Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vigyem a fiam pszichológushoz,...

Vigyem a fiam pszichológushoz, vagy ez másnál is létező jelenség?

Figyelt kérdés
22 hónapos a fiam. Már most kapunk ízelítőt a dackorszak gyönyörűségeiből, de tartok tőle, hogy ezek a földön hempergős, senki-sem-tudja-mibaja- hisztik még csak az előszelei az igazinak. Ezeket a látszólag céltalan őrjöngéseit már kezdem tudni kezelni, és látom, hogy mi a kamu, és mi az, amit komolyan kell vennem. DE: még soha de soha nem aludta át az éjszakát. Még ezt is kibírom. De, hogy éjjel is tud a kiságyában fekve toporzékolni, hisztizni már nehezen kezelem. Amellett,hogy éjjel min. 5-6xébred és mindig, tényleg mindig sírva ébred...lehet, hogy már nem természetes. Esküszöm nincs verve, szorongatva, meg "istentudja mi csinálva", még kézrecsapás sincs (félek, hogy akkor ő is ezt csinálná), magyarázat van, és persze néha, mikor elfogy a magneB6, akkor elordítom magam, hogy "most aztán elég legyen!". Szóval, nincs terrorizálva, az általa kreált hisztiken kívül nem sírós, és ezért aggódom, hogy miért kel mindig sírva? (azt már meg sem merem kérdezni, hogy éjjel miért hisztizik, ha egyszer senki nem bántja??)Előre is köszönöm a válaszaitokat!

2012. máj. 9. 13:43
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
Első vagyok,hát kedves kérdező te csúcs egy csaj vagy egy fasza kis dumával megspékelve,olyan jókat nevettem,meg a szöveg :))))Én is gondoltam arra hogy hagyom nem nyúlok hozzá hisz alszik,de van egy ikertesó akit ezzel felkelt sőt amint abbahagyta kezdi a tesó....nem egyszerű de mondhatom hogy már megszoktam:))
2012. máj. 9. 17:29
 22/37 A kérdező kommentje:
Kedves első-huszonegyedik,hát örülök, ha egy picit tudtál mosolyogni, pedig ikersrácok mellett elég kemény lehet néha! Bár, dupla öröm is!Kész logisztikai mutatvány lehet az etetés, altatás..el sem tudom képzelni!További szép estét, nyugodt éjszakát, gyorsan múló dackorszakot..4
2012. máj. 9. 20:24
 23/37 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező: bár válaszolni a kérdésedre nem tudok, de szakadtam a kommentjeiden. :)
2012. máj. 9. 21:35
 24/37 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, a problémádon sajna én sem tudok segíteni, mert (szerencsére) nincs (még) ezirányú tapasztalatom, csak azt szeretném is megírni, hogy rég nevettem ilyen jót, mint a te kommentjeiden. Ha már nem tudsz úgysem aludni éjjel, nem akarsz könyvet írni? Biztos, nagy sikere lenn :)))
2012. máj. 9. 22:08
 25/37 anonim ***** válasza:

Jajj, most nagyon sokat segítettél nekem!!!!!!A 19 hónapos kisfiam ugyanez (nem alvás, hiszti, sokszor kelés,üvöltve Őrjöngés, disznóvágás stb), csak némi cici terrorral megspékelve. Ja,és én is félek a gyámügytől, ugyanis veri a fejét hiszti közben falba,padlóba, ajtóba és kb úgy néz ki, mintha ütnénk- vágnánk. Az állandó ordítása miatt a szomszédok már kimondottan utálnak minket, és félek egyszer bosszút állnak :(

Szóval, azért segítettél, mert nem veszett még ki belőled a humor, így én is megpróbálom ezentúl hasonlóan szemlélni ezt a helyzetet.

egyébként én már nem is merem mondani senkinek az éjszakáinkat- már azokra gondolok, akik nem ebben a városrészben laknak, mert a többiek hallják, ugyanis mindenki azzal jön, hogy egy ekkora gyereknél ez már nem természetes. aztán ugye kiderül, hogy nincs egyedül. Ennyi deviáns gyerek meg csak nincs ?!

2012. máj. 9. 23:47
 26/37 anonim ***** válasza:
100%
Első és huszonegyedik vagyok:)))alias ikres mami,na szóval nálam aztán üvölthetnek mert é faluszélen lakom így nem zavarnak senki:))Ha tömblakásban laknánk akkor már összeült volna a "nagytanács" és minket az ilyen helyekről tuti rég kipateroltak volna:)))Hisz nem csak a hiszti meg a "verem a fejem a földbe" van hanem "úgy csapkodom az ajtót és verem az ablakot hogy beleremeg a ház" is szitu szóval nagy szerencsénk van hogy ennyire embermentes övezetben élünk!!!!:DD
2012. máj. 10. 05:51
 27/37 A kérdező kommentje:

Jaj, hát igazán nagyon aranyosak vagytok!Pedig a stílusom miatt néha kellemetlenül szoktam érezni magam, mert valahogy nem sikerül élethűen előadnom az ősanya-típust, és míg más olyan igazán anyásan elvan a gyerekével, addig nekem nem megy a babusgatás. Meg hát, inkább csak a rossz dolgokat szoktam mesélni, mert hát a jó, az "nem olyan érdekes", és tiszta gáz, hogy minden anyuka dicséri a gyerekét én meg itt "sátánkázom", meg minden..szóval, nem ártana kicsit megkomolyodnom(33 éves vagyok:-).

Viszont tényleg nagyon-nagyon örülök a válaszaitoknak, még sokszor vissza fogom olvasni, mert néha tényleg úgy érzem, én vagyok az anyaság csődje, és a gyermekem a világ legrosszabb kölke, de most megnyugodtam, hogy semmi baj, ezen túl kell esni, és talán nem az én készülékemben van a baj...További szép napot, nyugodt éjszakákat, nyugodt gyerekeket és minden jót Nektek!Évi

2012. máj. 10. 13:08
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld ki ezt éjszakai alvásra! kb 7 körül fürdesd meg,tegyél a vizbe pici tejben elkevert 3 csepp levendula olajat.fürdés után masszirozd meg sima babaolajjal meg két csepp levendula olajjal összekeverve(márha eltudod kapni az enyém addig futott eleinte amig meg nem szokta mig benem tereltem egy szobába ahol be csuktamaz ajtot és rájött h nincs menekvés amugy mostmárimádja..mindig nevet mert csikis a sziiivem) fürdés után már ne babócázzon:)az enyém is imádja amugy:)szóval fürdés után szigorúan csendes nyugodt programot probálj kitalálni lehetőleg olyat amitől nem kapja el az ideg és verimagát a földhöz:)mondjuk egy mesekönyv nézegetés,vagy bármi ami tudod hogy nem huzza fel..itass meg vele egy pohár citromfű teát,nem tul jó de iható..mondjuk én nem innám meg de agyerek elvan vele..tehetsz a szobájába párologtatni szintén levendula olajat én kb 7 kor meggyujtom a gyertyát és 9kor elfujom..egész éjjel jó illat van..na ez nálunk az éjszakai 6 ébredést vissza szoritotta 1-2re, és már nemis veri a kiságy rácsába a fejét üvöltve csak inkább pityereg egy ölelés egy puszi vissza az ágyba..mi 15hónaposak vunk és egy kis tápival vissza is szundit rögtön..én 2hete csinálom már sokszor gondolkodtam azelőtt h ki kéneugraniaz erkélyen mert nem birom....(az alváshiány az nagyon keményen földhöz tud vágni bárkit)de mivel a fölszinten lakom ez nem tünt jó megoldásnak..jó nagy szivás lenne éjszaka pizsibe visszabattyogni a lépcsőházba..ekkor találtam ezt a megoldást nekünksegitett..ja éscsak eredeti levendula olajat vegyél..elég drága de pár csepp kell belőle naponta..meghát egy kis szundi hónapok után mindent megér..amugy lehet hogyirtad de nem figyeltem nappal mennyit alszik és mikortól?reggel mikor ébred?
2012. máj. 10. 13:45
 29/37 anonim ***** válasza:
előző vok,most látomhogylevagyok itt 56%ozva:) ez ne tévesszen meg,tényleg probáld ki!! csak egy rakás tündi bündi tökéletesanyucinak beválaszoltam mert azt állitják nekik nem okoz gondot az éjszakai ébredés és ez csodálatos és soha nincsenek negativ gondolataik..na mind egy,kitartás
2012. máj. 10. 13:52
 30/37 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló, először is ne törödj a pontokkal, nem is tudom miért vannak..Másodszor köszönöm a válaszod! Hát, a fele majdnem megvan: fürdés után már csak a mondókaolvasás van (arra alszik be..van 3 mondókáskönyv, és csak arra hajlandó elaludni), levendula párologtaó helyett levendulás-nyugtatós habfürdője, samponja, testápolója van. Bár a hajmosás és a testápolás számára kín, szerintem szentül meg van győződve,hogy ez direkt a gyerekek kínzására szolgáló dolgok.Este próbálom nem kivenni, és magunk közé rakni,mert ott sem jó neki, igazából olyankor semmi sem jó neki.Ja, és hát fél 9-kor van fürdés, 9-kor alvás, mert mióta 8-ig világos van, egyszerűen 3órás motorozás, játszótér után is alig bírom hazakönyörögni. A nappali alvással nincs gond (vagy hát, lehet, hogy pont ezzel van a gond) mert ebéd után mondókák, és bealszik ált.2-3 órát..Lehet,ha kevesebbet aludna nappal, több jutna éjjelre, de nekem kell ez a két óra, mint egy falat csoki!megőrülnék,ha nem lenne egy kis szünet nap közben, mert egyrészt ilyenkor tanulok a vizsgákra, meg a romelhárítást is ilyenkor végzem..Örülök, hogy neked sikerült, 1-2 keléssel már elviselhetőbb az éjszaka...Köszönöm a segítséget!
2012. máj. 10. 14:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!