Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan anyuka aki nem a...

Van olyan anyuka aki nem a bolti baby etelt adta a babajanak hanem amit otthon o csinalt repabol vagy egyebb masbol? Mi volt az oka?

Figyelt kérdés
En jobban orulok ha latom mi van benne es inkabb en.csinalom de mindenki lehurrog a kornyezetembe

2012. máj. 12. 21:29
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Szia! Amíg nagyon kicsi volt, akkor feleslegesnek tartottam volna a konzervet adni és nem is nagyon akartam volna Neki adni. Volt itthon pár üveges azért, de a kislányom egyáltalán nem ette meg őket, mondjuk megértem. Csak 1-2 féle gyümölcsöset evett meg. Most viszont szinte mindent megeszik, amit főzök. Ne érdekeljen hogy megszólnak.
2012. máj. 13. 09:36
 22/27 anonim ***** válasza:

Nem szeretem a szélsőségeket.

Nagy részben én főzök neki, de egy héten egyszer kap üvegeset. Nem mindig, nem törvényszerűen, de általában. Őszibarackot pl, mert az meghajtja kicsit, ha már szenved a kakival, de én nem tudom elkészíteni mert nincs most barack (vagy ami van, még inkább mű, mint a babakaja).

De alapvetően én is a nagy mennyiséget főzök, majd fagyasztok elvet alkalmazom.

2012. máj. 13. 10:06
 23/27 anonim ***** válasza:
Én minden nap főztem-főzök kislányomnak, bár most már sok mindent meg eszik amit mi is... kifejezetten szeretek neki főzni, sosem gondoltam, hogy egyszerűbb a bébiétel! Akkor kapott üvegeset, ha valami miatt megcsúsztunk, s már nem volt idő főzőcskézni, ilyen esetekre van itthon 1-2 üveg. Illetve amit nem tudtamaz adott évszakban beszerezni, abból vettem üvegeset - de legtöbbször nem ízlett neki.
2012. máj. 13. 11:02
 24/27 anonim ***** válasza:
persze hogy jobb ha látod mi van benne..bár nem hiszem hogy bébiétel gyártó cégek összeesküdtek volna a kisbabák ellen és csupa káros dolgot tesznek bele hogy ártsanak a gyerekeknek.. ezt mindenkinek magának kell eldöntenie..egyébként ha időd megengedi miért ne főznél a gyerekednek?ki az aki ezért lehurrog?őt nem etette az anyukája?vagy bébiételen nőtt fel és valami szuper hetedik érzéke lett tőle? sztem sz@rd le mások véleményét..csináld ugy ahogy neked jó! nekem amugy 15 hós a fiam..bevallom sokszor volt már hogy lusta voltam főzni vagy valami meggátolt ebben..mondjuk pl a fiam:) és akkor leugrottam a boltba egy bébiételért..nagyon nincs hozzá szokva ezért nem sok fajtát eszik meg de sztem nem sértődik meg ha anya épp nagytakaritást csinált és nem főzött nekem kumplipürét meg grillezett husit:) amugy nem olvastam végig a válaszokat(sietek) ne haragudj ha már valaki ugyanezt irta előttem:)..
2012. máj. 13. 12:37
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Kapitalizmusban elsősorban a haszonszerzésen van a hangsúly. Aki pedig bedől a reklámoknak és a szebbnél szebb színes fotóknak, na meg elhiszi, amit ezekről az ételekről írnak, ugyanúgy adja a kinder csokit a gyerekének, mert azt hiszi, hogy azzal kiválthat napi 1 pohár tejet. Nem az alkalmankénti adással van a baj bébiételeknél, hiszen mi is eszünk májkrémes kenyeret, vagy néha tonhalkonzervet, de minden nap már elég gyomorforgató lenne. Ezek a bébiételek pedig meg sem közelítik a frissen elkészült ételek ízét, kivétel nélkül mindegyiknek van mellékíze, hiszen akkor nem lehetne hónapokig tárolni a polcon a tejszínes meg mindenféle húsos ételeket. Aki rendszeresen ezzel eteti a gyerekét, biztos, hogy nem tesz jót neki. Józan paraszti ésszel kéne kicsit gondolkodni és nem elhinni mindent, ami rá van írva az üvegre és amit esetleg kifelejtettek a felsorolásból. A bébiételekből nem a fűszerek hiányoznak, hanem a természetes ízek.
2012. máj. 13. 14:42
 26/27 anonim ***** válasza:

Vegyesen kap!

Annyit megjegyeznék,hogy bébiétel ellenes barátnőm is mindig azzal jött,hogy milyen sok méreg lehet bennünk.

Na egyszer elkísértem vásárolni, ahol megvette az olyan paradicsomot, amin nem volt piros rész, csak fehér a permetszertől. Kérdeztem,hogy mit főz ebből a sz@rból! Válasz: gyereknek passzírozom le.

Na erre most mit lehet mondani? Tényleg ennyire buta,hogy elhiszi,hogy ez így sokkal egészségesebb?

2012. máj. 13. 14:46
 27/27 anonim ***** válasza:

A hozzátáplálás kezdeténél, amikor csak kanalazgattunk, üvegessel kezdtem, mert necces volt, hogy mennyit eszik, mennyire ízlik neki stb. Emellett abban biztos voltam, hogy nitrit-nitrát nincsen benne. (ezekre szigorúan át vannak vizsgálva)

Majd, ah az üveges bejött, rögtön meg is főztem neki a következő adagot.

A fagyasztás is erősen károsítja a táplálék minőségét, nem vagyok híve, inkább készítem neki frissen, felkelek hajnalban. Hűtőben tuppis dobozban eláll 3 napig.

Egy jó minőségű bébi kajától nem kell félni, annyira bizony félhetsz a piaci zöldségtől is, mert azokat a kutya nem vizsgálja át. Akinek saját kertje van, a legnyerőbb.

2012. máj. 13. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!