Mennyi a kisbabás anyukáknál a magnézium/fog aránya, amennyiben ez megszorzódik egy tutyimutyi apával és egy félpiás-depressziós nagyfaterral?
Szóval az a helyzet, hogy hat hós lányom fogzik, és eskü' nem tudom, honnan szivattyúz ennyi nyálat a gyerek, hogy napi 6 garnitúra ruhát áztat el olyan szinten, hogy csavarni lehet belőle a nedvet, és egy hete össz-vissz 2-3 órát alszunk éjszakánként, amit nappal kávéval próbálok túlélni (mármint csak én iszom, a picúr eddig nem jelezte, hogy igényelné), pedig nem is szeretem, ráadásul itthon van édesapám egy betegség miatt, és olyan depressziós, hogy ő, aki 20 év alatt jó, ha 2 aperitifet megivott, most egy hete szinten minden nap becsiccsentve jön haza (kb. egy három decis nyalánkságot ihat, neki az is megárt), ráadásul a férjemmel is feszt' veszekszek, mert tele vele a tököm, hogy nyápicabb egy apácánál, nyavalyog, ha nincs kész időre az ebéd, de egy rohadt krumplit meg nem hámozna, vagy legalább a fogzó-nyálzó-üvöltő gyerekkel foglalkozna, amíg én főzök...
Tegnap már olyan fáradt voltam, hogy csak utólag vettem észre, hogy a gyerek dentinox géljével mostam fogat, az is csak azért tűnt fel, mert fura volt, hogy lezsibbadt az ínyem...
Szóval az lenne a kérdésem, hogy akik alaposan megszenvedték a fogzást, azok mennyi magnéziumot szedtek/nap? És az alváshiányt mivel ellensúlyozták egy nappal is aktív gyerkőcnél, aki csak 30-40 perceket alszik egyhuzamban, azt is csak 2-szer, szerencsés esetben 3-szor?
A férjemet már "helyre tettem" néhányszor, de minden csoda három napig tart, rájöttem, hogy feleslegesen tépem a szám.
Apukám meg depressziós, mert még nem tudja, mikor mehet vissza dolgozni, és kissé bele van őrülve az itthonlétbe... nem az az ülős-fekvős típus.
Szia! :)
Én még mindig szoptatok, ezért nem merem túlzásba vinni a Mg-ot. De(!) - szedem az Elevitet (abban is van Mg) + du. bekapok egy MagneB6-ot. Ezzel a dózissal jobb. Lehet, hogy ha cukorkát rágcsálnék, és azt hinném, hogy Mg - akkor is jobb lenne.
Köszi a válaszokat!
Az én lánykám sajnos tápszeres - így merem alkalmazni a magnéziumot dögivel, de sehogy sem elég, pedig napi 7 szemet szedek, mégis idegroncs vagyok.
Már placebókat is próbáltam - feles pohárba töltött citromos víz, amiről el akartam hitetni magammal, hogy pálinka... de nem hatott.
Ne haragudj, hogy nem a kérdésre válaszolok, szerencsém volt a fiammal, nem volt akkora hajmeresztés a fogzás (vagy csak visszatekintve tűnik könnyebnek:D) de nagyon tetszik, hogy a humorérzéked még megvan, szakadtam az írásodon:D
Amíg meg humor még van, addig nincs minden veszve, kitartás, egyszer kibújnak azok a fránya fogak, és egyszer minden gyerek megtanul aludni:)
Nyugodtan vehetsz be 3*2-t, ami a terhes kismamak adagja is.
A gyerkoccel probald ki a porszivos, feher zajos modszert. Amikor elalszik, kapcsold be neki a porszivot. Ez megnyugtatja es a fajdalmat is csillapitja. Igy nalunk napi 2 orara nott az alvasido, nappal persze. Esetleg nurofent is adhatsz neki ejjelre, de max 3 napig. Hatha legalabb egyszer kialszod magad.
Kitartast kivanok!
A Dentinox géllel mostál fogat?? Szegény, te tényleg nagyon fáradt vagy, de szerintem egy alapvetően belevaló csajszi lehetsz!:) A humorod pedig átsegít mindenen!:D
Nem tart örökké a fogzás, az én fiam is sokat szenvedett, az elsőknél alig aludtunk! Véleményem szerint vagy jobban fájnak az elsők nekik, vagy egy idő után hozzászoknak a feszítő érzéshez, mert komolyan mondom, a 3., 4.-ig fogtól már észre sem vettem, hogy fogzik! Úgyhogy kitartás! Apukádnak meg nyomd a kezébe a babyt (mielőtt inna!), és zavard el őket sétálni, játszani, aztán csüccs egy kád forró fürdőbe, lazíts egy kicsit! Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!