Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Textilpelust kihypózni?

Textilpelust kihypózni?

Figyelt kérdés
A nővértől örökölt textilpelusokra ráférne egy kis folteltávolítás/fehérítés. Hypóba áztassam őket? Csak utána győzzem eléggé kiöblíteni... Hogyan csináljam, hogy újra szépek legyenek és biztonságos is legyen a picinek?
2012. máj. 11. 22:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Pelenkázni fogod használni vagy másra? Mert ha pelenkázni én nem aggódnék a foltok miatt. Ha másra akkor valószínűleg csak hipóval fogod tudni kiszedni a régi makacs foltokat.
2012. máj. 11. 22:45
 2/9 anonim válasza:
Igen, ki lehet, de lehetőleg ne legyen benne a gyerek.
2012. máj. 11. 22:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Nátrium- perkarbonátban áztasd őket egy napig, majd napoztasd őket. Mindkettő jó folteltávolító és fertőtlenítő.
2012. máj. 11. 22:59
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem pelenkázni kell, csak a feje alá, meg büfiztetéshez.
2012. máj. 11. 23:03
 5/9 anonim ***** válasza:
42%

Én simán kihypóztam, nem is gondoltam arra, hogy ne. Én úgy cisnáltam, hogy magas hőfokra mosógépbe tettem, és öntöttem hozzá hypót. Nem lett hypószagú.

Aztán alebukott pelusokat, mikből sehogy nem tudtam kiszedni a foltot, azt beletettem egy nagy fazékba, abba öntöttem hypót, bele a pelenkákat, és felforraltam a tűzhelyen. Az utóbbihoz jóval kevesebb hypó kellett.

2012. máj. 12. 06:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Én a Lidlben veszem mindig a mosóport, Formil dobozos 1800ft körül van, kb 5 kg-os. 80 fokon mosom vele a pelust. Eddig mindent kivitt. Gyönyörű fehérek a pelusaink, pedig 20 éve a tesónak is ezeket a pelusokat használtuk. Barátnőmtől is hoztam pelust, amin gyümölcsfoltok voltak, nem tudta kimosni. Elámult, hogy milyen gyönyörűek lettek azok is.
2012. máj. 12. 07:46
 7/9 anonim ***** válasza:
Esetleg próbáld meg a Domestos Fehérítőjét.
2012. máj. 12. 08:00
 8/9 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem nyugodtan hypózhatod, én is azzal távolítom el a foltokat. Utána alapos mosás, bő vizes öblítő program. Én nem merném főzni a hypós vizet, tele gőzöli az egész lakást.
2012. máj. 12. 09:00
 9/9 anonim ***** válasza:
egy-egy alkalom nem gáz, de ha sokszor csinálod, akkor nagyon igénybeveszi az anyagot. biopon áztatójával szoktam először próbálkozni, ha azzal nem megy, akkor nyúlok csak a hypohoz.
2012. máj. 13. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!