Van olyan anyuka aki nem a bolti baby etelt adta a babajanak hanem amit otthon o csinalt repabol vagy egyebb masbol? Mi volt az oka?
szeretek neki kotyvasztani , olcsóbb és változatosabb
emelet van üveges bébi kaja is pl. gyümölcs és ahoz adok húst és gabonát ,variálom.de elsősorban magam készítem
Éljen Kedves 3-as válaszoló anyuka,és a többi kedves tökéletes anyuka is:)
Legyetek büszkék magatokra,mindenki más tojik a gyerekére,de ti mindent megtettetek értük,hiszen sosem ettek üveges bébi kaját:)
Babérkoszorút,és az érmeket átvehetitek majd a WHO-tól,Uniceftől,stbstb...
Én meg majd sz@r konzerves anyukaként,aki nem képes minden nap főzni a gyerekének talán egy kicsit büszke leszek rá,ha felnő,és nem lesznek előítéletei,nem bélyegez meg senkit,csak azért,mert máshogy látja a világot,mint ő..de persze csak a sarokban megbújva,mert hát ugye én üveges kaját is adtam neki,és szégyelljem magam érte..
En a lanyomnak soha nem adtam uveges kajat (inkabb foztem a kertben megtermelt zoldsegekbol).
Majd egyszer Magyarorszagra kellett utaznom (tobb, mint egy napos ut.) A lanyom nem fogadta el az uveges etelt, a tejtol pedig hanyt.
Jelenleg a masodikat varom. Biztos h fog neha uveges kajat kapni.
Én csak azt nem értem, h miért vagytok úgy elájulva a mindennapos főzéstől? Nincs fagyasztótok? Nincs az a pár óra egyszer egy héten v kéthetente, hogy megfőzzétek, elkészítsétek, majd fagyasztás után felmelegítsétek. Nem tart tovább felmelegíteni, mint elkészíteni egy tápszert.
Én is szoktam bébiételt adni, ha utazunk, mert akkor nem tudok melegíteni. De ettől függetlenül képes vagyok, havonta párszor a konyhába tenni-venni, ha már magunkra is főzök.
Mindkettőt kap, mert:
- télen kezdődött a hozzátáplálás: alma,krumpli,cékla,répa volt még a nagyszülők kertjéből, kaptuk, elkészítettem neki. Ja és a sütőtök!:)
Viszont: más gyümölcsöt, frisset nem lehet kapni ilyenkor, így ezt bébiétel formájában kapta. (barack pl)
Amiket én készítettem neki, vasárnaponként megcsináltam a heti adagot, aventes poharakban lefagyasztva, minden reggel elővettem egyet, kiolvadt ebédre...
Aztán a hús bevezetésénél megint bébiétel volt, mert nem volt még foga, nem tudta megrágni, viszont 8 hónaposan már kellett neki a hús mindenképpen.
Majd 1 hónap alatt kijött 4(!) fogacska, és nagyon ügyesen rág, mostmár a húst is apró darabokra szedve megeszi szépen, tehát megint főzök minden nap neki.
ÉS mostmár lesznek friss gyümölcsök, nyilván azokat fogja kapni, nem a bébiételt.
Mindent megeszik, nem válogatós, nem tudok olyan ételt mondani, amit nem fogadna el. Ha itthon vagyunk tehát főzök, ha úton vagyunk, bébiétel....jelenleg :)
Utolsó, egy jó tipp :)
Amíg nálunk sem voltak fogacskák, addig a húst leturmixolva tettem el, így tudta nyelni a zöldséggel együtt. Tény, h nekünk 11 hónapos korra lettek fogak, de akkor 4 egyszerre. :)
Az esetek 80-90%-ában én főzök neki, de van itthon üveges, amit nem habozok kibontani, ha nincs idő főzni. Ezekből a már bevált, jobb ízűt veszem, amiben normális hozzávalók vannak.
Korábban én is többször adtam üvegeset (mondjuk akkor is a saját főzés dominált), de kicsapta nálam a biztosítékot, amikor megvettem neki a cukkini főzeléket, és itthon döbbenten fedeztem fel az összetételnél, hogy a cukkini főzelékben a cukkini tartalom 28%... no comment... a többi víz+sűrítő vacakság...
Szóval főzök általában, és imádom nézni, ahogy gyűri be anyuci főztjét. :-)
Ne hallgass senkire, csak az ösztöneidre, itt pedig elég volt a vitából, én soha nem is hallottam még a konzerves anyuka kifejezést! Azzal van csak gond szerintem, amikor valaki 100%-ban üvegeset ad, lustaságból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!