Aki otthon kenyérsütőgéppel süt kenyeret a babájának, írna nekem receptet?
Én is kenyérsütővel sütök, de nálunk magunknak főleg, hisz a baba amennyit megeszik...
Megmondom őszintén, van rengeteg különleges receptem, de nem próbálkoztam még velük.
Nem tudom segítek-e, de a sima búzalisztes kenyér úgy nagyon finom, ha víz helyett kefírt teszel bele. Vagy tehetsz bele egy főtt, lereszelt krumplit is.
Szerintem eleg ertheto volt a kerdesed.
Kulfoldon vettem kenyersutot, a fenti linken van a hasznalati utmutatoja. Angol nyelvu, remelem, hogy nem gond.
En nem sok recepttel kiserleteztem, feher kenyernek mindig a basic white bread-et sutom, de szoktam a sajtos-hagymasat is es ebbol is adok a fiaimnak. Mivel nincs benne semmi olyan, amit babanak ne lehetne (pl tojas), igy nyugodtan mehet.
De ami nalunk nagy kedvenc az inkabb a zsomle es a kulonleges formaju kenyerek, cipok. Ezeket csak dagasztani szoktam a kenyersutovel, en formazom utana oket, ezek is bababarat kenyerek, siman adom a sracoknak.
Es meg mielott barki belemkotne: nem azert sutom a kenyeret, mert felek, hogy a boltitol bajuk lesz, en magunknak sutom a kenyeret jo regen, amikor csak lehetosegem van ra, mert szeretem csinalni es a ferjem is imadja a friss kenyer illatat. Boltba csak hetente 1, max nagyon max ketszer megyek, igy praktikus is. Es mivel ezt esszuk mi, igy ezt kapjak a gyerekek is.
Szioka! En sutom a kenyeret a kis csaladomnak mert kulfoldon elunk es pocsek a kenyer. Mekkora a kenyersutod?Mert attol fuggnek a mertekegysegek. Az enyem kicsi.
En ez alapjan keszitem:
Mero kancsom van ami "cup" szerint van megadva mar mint a mertekegyseg;
szoval 1 cup kb 500 ml en 2 cup feher lisztet teszek bele vagy 1 es fel cup feheret es fel barna lisztet(hirtelen nem ugrik be magyarul a neve) de csinaltam mar ugy,hogy 1 cup feher es 1 cup barna.
Az en kisfiam semmire nem erzekeny szerencsere.
Ezenkivul.kb. 250 -300 ml viz
2 evokanal olaj
1 kiskanal so es 2 kiskanal cukor
2 kiskanal eleszeto
Most kalacsot szeretnek kipropalni.
Remelem tudtam segiteni.
Udv: 16 honapos kisfiu anyukaja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!