Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem mond semmit?

Miért nem mond semmit?

Figyelt kérdés

Kicsit el vagyunk már keseredve... Kicsim 16 hónapos lesz és még egyetlen szót sem mond. Még csak a szavak elejét sem. Persze tudom minden baba másképpen fejlődik! Mindent szépen megért, a saját kis nyelvén halandzsázik... de semmi olyan, hogy mama, papa, anya... stb., de még csak az állatok hangját sem utánozza.

Mit tehetnék? Vagy majd egyszer csak?

2012. máj. 11. 22:51
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam 20 hós és csak azt mondja, hogy: anya, baba, hamham. Állathangot egyáltalán nem utánoz. A nagyobbik kisfiam 2 éves kora körül kezdett beszélni. Az apukájuk is későn kezdett beszélni. Majd egyszercsak beérnek.
2012. máj. 11. 22:58
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

ne legyenek irreális elvárásaid a babáddal szemben

ha szép egészséges akkor ezzel ne stresszeld se magadat se őt

még picike:)

2012. máj. 12. 06:08
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam ugyan még csak 15 hónapos, de Ő sem mond semmit. Mindent megért amit mondunk neki, hozza-viszi a dolgokat attól függ mit mondunk neki, séta előtt hozza a saját és a mi cipőnket, stb. Szóval baromi értelmes csak épp semmit az égvilágon nem mond. Van 3 cicánk, naponta többször is mondjuk/mutatjuk neki, de még azt sem mondja. Se anya, de apa, se mama, se pá-pá (csak integet, ha mondjuk, hogy pá-pá). De ezen nem aggódom, unokatestvérem kisfia is volt vagy 2 éves amikor elkezdett beszélni. Egyszer majd csak mond valamit :DDDD
2012. máj. 12. 07:58
 4/17 A kérdező kommentje:

Nincsenek irreális elvárásaim Vele kapcsolatban, csak már nagyon várjuk, hogy mondjon egy-két szót (és néhány 'jóindulatú' ember piszkál vele). Nem stresszelem sem magunkat Őt meg végképp nem. Mondjuk Neki, hogy mit lát ha éppen mutat valamire, vagy hozza a kis könyvét stb.

Pont mint az utolsónak. Vannak cicáink de azt sem mondja meg hogy cicc sem. :) Mindent megért, egészséges, mosolygós, kiegyensúlyozott baba! :)

2012. máj. 12. 09:20
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
az enyém is 16 hós..annyit mama..de ezt mondja mindenre..megannyit hogy mem-mem amikor rosszat akar csinálni és tudja hogy anya mindjárt szol hogy nem-nem!:) én is alig várom már..főként mert az unokatestvére 3 hónappalidősebb de ennyi idősen már mondta hogy vau-vau,kaka,pápá..és a sogornőm akárhányszorfelhiv megkérdezi hogy "még mindig nem mond semmit?" ölni tudnék olyankor!
2012. máj. 12. 12:34
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha elviszed egy felmérésre, és ez megnyugtat, tedd meg. Nagyon eltérő melyik gyerek mikor mit tud, mihez van kedve, nem hiszem hogy baj van)
2012. máj. 13. 22:47
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

14 hónapos a fiam, ő sem mond semmit, csak mindenre azt, hogy dedede. Én is nagyon várom már, hogy mondjon valamit, mert mindent megért, amit mondok, kérek tőle.

Mozgásfejlődésben milyen volt?

Én fiam mindent nagyon korán csinált, és nagyon mondogatják ezt a dolgot, hogy akkor ne várjak csodát a beszédben, mert ő ilyen, inkább a mozgásra koncentrál. (Na nem is csodát várok, csak egy szót :D)

2012. máj. 14. 23:19
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam 18 honapos. Halandzsazik. Szol ha ehes/szomjas: "mammamamm" kutyaugatast utanoz. Most kezdte el mondani anya es apa. 2 honappal ezelott csak a halandzsa volt. Ne legyel elkeseredve egy cseppet sem! Akkor izgulj ha majd 3-4 evesen nem szolal meg!!! Elvezd ezt a gyonyoru edes kis baba idoszakot mert ugy szalad! Mi rengeteget enekelunk es "zongezunk" maganhangzokat. Verselunk, 16 honaposan beszelni nem de elmutogatni a csiga-bigat tudta. En is aggodom mert mi meg a cumisuvegrol nem tudunk lerobbanni. Nincs olyan csorospohar ami megutne a cumisuveg szinvonalat! Vettem neki szopokas vizet. Na azt issza! Szoval igen, egyszercsak majd megszolal es akkor majd azert konyorogsz neki, hogy csak fogja be egy kicsit....;o)
2012. máj. 14. 23:59
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Pont ahogy az utolsó írja. Ha a mozgásfejlődésben elől jár, akkor a beszéd később fog beindulni. Az én kisfiam is nagyon ügyes a mozgásban, mindent nagyon korán kezdett csinálni. 11 hónaposan már stabilan járt, leguggolt, rúgta és dobta a labdát. 18 hónapos most, már szalad, önállóan lépcsőzik pár lépcsőfokot. 16 hónapos volt amikor az első szavát kimondta, a NEM volt az. Azóta 1 szava lett, a SZIA. Kb két hete mondogatja a szavak első két betűjét, de csak ha kedve van, kérésre sosem.

Szóval ne aggódj! Már lehet, hogy csak napok kérdése és meglesz az első szava! :)

2012. máj. 15. 00:00
 10/17 anonim ***** válasza:
9-es vagyok. Nem az utolsó, hanem a 7-es. :)
2012. máj. 15. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!