Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy mondhat ilyet egy szülő?

Hogy mondhat ilyet egy szülő?

Figyelt kérdés

A barátnőm mindig is bulizós, nyughatatlan lány volt. Mindig ment mindenfelé, és akkoriban én is sok helyre mentem vele. De azóta neki van egy 3hónapos kisbabája, nekem pedig egy 4hetes. Délelőtt együtt sétáltunka a kicsikkel, és felhozta, hogy menjek ki vele és még pár emberrel Prágába hosszúhétvégézni-shoppingolni, stb.

Én először csak néztem, azt mondta, hogy majd a gyereket lepasszolja valakinek? Már ez furi volt, hogy mi az, hogy 'lepasszolom' a pár hónapos gyerekem, aki ráadásul még szopizik?

Én kerek perec megmondtam neki, hogy nem, mert 4 hetes a kicsi, ez nem így működik, hogy gondol egyet, és majd lesz valahogy. Erre elkezdett velem kiabálni, hogy nekem egy kis visítógép (nem sírós, nagyon jó ksbaba a kislányunk) fontosabb, mint a barátnőm.

Komolyan mondom, leesett az állam. Megmondtam neki a magamét és otthagytam.

Most könyörgöm, ki az, akinek nem a saját kisbabája lenne a legfontosabb, hanem a 15. barátnő és az utazgatás?

Nagyon felhúztam magam ezen..

2012. máj. 9. 18:29
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Másfél éves a lányom, imádom, a mindenem, az életemet oda adnám érte! Mégis néha jó egyedül, barátnővel, vagy a párommal programot csinálni, gyerkőc nélkül, amikor nem kell utána futni, stb! Én sokszor "passzolom le" anyuméknak egy egy délelőttre, vagy délutánra, és van olyan is, hogy reggeltől estig, ha olyan dolgom, dolgunk van! Imádja a nagyszülőket, bátra rájuk merem bízni, bízom a szüleimben annyira! És olyankor tudok nyugodtan takarítani, vásárolni, barátnőzni, stb.! Nem mondom, hogy nem hiányzik olyankor, ha nincs velem, de tudom, hogy jó helyen van, és nekem is kell a kikapcsolódás! Barátnődet sem elítélni, sem egyetérteni nem akarok vele, főleg így, hogy nem ismerem! Sok nő szenved terhességi depresszióban, állítólag az nagyon durva tud lenni, szerencse, nekem nem volt! Lehet, neki is ez van! Vagy a másik megoldás, hogy tényleg nem akarta a babát, és teher neki! Ha igazán jó barátnőd, akkor a sértődésed félre kell tenni, és egy próbát tenni arra, hogy megbeszéljétek a dolgot! Ha simán csak teher neki a gyerek, és nincs szüksége olyan barátnőre, aki a gyermekével szeretne lenni, akkor pedig nem szabad erőltetni a barátságot!
2012. máj. 9. 22:26
 12/27 anonim ***** válasza:
52%
Védhetitek, de itt egy 4 hetes csecsemőről van szó. Nagyobbnál ok, hogy az ember elvágyik, de a pici még csak 4 hetes, ráadásul 4 hetesen még nem is kiboritóak, mi lesz később?
2012. máj. 10. 07:26
 13/27 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem a barátnőd még nem nőtt fel a feladathoz, és nem gondolta végig, hogy gyerkőce van, és szüksége van az anyukájára. Nekem 10 hónapos a kislányom, de még nem mertem éjjelre rábízni senkire se. Pedig lehet, hogy már meglenne a nagyszülőknél, de a lelkem nem engedi, nem lennék nyugodt ha én valahol máshol lennék. Ha megyünk valahova, akkor ő is jön velünk. Szerintem ez így van rendjén. Majd ha nagyobb lesz, akkor a nagyszülők biztos jó segítség lesznek, de nem csinálok belőle rendszert. A barátnődnek meg vigyáznia kéne, mert ha a gyerek majd ezt látja, hogy édesanyja mennyit megy nélküle, akkor se jó kapcsolata nem lesz vele, se kötődés, és ő is ezt fogja csinálni már fiatalon a minta alapján.
2012. máj. 10. 07:33
 14/27 A kérdező kommentje:

Megmondom őszintén, engem az a kijelentése zavart nagyon, hogy nekem az a kis visítógép, fontosabb, mint a barátnőm.

Nem azért mondtam meg neki a magamét, mert elhivott valahova a gyermekem mellől. Elmondtam neki, hogy most még nem megyek, de ha nagyobb lesz, és nem szopizik, akkor akár el is mehetünk egyet.

De komolyan felidegesített, hogy hogy mondhatja az amúgy tündéri és nyugodt babámra, hogy visítógép. És hogy merül fel benne, hogy nekem a barátnőm fontosabb, mint a saját gyerekem?

2012. máj. 10. 07:34
 15/27 anonim ***** válasza:

Nyilván azért használta ezt a minősíthetetlen kifejezést, mert a saját babájára (sajnos) így tekint... nem csoda, hogy sokat sír a babája, ha végigdohányozta a 9 hónapot..

Egyébként vagyunk páran kedves 10es, akik nem játsszuk a tökéletes anyucit, hanem annyi boldogságot lelünk a babáinkban, hogy bizony nem zavar, ha nem mindig alusszuk ki magunkat, mert minden fáradságot feledtet az öröm, amit akkor érzünk, ha ránézünk a picire. Nekem még csak egy van, de születése pillanatától várom a kistesót, és úgy néz ki, jön is. :)

Valószínű a barátnőd nem egy anya-típus. Ezzel sok mindent nem lehet tenni, de én a helyedben azért megpróbálnék a lelkére beszélni.

Ne bosszantsd Magad, és élvezd ki, hogy babázhatsz, most még akár napi 24 órában is. :)

2012. máj. 10. 12:20
 16/27 anonim ***** válasza:
11-es vagyok! Szerintem azt, amit a babádra mondott, azt azért mondta, mert az övé olyan, és azt hiszi, hogy akkor már minden baba olyan! De ne csodálkozzon, ha olyan a gyereke, ha az anyja úgy áll hozzá!
2012. máj. 10. 13:17
 17/27 anonim ***** válasza:

Kedves Sókristály,

igenis nem érdekelne egy ilyen "barátnő" segítése. Két gyerekem van, egyrészt aki visítógépnek nevezné a gyerekem, onnantól nem sűrűn látna, másrészt igen, a gyerekeim fontosabbak a barátaimnál. Ők és a férjem a legfontosabbak, még jó hogy meg sem fordulna a fejemben egy 4 hetes baba mellől elutazgatni prágába shoppingolni.

Ez nem rosszindulat, csak nem vagyok irgalmas szamaritánus, vagy terézanya.

Nyugodtan lepontozhatsz, ez a véleményem.

2012. máj. 10. 13:18
 18/27 anonim ***** válasza:
Megint egy kérdés, ami vitát vált ki, és úgy, hogy nem is ismeritek azokat az embereket, akikről szó van! Hihetetlen!
2012. máj. 10. 13:22
 19/27 Sókristály ***** válasza:

Kedves 17-es!

Attól ne tarts, hogy lepontozlak:-) Elvből nem használom sem a piros, sem a zöld kezecskét, és azokra sem haragszom, akik engem lepontoznak, hiszen nem ebben szeretnék megméretve lenni.

Ti ebből a történetből annyit hallottatok meg, hogy utazgatás, meg visítógép. Én egyszerűen megpróbáltam a dolog mélyére nézni.

Ez a két lány barátnő. Ha évekig jól elvoltak, valószínűleg nem egy állati rossz ember a sokak által leszólt barátnő sem. Pedig ilyen megnyilvánuláshoz vagy nagyon alja embernek kell lenni, vagy valami komoly lelki probléma áll a háttérben. Én segélykiáltásként értelmeztem a viselkedését. Azzal hogy kibukott belőle, hogy a kis "visítógép" fontosabb a kérdezőnek mint Ő, olyan, mintha azt mondta volna, hogy "Egyedül vagyok, nem bírom ezt az új helyzetet, és már rád sem számíthatok"

És amikor az ember ki van borulva, nem nagyon cizellálja a mondanivalóját. El lehet menni ez mellett, meg lehet szakítani a barátságot, vagy meg lehet találni az okot, és segíteni.

Nem kell ehhez Teréz anyának lenni, csak belegondolni abban, ha velünk történik valami, nekünk is segítségre lesz szükségünk.

Ez nem kioktatás akar lenni. Én leírtam a kérdezőnek a véleményemet, ha elfogadja, jó, ha nem, az is az Ő döntése. Pusztán arról van szó, hogy sok mindent láttam, tapasztaltam már az életben, és sok mindenen - jón és rosszon-, keresztülmentem. 40 éves múltam, 5 gyerekem van, 18 évestől 10 hónaposig, így jutott már bőven mindenből.

Általában tüzet oltani járok erre az oldalra, megmutatni, hogy nem szabad ennyire egyoldalúan nézni a dolgokat. Sajnos ritkán járok sikerrel :-(

2012. máj. 10. 13:31
 20/27 anonim ***** válasza:
Én az utolsóval értek egyet, akármennyire is nem tetszik sok embernek!
2012. máj. 10. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!