Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan aki hétköznap...

Van itt olyan aki hétköznap nem főz ebédet, hanem rendeli valahonnan? Miért választottad ezt? Családi ház vagy lakásban éltek?

Figyelt kérdés
2012. máj. 10. 12:14
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
93%
Én igen,egy étteremből menüt rendelek,általában van olyan,amit a picim ehet.(főzelékek,levesek)mert fölösleges főznöm ém szinte nem eszem, a párom nap közben ott eszik,ahol pont van.este meg szenvicset eszünk.családi ház.
2012. máj. 10. 12:41
 2/27 anonim ***** válasza:
86%

Ebédet rendelek mostanában, a többi étkezést én készítem.

Miért? mert nulla!!! segítségem van, a kicsi ön és életveszélyes, 1 éves mászós, rohangálós örökmozgó, a 3 éves sem az az egy helyben ülős.

Amikor a konyhában vagyok folyton ott vannak, kész életveszély, órákat nem tudok így főzni. Több idő jut rájuk, imádják a rendelt kaját, mindig olyat rendelek, ami egészséges, zöldség-gyümölcs-főzelék tartalmú.

Kicsit fáradt vagyok, 2 hónapja rendelem így.

Azóta várjuk a 3. babát is.

Szóval nekem sok a napi 3 óra takarítás, főzés, 2x2 óra játszóterezés + főzés így a 3. babát várva.

Nem tudom, hogy meddig rendelem, de most így jó nekünk.

Lakás, erkéllyel, háziállattal.

2012. máj. 10. 12:42
 3/27 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, hogy válaszoltatok. Én is gondolkozom rajta, mert nekem is 1 évesem van aki mellett ha ébren van képtelenség megmozdulni a konyhában. Lakásban lakunk és nekünk is el kell menni itthonról ha levegőzni akarunk. Szerintem kipróbáljuk. :)
2012. máj. 10. 12:48
 4/27 anonim ***** válasza:
92%
Én a helyi kifőzdébe ugrom be egy héten 2-3x, amikor nincs itthon ebéd... Igazából én azért nem főzök, mert meguntam, hogy nem eszik meg amit egész délután csinálok. Annyira válogatós a 3,5 évesem, hogy rettenet. De ő legalább eszik (állítólag az oviban). Itthon a másfél évesemmel meg eszünk valamit a kifőzdéből. Este néha gyorskaja (virsli, csirkenugets, pizza), vagy a mamáknál vagyunk és ott eszünk. Nem valami egészséges, de engem felőröl a (felesleges) főzöcskézés.
2012. máj. 10. 13:30
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

Na én pont a héten döntöttem el, hogy rendelek, mert NEM MEGY a főzés. Nem lehet így főzni, hogy a gyerek a hideg kövön kúszik, nem lehet úgy, hogy ölben van, nem lehet úgy, hogy kizárom és ordít utánnam, nem lehet úgy, hogy kizárom és 9 másodpercenként kirohanok, hogy ne bőgjön. Hétfőn levest főztem, pörköltet, mindent megsóztam vagy 4szer, aztán só helyett cukrot raktam a levesbe, aztán odaégett a hús, aztán a tészta, aztán elvágtam az ujjam...és akkor azt mondtam, hogy elég. Mellesleg ha jó az idő a gyerek nem bír bent lenni, kint vagyunk a kertben, a kertben egyedül nem hagyhatom, mondjuk a bogrács még egy jó alternatíva..de inkább nem:)

36 éves nőci 11 hónapos gyerekkel

Ja, és kertes ház.

2012. máj. 10. 14:25
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Hétköznap magunknak rendelünk, a kicsinek 2 naponta főzök, hétvégén azt eszi amit mi. Több okból van igy. Nem tudok annyi ételt főzni, hogy ilyen változatos legyen, nem tudok órákat pepecselni a konyhába amíg főzök, mert a kislányom mellett nem lehet. Családi házba lakunk. 22 hós kislány anyukája.
2012. máj. 10. 14:32
 7/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a többi választ is. Azt hittem hogy kevesen választják ezt, de úgy látom akadnak. Akkor nem lesz lelkiismeret furdalásom emiatt, legalább több időt tudunk majd kint tölteni.
2012. máj. 10. 14:36
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
14 hónapos gyerekkel a helyi oviból rendeljük a főtt ételt. Ott úgy főznek, ahogy a kisgyerekeknek is jó, sok főzelék van, és mi is szeretjük, mert nagyon finom. Mi már évek óta ezt csináljuk, tehát már a baba előtt is így volt, mert kettőnknek sosem tudtam úgy főzni, hogy elfogyjon. Ha valamit megkívánunk, akkor vacsorára megfőzzük, de az ebéd minden hétköznap az oviból van. Egy ideig külön főztem a babának, de már kb. 1 hónapja azt eszi, amit mi is. Ja, és családi házban élünk. Nekünk így kényelmes, és annyi pénzből nem tudnám kihozni a főzést, amennyi egy hónapra a kaja rendelve... ráadásul egy csomót ki is borítottunk, így jobban meg is éri és sokkal több időm marad minden másra, főleg a babára.
2012. máj. 10. 15:27
 9/27 Atroposz ***** válasza:
100%
Szoktam rendelni ételt mert a babám még szopik a férjem kamionozik magamra meg nem főzök, de amikor hazajön a férjem mindig főtt étel van, amit én csinálok.
2012. máj. 10. 15:50
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Egy 100nm-es 2 szintes lakásban élünk (felső 2 emelet a miénk-lakópark)Én vega vagyok párom húst hússal és a picúrunk még bébiételt eszik. Később szeretnék majd főzni rájuk, de mindaddig amíg nem éri meg addig nem zeretnék 3 különfélét minden nap főzni. Mire a végére érek addigra se a lányommal nem töltök egy percet sem sem pedig az államvizsgámra nem tudok készülni... de megmondom őszintén, hogy nem veszítünk sokat azzal, hogy nem én főzök...vasárnaponta a nagymamáknál vagyunk hivatalosak ebédre a hét többi napján pedig párom a munkahelye éttermében eszik én pedig kínai, pizza, vagy éttermi menüzök (főzelék, krémlevesek...)nappal anyuka vagyok játszóterezve, egész napos műszakban. Mellette nappali óráim is vannak még 2 nap. Ha a gyerek elaludt nő vagyok a párom számára és éjszaka pedig tanulok ezerrel...így alszok 2-3 órákat...Úgy, hogy sokszor még az alapvető házimunkához is segítséget kell kérnem sajnos:( Tudom nem éppen ,,anyukás". Én hiszem, hogy attól vagyok mégis az, hogy amikor ébren van a kislányom folyton vele vagyok, így ő nem érzi egy percig sem azt, hogy néha diák és apának a szerelme is vagyok az anyaszerepen kívül. Sajnos ebbe a háziasszonykodás nagyon trehány módon fér bele:S jóformán csak a kicsi holmijait tudom rendezetten behajtogatni, cumisüvegeket sterilizálni és a cuccait tisztán és rendben tartani. A mi holmijainkat vagy páromnak kell kissé összapakolni, de ha fáradt akkor nyomom a gyorshívót...muszáj...
2012. máj. 10. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!