Kicsit megszeppentem. Ez mennyire "kirívó" eset?
Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet, hogy 6 és fél hós a kislányom, és ma konkrétan - egyedül, minden segítség nélkül - felállt a kiságyban. Eddig is próbálkozott már vele, de reméltem, hogy eltolhatjuk még egy darabig az álldogálás időpontját. Én, mint gerincbeteg, nem igazán örülnék, ha a sietsége miatt lenne később egészségügyi gondja... mennyire gyakori, hogy egy baba ennyire fürge? Később lehet-e ettől baja? (Kérlek, kíméljetek meg a közhellyé vált "amit maga csinál, attól nem lehet baja" szövegtől, mindig ezt kapom, de ez sajnos nem biztosíték arra, hogy ha most éppen nem jelentkezik gond, 10 év múlva sem fog.(Alapjáraton a leányzó forog, kúszik, mászik, ha kedve tartja felül.)2012. máj. 15. 21:59
11/21 anonim válasza:
Na de ha genetika, akkor meg épp hogy tök mindegy, mikor áll fel az a gyerek, nem? Már bocs, de ez ellentmondásos.
12/21 anonim válasza:
Ne itt várj választ hanem szakembertől. Van olyan ismerős baba akinek nem szabadott hagyni, hoyg felálljon.
13/21 anonim válasza:
Gyogytornara jártam a lányommal egy időben. Ott mondta a hölgy, hogy volt nem egy olyan páciens, aki baba korában mindent nagyon korán csinált, pl egy kisfiú 4 honaposan mar mászott, 6 honaposan felállt, és ő pl a mai napig küzd gerinc és egyéb problémákkal. Akkor éppen csípő protezis műtét utan járt a tornára, 18 évesen. Nyilván nem törvényszerű, hogy minden baba, aki korán kezdi, az igy végzi, de sajnos benne van. Szerintem erdemes lenne szakemberhez vinni, aki segít abban, hogyan lehetne kicsit erősíteni, vagy hogyan lenne jó tornaztatni.
14/21 anonim válasza:
Az én fiam napra pontosan 6 hónapos volt amikor fel kapaszkodott a kiságyban.Megnézném azt az embert aki megpróbálja ebben megakadályozni!:P Sírással telne az egész nap..9 hónapos lesz és azóta is ha a földön van oda mászik az ágyhoz,szekrényhez stb és feláll!
15/21 anonim válasza:
"Na de ha genetika, akkor meg épp hogy tök mindegy, mikor áll fel az a gyerek, nem? Már bocs, de ez ellentmondásos.
"
Én a scheurmann kórról beszéltem kizárólag. Ezen kívül még számtalan ortopédiai betegség van, ez speciális.
16/21 anonim válasza:
Én is a Scheuermannra értettem...
17/21 anonim válasza:
14-es vagyok!Most voltunk a védőnőnél,akinek elmondtam az itt olvasottakat.Azt mondta,hogy azokat a mozgás formákat amiket a gyermek magától csinál azt nyugodtan lehet neki hagyni!
18/21 anonim válasza:
Ortopéd orvos kollega mást fog mondani a felállással kapcsolatban!
19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Elsőként konzultálok a gyerekorvossal, aztán meglátjuk, mit mond, ortopédia, vagy sem. :S
Remélem, kimaradunk belőle, mert alapvetően igyekvő természetű a lányom, szinte mindent korábban csinált.
2012. máj. 16. 15:30
20/21 anonim válasza:
Egy fórumon épp most jár egy anyukaspéci kezelésre a 3 éves fiával, mert kiskorában mindent ilyen hamar cisnált és senki nem modnta neki, hogy nem kéne hagyni, most figyelemzavaros stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!