Van olyan anyuka aki nem a bolti baby etelt adta a babajanak hanem amit otthon o csinalt repabol vagy egyebb masbol? Mi volt az oka?
Szia, ez örök téma lesz az anyukák között. Én nem vagyok hajlandó bébiételt adni a babámnak, mert nem bízom meg bennük és gondolom te is hallod a híreket, amikor ezt vagy azt a bébiételt kivonják a forgalomból. Volt, amelyikben üvegszilánk volt, a legnagyobb botrány az utóbbi időkben pedig az volt, amikor kiderült, messze nem azokból az összetevőkből áll sok bébiétel, mint ami rá van írva. Én egyszer próbálkoztam vele kényszerből, 7 hónapos volt a kicsim és vendégségben voltunk, otthon hagytam a hűtőben az elkészített ebédjét. A férjem vett egy üvegest a drágább fajtából, de a gyerek kiköpte, nem volt hajlandó megenni. Megkóstoltuk mi is, hát gyomorforgatóan undorító mű íze volt. Aki bébiétellel tömi minden nap a gyerekét, én csak konzerves anyukáknak hívom. Persze mindegyikre rá van írva, hogy bio, hát a világon nincs annyi bio termény, mint amennyit fel kéne használniuk, ha igaz lenne. A hozzáadott cukrok meg egyéb ízesítőkről, sűrítőkről már nem is beszélve.
Szóval én inkább rászántam azt a kevés kis időt, amit külön a gyereknek főztem, mostmár 2 éves és azt eszi, amit mi, közben mi is áttértünk az egészségesebb étkezésre főként miatta.
Mindíg én csináltam.. valahogy nem esett nehezemre 1 db krumplit és 1 db répát megfőzni... Két napra csináltam, bébiételes üvegbe betettem a hűtőbe és kész..
Vettem bébiételt is az elején... aztán úgy gondoltam, hogy ha majd ehet rendesen amit mi, nem fogja elfogadni, mert a bébiételek sokkal ízszegényebbek mint amit én csinálok, ezért inkább én megfőztem. Nahát nem egy nagy kunszt! :))
èn utálok fözni, de 50%ban adtam üvegest és fözöttet neki.
Nálunk csak bolt van, nincs kertünk és rokonaink sem laknak közelben. habár ha anyukám jött látogatóba mindig hozattam, spenótot, répát a kertjéböl.
Nekem a bolti agyon vegyszerezettekkel volt a baj. Habár felénk rengeteg biot lehet kapni, így ha tudtam biot vettem és abból föztem.
Habár mi Németországban lakunk, jól megnéztem mit tartalmaz a bébiétel, pont ezért nestlét nem vettem, mert abban mindig fura hozzá adott dolgok voltak. Ahippes sima répában mag ilyenekben meg csak maga a zöldség+ max rizsliszt.
szóval utáltam fözni, de mióta szinte mindent ehet már egyáltalán nem adok neki üvegest és kettönkre fözök.
De én lusta is voltam, és utálok fözni is, így 50-50% ban adtam üvegest.
Nekem egyikkel sincs bajom, csak azzal ha valaki nagyon egyoldaluan elítél valamit.
Koszonom a valaszokat.
en gyugodtabb vagyok ha latom hogy mit eszik a gyerekem.
anyosomektol meg azt kapom napi szinten hogy tul reagalom.
Mert azt mondod nekik,h elvből nem adsz neki üvegeset...Ők szerintem ezen akadtak fenn...Én főzök neki,mert szeretek,és tényleg hamar megvannak az ő kajái,de van itthon mindig bébikaja is,ha nincs kedvem/időm főzni...Semmi rosszat nem látok egyikben sem,nem mérget adok neki az üvegből se szerintem...
Nem szeretem a szélsőségességet ebben sem,és semmi másban sem...
Amikor kórházban voltunk a kicsimmel, mert kruppos lett, hozott be a férjem különféle bébiüveges gyümölcsöket, amik elvileg 100%-ban pépes gyümölcsök. Hát az őszibarack az kb. olyan volt, mint a legócskább befőttlé besűrítve, az alma-banán pedig egyenesen hányás, a babám egymás után köpködte ki és úgy nézett rám, hogy anya, ez meg mi?
Olyan ez, hogy valaki el van ájulva a tasakos levestől meg az előregyártott, fagyasztott készételektől és azt szokta meg, azt szereti. A frissen főzött ételeknél nincs jobb és egészségesebb, bárki bármit is mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!