Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem mond semmit?

Miért nem mond semmit?

Figyelt kérdés

Kicsit el vagyunk már keseredve... Kicsim 16 hónapos lesz és még egyetlen szót sem mond. Még csak a szavak elejét sem. Persze tudom minden baba másképpen fejlődik! Mindent szépen megért, a saját kis nyelvén halandzsázik... de semmi olyan, hogy mama, papa, anya... stb., de még csak az állatok hangját sem utánozza.

Mit tehetnék? Vagy majd egyszer csak?

2012. máj. 11. 22:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
2 barátnőmnél van gyerkőc, az egyik kislány 2 éves most és nem beszél csak halandzsál, a másik kisfiú 20 hónapos és ő se beszél, csak dudolászás és a dedede megy. Pedig járnak korai fejlesztőbe. A gyerek akkor fogja csinálni, ha ő úgy gondolja. Érzik ők azt.
2012. máj. 15. 06:44
 12/17 anonim ***** válasza:
18 hónaposom de beszél. Csak a vau vau megy. Nem kell erőltetni. Engem sokan azzal nyugtattak, hogy ha később fog beszélni, akkor sokkal szebben, érthetőbben beszél. Egyik ismerősöm gyereke már 1 évesen mondta, anya, apa... Most 3,5 éves, de úgy selypít, hogy alig értem mit mond.
2012. máj. 15. 08:55
 13/17 anonim ***** válasza:
Bocsi elírtam 18 hónaposom sem beszél.
2012. máj. 15. 08:56
 14/17 anonim ***** válasza:
Az enyém elég hamar elkezdett szavakat mondani! De minden gyerek más! Lehet, hogy majd egyszerre kezd el mindent mondani egyik napról a másikra! Ezen tényleg ne stresszelj, nincs elkésve!
2012. máj. 15. 14:31
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, nagyon aranyosak Vagytok, hogy írtatok! :) Én sem stresszelek ezen csupán csak már nagyon várjuk az 'első' szót! :)

És igen sokszor felbosszant egy-két kedves ismerős a szokásos kérdésével: "És mond már valamit?" :D

2012. máj. 15. 21:14
 16/17 anonim ***** válasza:
mondd azt, hogy már a Szózatot szavalja
2012. máj. 16. 09:54
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz senkivel, aki kérdezi, vagy esetleg dicsekszik az ő gyerekével! Minden gyerek más!
2012. máj. 16. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!