Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 18 hónaposan még nem mond semmit?

18 hónaposan még nem mond semmit?

Figyelt kérdés

18 hónapos kisfiam még egy szót se mond...Azért aggaszt, mert a környezetünkben sok 14-15 hónapos fiú/lány van, aki már "szépen beszél"... De az én fiamnak még az ilyen alap szavak sincsenek meg (baba, mama, meme, apa, anya, stb).

Valóban aggódnom kell vagy túlzásba viszem? :)

2011. szept. 15. 08:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom, de nálunk is ez a helyzet.

18 hónapos a Kislányom, és a vau-n, kukk-on, kopp-kopp - on, baba-n kívül mást nem mond.

2011. szept. 15. 09:06
 2/4 anonim ***** válasza:
A 19 honapos fiam szokincse: anya, mama, papa, busz, koldok (de hibasan mondja), szia (hibasan)igen (hibasan) Pedig van egy nala 5 evvel idosebb novere, aki ennyi idosen mar mondatokban beszelt. En is csak remenykedve varok. A vedonom azt mondta, ne aggodjak meg! Szoval te se aggodj!
2011. szept. 15. 12:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Hetfon lesz 18 hos a kislanyom, es o se mond tulajdonkeppen semmit meg, viszont rengetegmindent megert. Nalunk igaz kicsit mas a helyzet, mert mi ket kulon nyelven beszelunk hozza szuletese ota. De okos kislany, es mivel latom hogy erti a dolgokat, meg probalkozik egy -ket dolgot mondani, tudom hogy csak ido kerdese. Nem egyformak a gyerekek, bar kicsit engem is zavar neha, mikor hallom hogy 14 hosan mar x dolgot mond valakinek a gyereke... ez van. Majd behozzak, lehet hogy hirtelen kezd majd el beszelni, es akkor majd azt kivanjuk hogy barcsak lenne mar egy kis csond :))
2011. szept. 15. 13:45
 4/4 anonim ***** válasza:

17 hónapos lányom is alig mond pár szót. Az állatok hangját viszont remekül utánozza.

Már epekedve várom, mikor kezd el értelmes szavakat mondani! :)

2011. szept. 15. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!