Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan aki hétköznap...

Van itt olyan aki hétköznap nem főz ebédet, hanem rendeli valahonnan? Miért választottad ezt? Családi ház vagy lakásban éltek?

Figyelt kérdés
2012. máj. 10. 12:14
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Remek,vártam már a vitát, hogy jöjjön valaki bezzegelni, hogy régen anyáink nagyanyáink, meg a több gyerekesek. Régen anyám, odavágott minket nagyinak ha főzni szottyant kedve, de inkább nagyanyám főzött. A többgyerekes megoldja, hisz a nagyobb gyerek figyelhet a kisebbekre. És akinek van ideje netezni annak főzni is volna? Hát lehet...de ki nem sz.rja le? Nekem nem jár 20 perc a net előtt? Ha van 1 óra szabaidődm, azt azonnal a konyhában kellene töltenem? Minek? Ha házhoz hozzák? Lustaság? Nevezz lustának, nem hat meg. Ez nem lustaság, ez így alakul, elhiheted, hogy az én menyem már nem csak gyerek mellett nem fog főzni, hanem általában nem fog főzni. Idehozzák, megcsinálják, kifizeted, és kész. Kifizeted a boltban a nyersanyagot, és utána szívsz vele fél délelőtt. Vannak akiknek röhögve megy a főzés(ők az anyósok) és vannak akiknek nem, vannak akik szivesen szorgoskodnak a konyhában, engem nem elégít ki, hogy hagymát pucolhatok.

Ezvan.

2012. máj. 11. 20:00
 22/27 anonim ***** válasza:
Kedves 18,19,20-as válaszoló! Nem tudom,miért lennék álszent,nekem sincs segítségem,mert a férjem sokat dolgozik,a szüleim,anyósomék meg 1000 km-re laknak tőlünk,mivel most külföldön élünk. A mentalitás kérdésében pedig már írtam,hogy az én 6 évesem hiperaktív,figyelemzavaros. Szerinted?
2012. máj. 11. 23:10
 23/27 anonim ***** válasza:
29%
21-es válaszolónak írnám,hogy én nem beszéltem semmi olyanról,hogy bezzeg a régiek,én napjaink anyukáiról beszéltem,akiknek ugyanúgy ott a baba,plusz még tesó/tesók és mégis meg tudnak főzni. Azért nem akkora nagy kunszt,nem kell órákat a tűzhely mellett állni,nem beszélve arról,hogy meg lehet szervezni úgy is,hogy ne kelljen minden nap főzni.
2012. máj. 11. 23:15
 24/27 anonim ***** válasza:
Én a tanulós anyuka vagyok. Szeretném felhívni a figyelmét annak az anyukának aki szerint netezés helyett lehetne főzni is, hogy én kivétel nélkül csak hajnalban tudok netezni is!!! Most pl mivel zárthelyi időszak van így ez a 3. napom talpon 1 másodperc alvás nélkül! Miért? Mert keveset alszik a kislányom délután (fél órát 2x) ekkor alig várom, hogy a párommal foglalkozhassak, masszírozza a hátamat és szeretgessen:) ha a kicsi fent van hiába játszik és nagyon ügyes és nem kifejezetten hiperaktív, türelmes stb...annyira imádom nézni is ahogyan játszik meg simogatni meg csikizni meg figyelni minden mozdulatát ahogyan fejlődik, hogy képtelen vagyok másra koncentrálni... Tanulni kizárólag ilyenkor van időm és mivel ezt számítógépen teszem néhány óránként 5-5 perc pihit adok magamnak amíg megnézem az e-mailemet meg 1-2 fórumot. Az én anyukám is hétvégente főt csak. Nappal étteremből viszi haza az ennivalót vagy ő vagy apukám ami közel van. Holnap este fogok aludni link módon minimum 3 de akár 4 órát is, hogy hétfői vizsgámra kipihent lehessek. De valahogyan nem bírom lehunnyni a szememet ha a kislányomat nézhetem... Nem hogy a főzés..:) Szeretnék majd igen, mert féltékeny vagyok a nagyik főztjeire:) nagymamám ő mondjuk mindig főzött (bár ne tette volna szegény), de nem hiszem, hogy tudta volna mi az a pizzafutár miközben a tampont se nagyon értette sose...Változik a világ. Manapság az ember ideje aranyat ér. De a legnagyobb értéke annak az időnek van amit a gyerekekkel tölthetsz. Anyáink nem gebedtek bele abba, hogy diplomát szerezzenek tűzön vízen át még akkor is ha néhány hetes friss varratokon kellett ülniük az óráikon. Nem rettegtek attól, hogy egy jó karriert talán elronthat 3 évi gyeden lévő babázás...Én a kislányomért csinálok mindent és bár néha nem értem hogyan vagyok rá képes, hogy nem döglök ki...valahogy mégis úgy érzem ennek így kell működnie.
2012. máj. 12. 01:38
 25/27 anonim ***** válasza:
Van akinek nem nagy kunszt, és van akinek az. Nekem az,így csak ritkán megyek be a konyhába főzni. A gyereknek én főzök, magunknak nem, vagy csak elvétve.
2012. máj. 12. 06:38
 26/27 anonim ***** válasza:

a 13-mas vagyok, aki foz minden nap.

Hozzatennem, kulfoldon elek, a ferjem keso este jar haza. Emelett levelezon vegzem a masodik diplomamat.

Amig a gyerek alszik, addig odarakom a kajat es kozben en is netezni szoktam.

2012. máj. 15. 09:25
 27/27 anonim ***** válasza:
*** Nagyon ügyes vagy! Én nappalin tanulok. Mivel felszívódó varratokat kaptam még éreztem amikor az egyik órámon pattant el az egyik egy hirtelen mozdulatnál... Nappalin kezdtem és nehéz lett volna átvariálni így ezen maradtam. Másfél év lesz összesen amit gyerek mellett végzek majd így. Kizárólag este 10-től reggel 8ig van időm tanulni így a kicsi mellett mivel minden órára fel kell készüljek. Mellette szakdoga, beadandók... Ezt leszámítva nappal mindent a kislányommal együtt csinálunk . Játszóterezünk, vásárolgatunk, elmegyünk enni is (ő bébiételt kap amit viszünk neki). Igyekszünk olyan programokat kitalálni amit közösen meg tudunk valósítani és van rá időnk. Ez pedig gyakorlatilag azt jelenti, hogy még az ebésből is nagy kalandot csinálunk mintha állatkertben lennénk... Sajnos azonban arra nincs energiánk hogy sűrűn ,emjünk. A héten napi 3-4 zh-t írok...15 órám van összesen. Főzni egyébként is pocsékul főzök. vega is vagyok, párom húst hússal, a kicsink 8 hónapos babakoszton... mikor főznék meg 3 külön féle ételt úgy, hogy azok finomak is legyenek és komolyan este 10-és reggel 8 között kellene belesűrítenem ezt? Mert nem vagyok hajlandó berakni a gyereket a járókába és hagyni sírni amíg megcsinálom. Párom legtöbbször néhány napig nem tud velünk lenni így mikor jön akkor szintén nem a konyhának adom át magamat. Szerintem hülyeség arról vitázni, hogy kinek hogy van erre ideje. nekem egyszerűen nincs. Tudnék csinálni igen! De hatalmas áldozatot kéne ezért hoznom ami vagy a tanulás, vagy a férjem vagy a kislányommal együtt töltött idő kárára megy. Hidd el, nem poénból van, hogy akár 4 napot ébren vagyok napi 3db félliteres energiaitallal... 4 nap után már muszáj aludnom legalább 3-4 órát mert annyira remeg a kezem meg hányok hogy kikészülök sajnos. Nálam ez a korlát. De odafigyelek arra, hogy amikor már fájdalomcsillapító nélkül nem tudom elviselni a 3. napot sem a fejfájás miatt akkor 20 percre lepihenek ha a kislányom megengedi. Nemsokára vége egy kis időre és kezdhetek 2 nyelvből felkészülni a nyelvvizsgára (1ik felsőfokú) ...
2012. máj. 15. 22:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!