15 hónaposan még jóformán semmit sem mond?
A lányom szókincse annyi, hogy mama, tete. Meg ilyen maga által kreált halandzsa, epü, ekü, empő meg egyéb értelmetlen akármik.
Megmondom őszintén, nem szoktam hasonlítani, de a barátnőmé egy hónappal fiatalabb és értelmes szavai vannak, tudatosan használja is őket.
Most akkor mit tudok tenni? Nem kellene már valami értelmesebbeket is kimondania?
Nem kell hagyd csak hadd fejlődjön,persze fejlesztő játékokat lehet vele játszani,sokat beszélgetni,játszani,magyarázni,mesélni...Az én édesanyám óvónő és annó én 2 évesen kezdtem el kis béna szavakat kreálni,saját nyelven beszéltem,sokat fel is vettek,azt hitték beteg vagyok...Pedig elhiheted az én anyukám aztán mindent elkövetett=)Majd fél évvel később sok doki után elkezdtem tisztán és érthetően mondatokban beszélni.Semmii előzmény vagy fejlődés nélkül,csak úgy sitty-sutty.Lehet hogy addig nem volt mondandóm.
Hagyd a kislányodat,had csinálj ahogy ahogy neki jó.
19 hónapos kislányom szókincse: láb, mi (cumi), anya, apa, labda, lapát, hápi (ez lenne a kacsa). plsuz egy vagon hangutánzó. ma találkoztunk egy 16 hós kislánnnyal, aki az apukájával volt, ők is kavicsot dobáltak a tóba meg nézték a kacsákat, ahogy mi. a kislány ott mondta, hogy elmentek, ott vannak, hová mennek? kavics, satöbbi. az enyém? hápi, hápi, bumm (amikor bedobta a kavicsot), meg azt a szót amit a vízre szokott használni, és semmi köze ahhoz a szóhoz, hogy víz. :))
Estem volna kétségbe? Nem estem! :)))))
21 hós fiamnak ennyi a szókincse: egy, vau, itt, na
Én se aggódom miatta egyenlőre. Sógórnőmé egy évvel idősebb nála, és ő is csak két hónapja kezdett beszélni, de rögtön mondatokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!