Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan fegyelmezed 1 év...

Hogyan fegyelmezed 1 év körüli gyermekedet?

Figyelt kérdés

Kisfiam lassan betölti a 13. hónapot. Imádnivaló, csibész kissrác, és jó nagy akarattal van megáldva - ami alapvetően jó, örülök neki, de vannak helyzetek, amiket nem tudok kezelni, illetve nem is nagyon tudom, ilyenkor kellene-e már fegyelmeznem.

Ilyenekre gondolok, hogy pl. a szobájából rendszeresen kidobálja a játékokat (biztonsági rács van az ajtaja és az előszoba között), kemény, súlyos tárgyakat dobál ki, csak úgy koppannak a járólapon, frászt kapok tőle. Amikor mondom, hogy "nem szabad", kajánul vigyorog, pontosan tudja mit jelent. A következő dobás előtt már néz rám és várja a reakciót, de csak eldobja. Ha rácsapok a kis kezére, szintén semmit nem jelent, vigyorog közben... Akkorát meg nyilván nem fogok csapni, hogy igazán fájjon neki.

De akkor mit lehet tenni? Hogyan lehet megtanítani ilyen kicsi, de már egyre okosabb gyerekekkel, hogy amit nem szabad, azt nem szabad?

2012. máj. 8. 09:12
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

Én kisfiam is Zalán-típusú.:)

Amikor nincs dolgom (ami persze mindig lenne...:), akkor én is kiengedem szabadon a lakásban és mondogatom neki, mit nem szabad. Próbáltam már én is, hogy 2 nem szabad után 3.adjára betettem a szobájába, volt is nagy üvöltés, pár perc múlva kivettem, megint szekrényt nyitogatott, megint visszatettem, stb. Jópár próbálkozás után végül már nem indult a szekrény felé!

Csak éppen talált másik nem-szabad területet...

De valószínűleg érdemes türelemmel végigjátszogatni ezeket a játszmákat - hiszen, ha most nem tanulja meg a "nem"-et, akkor mikor...?

2012. máj. 8. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!