Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos 10 kilós babának...

10 hónapos 10 kilós babának hordozót, milyet?

Figyelt kérdés
Kinôttük az elsô babybjorn hordozót és sosszeretnénk újat, mert sokat hordozzuk. Mai tai-ra gondoltam. Ötleteket, tanácsokat szeretnék! Esetleg boltot Budapesten! köszi

2012. máj. 9. 10:55
 1/7 anonim ***** válasza:

Én most ilyet vettem, nem tudom mennyit tudtok rá szánni.

[link]

2012. máj. 9. 11:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sima kötős Mei tai-om van, szeretem. Ha van rá pénzed, és sokat hordozol, akkor valami csatos mei tai-t vennék.
2012. máj. 9. 11:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Minimonkey, de ebben nem tudsz, max 1 órát lenni.
2012. máj. 9. 11:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

én is az ergora szavazok.Nekem van mei tai-om is,de az ergo ezerszer jobb..3-4órás kiránduláson simán bírtam benne elől hordozni a 9kilós gyerkőcöt...hátul meg aztán:)

amire figyelj szerintem,ha nem ergo lesz,h a váll része megfelelően párnázott legyen..Nagyon sokat számít.

2012. máj. 9. 11:59
 5/7 anonim ***** válasza:

A Mionimonkey-t (és egyéb félvállas hordozókat, mint a karikás kendő vagy a babaerszény) nem ajánlom, hogyha sokat hordozol, mert a fél váll miatt nem oszlik el rendesen a súly, ezért egy idő után megterhelő. Ezek inkább arra jók, hogy elszaladj az 5 percre lévő kisboltba.

De ez más dologtól is függ: mennyit pénzt szánsz rá, akarsz-e kötözgetni stb. Vehetsz akár sima szövött kendőt is, de azzal szerintem már macera lenne megtanulni a háton hordozást.

A mei tai teljesen jó, de azt is kötözgetni kell. Ha az utcán gyakran kötöd le-föl a babát, akkor nem szerencsés, mert felsöpröd vele az egész utcát (a kendővel is). :D

A csatos hordozók nagyon jók, egyszerű őket felvenni, nem kell kötözni és nem érnek le a földre a pántjai. :D De ezek általában a legdrágábbak. A csatosnál arra is kell figyelni, hogy mindenképp próbáljátok ki vásárlás előtt, mert mivel ezek előre formázott hordozók, ezért elképzelhető, hogy valamelyik kényelmetlen (nekem pl. a Magyarinda nem volt kényelmes). Csatos márkák pl.: Manduca, Ergo, Magyarinda, Babbinka, Bondlino. De van Liliputi és Gremese csatos is. (Nekünk Manduca van, nagyon szeretjük. :))

Ekkora babát már mindenképp háton kellene hordozni, mert elől már nem egészséges Rád nézve (ugyanis az ember háton hordozásra termett).

2012. máj. 9. 13:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Előzővel egyetértek:) és tök jó, hogy hordozod a babádat:)!.

Ekkora babát háton jó hordozni, Neked is kényelmesebb és nem tarhali meg a derekad, hátad, gátad és ő is tud nézelődni. 10 hónaposan ha ül vagy mászik már, akkor nyugodtan teheted mei tai- ba vagy ssc- be(formázott csatos hordozó), ezek megfelelő hordozóeszközök.

Keress esetleg horodzós klubot a közeletekben, vagy menj el a mamami boltba, ahol tudsz próbálni horodzót. Nagyon sok fajta és márka van, érdemes kiprübálni vásárlás előtt, hogy nektek melyik jön be:).

2012. máj. 9. 13:37
 7/7 anonim ***** válasza:
A Minimonkeyt én arra ajánlottam, hogy ha pl elugrassz a boltba, vagy átsétálsz valahova, vagy pl dokihoz viszed, rövid utakra. Túrázni nyilván nem...
2012. máj. 9. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!