Kicsit megszeppentem. Ez mennyire "kirívó" eset?
Pedig az az igazság, hogy ha minden külsö segitség NÈLKÜL állt fel, akkor attól nem lehet baja, mert csak akkor tudja megcsinálni, ha az izomhata elég fejlett ehhez. Baja csak akkor lehetne, ha valaki "segitene" neki állni, idö elött a-amikor még egyedül nem tudja - felülteti, késöbb "tanitja" járni - kézen fogva sétáltatja, mert ezekre magától még nem lenne képes.
A gyerekek nem egyformán fejlödnek, akinek fejlettebb az izomzata, a mozgáskoordinációja, esetleg vékonyabb alkatú, az elöbb fog sok mindent csinálni.
Emiatt nem kell aggódnod, ettöl garantáltan nem lesz baja.
Szerintem neked sem a természetes mozgásfejlödés miatt van bajod, hanem más okok miatt. (pl. eröltettek mogzásokat, rossz táplálkozás kiskorban, túlsúly, és még rengeteg egyéb)
Sziasztok, köszi a válaszokat! Akkor nem aggódom annyira... (nálam nem volt túlsúly, egyebek, Sheuermann-kórom van, ezt nálam a tinédzserkori hirtelen növés okozta, de ez is épp elég ahhoz, hogy ne kívánjak vége-nincs gerincbántalmakat senkinek).
Köszi! :)
Na pont ez az a gerincbetegség, ami abszolút nem ettől függ, hiszen kamaszkorban alakul ki, ha a gyermekednek lesz hirtelen növekedéslökése.
Én anyám elmondása szerint későn csináltam mindent, mégis van egy (másfajta) "szuper gerincbetegségem", szóval ne aggódj, nem ezen fog múlni. És reméljük, szépen egészségesen fog fejlődni!
Csak közlöm annak, aki lepontozott, hogy gyógytornász vagyok és továbbra is azt javaslom, hogy semmilyen segítséget ne kapjon az álláshoz, járáshoz.
Bizony meg tudja terhelni a gerincét, nagyon nagy tévedés, hogy kamaszkorban alakulnak ki a gerincbetegségek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!