Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan anyuka aki nem a...

Van olyan anyuka aki nem a bolti baby etelt adta a babajanak hanem amit otthon o csinalt repabol vagy egyebb masbol? Mi volt az oka?

Figyelt kérdés
En jobban orulok ha latom mi van benne es inkabb en.csinalom de mindenki lehurrog a kornyezetembe

2012. máj. 12. 21:29
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
Háát az az igazság sokkal olcsóbb volt megcsinálni, ez volt az oka. Másrészt megszokta a főztömet.
2012. máj. 12. 21:33
 2/27 anonim ***** válasza:
Én nagyon szerettem a fagyasztgatós módszert. Olcsóbb is volt egy nagyobb adag zöldséget, gyümölcsöt, húst megvenni és megfőzni, majd lefagyasztani. Időben sem volt olyan rémes, hiszen eleve főztem magunkra is. És persze az sem utolsó, hogy tudom mi van benne.
2012. máj. 12. 21:37
 3/27 anonim ***** válasza:
48%

Szia, ez örök téma lesz az anyukák között. Én nem vagyok hajlandó bébiételt adni a babámnak, mert nem bízom meg bennük és gondolom te is hallod a híreket, amikor ezt vagy azt a bébiételt kivonják a forgalomból. Volt, amelyikben üvegszilánk volt, a legnagyobb botrány az utóbbi időkben pedig az volt, amikor kiderült, messze nem azokból az összetevőkből áll sok bébiétel, mint ami rá van írva. Én egyszer próbálkoztam vele kényszerből, 7 hónapos volt a kicsim és vendégségben voltunk, otthon hagytam a hűtőben az elkészített ebédjét. A férjem vett egy üvegest a drágább fajtából, de a gyerek kiköpte, nem volt hajlandó megenni. Megkóstoltuk mi is, hát gyomorforgatóan undorító mű íze volt. Aki bébiétellel tömi minden nap a gyerekét, én csak konzerves anyukáknak hívom. Persze mindegyikre rá van írva, hogy bio, hát a világon nincs annyi bio termény, mint amennyit fel kéne használniuk, ha igaz lenne. A hozzáadott cukrok meg egyéb ízesítőkről, sűrítőkről már nem is beszélve.

Szóval én inkább rászántam azt a kevés kis időt, amit külön a gyereknek főztem, mostmár 2 éves és azt eszi, amit mi, közben mi is áttértünk az egészségesebb étkezésre főként miatta.

2012. máj. 12. 21:38
 4/27 anonim ***** válasza:
91%

Mindíg én csináltam.. valahogy nem esett nehezemre 1 db krumplit és 1 db répát megfőzni... Két napra csináltam, bébiételes üvegbe betettem a hűtőbe és kész..

Vettem bébiételt is az elején... aztán úgy gondoltam, hogy ha majd ehet rendesen amit mi, nem fogja elfogadni, mert a bébiételek sokkal ízszegényebbek mint amit én csinálok, ezért inkább én megfőztem. Nahát nem egy nagy kunszt! :))

2012. máj. 12. 21:39
 5/27 anonim ***** válasza:
Egészen egyszerű okból, szeretek főzni, és tudok is :). Amikor nem volt időm rá, vagy elutaztunk volt üveges baby ételünk, azt is megette, bár inkább a drágább fajtát vettem, mert nem hiszem hogy az olcsóbban úgyan az van és hogy előtudják állítani olyan körülmények között ami megfelel egy babának, mindig megkostóltam ha nem ízlett a babának se adtam oda.
2012. máj. 12. 21:43
 6/27 anonim ***** válasza:
62%

èn utálok fözni, de 50%ban adtam üvegest és fözöttet neki.

Nálunk csak bolt van, nincs kertünk és rokonaink sem laknak közelben. habár ha anyukám jött látogatóba mindig hozattam, spenótot, répát a kertjéböl.

Nekem a bolti agyon vegyszerezettekkel volt a baj. Habár felénk rengeteg biot lehet kapni, így ha tudtam biot vettem és abból föztem.

Habár mi Németországban lakunk, jól megnéztem mit tartalmaz a bébiétel, pont ezért nestlét nem vettem, mert abban mindig fura hozzá adott dolgok voltak. Ahippes sima répában mag ilyenekben meg csak maga a zöldség+ max rizsliszt.

szóval utáltam fözni, de mióta szinte mindent ehet már egyáltalán nem adok neki üvegest és kettönkre fözök.

De én lusta is voltam, és utálok fözni is, így 50-50% ban adtam üvegest.

Nekem egyikkel sincs bajom, csak azzal ha valaki nagyon egyoldaluan elítél valamit.

2012. máj. 12. 21:44
 7/27 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat.

en gyugodtabb vagyok ha latom hogy mit eszik a gyerekem.

anyosomektol meg azt kapom napi szinten hogy tul reagalom.

2012. máj. 12. 21:45
 8/27 anonim ***** válasza:
91%

Mert azt mondod nekik,h elvből nem adsz neki üvegeset...Ők szerintem ezen akadtak fenn...Én főzök neki,mert szeretek,és tényleg hamar megvannak az ő kajái,de van itthon mindig bébikaja is,ha nincs kedvem/időm főzni...Semmi rosszat nem látok egyikben sem,nem mérget adok neki az üvegből se szerintem...

Nem szeretem a szélsőségességet ebben sem,és semmi másban sem...

2012. máj. 12. 21:52
 9/27 anonim ***** válasza:
71%

Amikor kórházban voltunk a kicsimmel, mert kruppos lett, hozott be a férjem különféle bébiüveges gyümölcsöket, amik elvileg 100%-ban pépes gyümölcsök. Hát az őszibarack az kb. olyan volt, mint a legócskább befőttlé besűrítve, az alma-banán pedig egyenesen hányás, a babám egymás után köpködte ki és úgy nézett rám, hogy anya, ez meg mi?

Olyan ez, hogy valaki el van ájulva a tasakos levestől meg az előregyártott, fagyasztott készételektől és azt szokta meg, azt szereti. A frissen főzött ételeknél nincs jobb és egészségesebb, bárki bármit is mond.

2012. máj. 12. 21:58
 10/27 anonim ***** válasza:
54%
Egyszerűbb levenni a polcról a jól hangzó paradicsomos tésztás tengeri halas trutyit és hasonlókat, mint elkészíteni. De szerintem az anyukák azért vannak otthon évekig, hogy a gyerekükről gondoskodjanak, olyan nincs, hogy nincs egy nap 20-30 perce elkészíteni a babájának egy ételt. Mindig jönnek a kifogások, hogy felénk nincs zöldséges, meg minden amúgy is vegyszeres, azért egy gondoskodó anyuka nehogy már ne tudjon a mai világban akár egy piacra eljutni hetente egyszer és bevásárolni, vagy valakivel meghozatni azt a kevés kis zöldséget/gyümölcsöt, amire a babának szüksége van. Minden idénynek megvannak a maga hasznos ételei, létezik fagyasztó is pl. a sütőtöknek, szóval mindig csak ócska kifogásokkal találkozom, aki bébiétel fanatikus.
2012. máj. 12. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!