Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 15 hónaposan még jóformán...

15 hónaposan még jóformán semmit sem mond?

Figyelt kérdés

A lányom szókincse annyi, hogy mama, tete. Meg ilyen maga által kreált halandzsa, epü, ekü, empő meg egyéb értelmetlen akármik.

Megmondom őszintén, nem szoktam hasonlítani, de a barátnőmé egy hónappal fiatalabb és értelmes szavai vannak, tudatosan használja is őket.

Most akkor mit tudok tenni? Nem kellene már valami értelmesebbeket is kimondania?

2010. júl. 17. 23:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Ah, semmi baj, van olyan ismerősöm, akinek 2,5 évesen kezdett beszélni a lánya. Már vitte fülészetre, pszichológushoz, de mindent rendben találtak nála.
2010. júl. 17. 23:58
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem kell hagyd csak hadd fejlődjön,persze fejlesztő játékokat lehet vele játszani,sokat beszélgetni,játszani,magyarázni,mesélni...Az én édesanyám óvónő és annó én 2 évesen kezdtem el kis béna szavakat kreálni,saját nyelven beszéltem,sokat fel is vettek,azt hitték beteg vagyok...Pedig elhiheted az én anyukám aztán mindent elkövetett=)Majd fél évvel később sok doki után elkezdtem tisztán és érthetően mondatokban beszélni.Semmii előzmény vagy fejlődés nélkül,csak úgy sitty-sutty.Lehet hogy addig nem volt mondandóm.

Hagyd a kislányodat,had csinálj ahogy ahogy neki jó.

2010. júl. 17. 23:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Az én pici Fiam lassan 16 hós és a "BebeBaba", a "nem", a "de", "te" szavakat mondja. Én nem csinálok belőle gondot. Az unokanővére most kezd mondatokban beszélni (2 éves volt májusban). Ráérünk még.
2010. júl. 18. 05:21
 4/7 anonim ***** válasza:
21 hós fiam kb 4-5 szót mond. Anya, mama, kaka, eltört, kettő. Kb ennyi. És még nem parázom, mert látom hogy értelmes, semmi baja sincs. Ezért dokihoz nem fogom elcibálni. 15 hónapos a kicsid....nem hinném, hogy az àtlagtól le lenne maradva.
2010. júl. 18. 08:33
 5/7 anonim ***** válasza:

19 hónapos kislányom szókincse: láb, mi (cumi), anya, apa, labda, lapát, hápi (ez lenne a kacsa). plsuz egy vagon hangutánzó. ma találkoztunk egy 16 hós kislánnnyal, aki az apukájával volt, ők is kavicsot dobáltak a tóba meg nézték a kacsákat, ahogy mi. a kislány ott mondta, hogy elmentek, ott vannak, hová mennek? kavics, satöbbi. az enyém? hápi, hápi, bumm (amikor bedobta a kavicsot), meg azt a szót amit a vízre szokott használni, és semmi köze ahhoz a szóhoz, hogy víz. :))

Estem volna kétségbe? Nem estem! :)))))

2010. júl. 18. 12:41
 6/7 anonim ***** válasza:

21 hós fiamnak ennyi a szókincse: egy, vau, itt, na

Én se aggódom miatta egyenlőre. Sógórnőmé egy évvel idősebb nála, és ő is csak két hónapja kezdett beszélni, de rögtön mondatokban.

2010. júl. 18. 12:53
 7/7 anonim ***** válasza:
ja meg még azt mondja:"táp" nálunk ez a kacsa. :D
2010. júl. 18. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!