg arra sem, hogy a legtöbb anyukának nincs napi szinten segítsége és bizony tetszik-nem tetszik, emelni kell. Gyereket, bevásárlást, stb.

Ha annyira ártana az emelés, rég kihalt volna az emberiség, nagyanyáink képesek voltak kukoricát kapálni hátukra kötött gyerekkel, pocakkal...

Emeljétek nyugodtan a nagyokat, szükségük van rá!

2012. máj. 19. 05:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!