Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Milyen módszerekkel fegyelmeze...

Milyen módszerekkel fegyelmezed gyermekedet?

Figyelt kérdés

5-16 éves gyerekek szülei? Hogyan hattok a gyereketekre, ha rosszalkodik?

Pl. tegyük fel azt látod, hogy a szobájában ki vannak bontva a konektorok a falból, a csillár leszedve. Mi tesztek? És mit tesztek ha utána másnap, harmadnap ugyanez a helyzet az eddigi fegyelmezésetek/beszédetek ellenére?

2011. febr. 4. 09:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%
a nagyobbik fiam lassan 5 éves,ő is csinált már hasonló dolgokat.sajnos nem nagyon tudtam mit tenni.megverni azért mégsem lehet?!a védőnő azért azt tanácsolta,hogy csapjak oda néha a fenekére érte,de nekem eléggé nehezemre esne.Sokszor beszélgetünk vele és így szép lassan megérti mit miért nem lehet.ennél többet bocsi,de nem tudok mondani.
2011. febr. 4. 09:34
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszi, úgy látszik kevesen nevelnek gyereket- vagy nincs ekkora gyerekük, vagy nem nevelik, hogy csak egy választ kaptam. A kérdés annak kapcsán merült fel, hogy a mai hírekben olvastam, egy napközis tanár kikötözött egy elsős gyereket, mert nem bírt vele. Elgondolkoztam, hogy bennünk szülőkben, vagy a tanárokban lehet-e a hiba, mit kéne másképp csinálni? Mert nem a gyerek a hibás ez egyértelmű. A szülők módszerei lennének rosszak? De akkor mi a helyes? Akinek példás magaviseletű 10 éven felüli gyereke van, kíváncsi lennék, hogyan csinálja.
2011. febr. 4. 12:20
 3/14 anonim ***** válasza:
76%
Nekem van egy 12 éves lányom, 10 éves fiam meg egy 1 éves lányka. Szóval akad tapasztalat. A lány nyugis (nagy) néha túlságosan is. Rá kell szolni hogy megmozduljon. Segít ő ha szólok, sokat azzal nincsen gond, csak szóljak neki. De maga körül nem igazán tud rendet tartani, akkor jön a bünti. Addig nincs tv, számítógép mig nem tesz rendet. A gép esetleg még plusz egy napra megvonva, ha nem rakott rendet még az nap. Na a fiamnál ez sem működik mindig. Nála bizony van, hogy oda kell sózni a fenekére. Nem vagyok a verés híve, de van mikor elpattan a cérna. Mikor második harmadik nap is ugyanúgy néz ki a szoba, s ő rendrakás címén a szobában van, és a földön fekszik és játszik. Na ilyenkor néha, kap egyet a fenekére. Nem véresre verem, csak rácsapok egyet (persze elötte már rekedtre veszekedtem magam) szóval vele nehezebb, mert iszonyatosan makacs.
2011. febr. 4. 12:35
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Bár én még nem vagyok szülő, de ha nem bánjátok, leirnám a véleményemet.

Felmerült itt az a probléma, hogy mi van, ha a gyerek sokadszorra sem fogad szót és olvastam az egyik hozzászólónál, hogy ő "a seggérecsap" de csak ha már "rekedtre veszekedte magát".

Visszaemlékezve a kiskamasz és kamaszkoromra, nálunk anyu rengeteget üvöltözött és én sokszor úgy éreztem, lassan megőrülök tőle.

Nem értettem, miért kell ekkora hangerővel közölnie a dolgokat, miért nem lehet őket nyugodtan megbeszélni.

Persze nem ok nélkül emelte fel a hangját, elhiszem, hogy dühitette, hogy már hatodszor szól valamiért.

A gond az ilyenkor (szerintem), hogy a szülőnek van egy álláspontja, amihez mérten a gyereknek viselkednie kéne.

Azt viszont sok szülő figyelmen kivül hagyja, hogy a gyereknek ugyanúgy van saját álláspontja a dologról és meg sem hallgatja, elintézi annyival a dolgot, hogy "azért kell ezt ,meg ezt csinálnod, mert én azt mondtam".

Pedig ha a legtöbb szülő ilyenkor meghallgatná a gyerek verzióját, el lehetne kerülni az üvöltözéseket (ami senkinek nem jó) és lehetne valamiféle kompromisszumot kötni.

Persze biztos vannak kivételek, de a legtöbb gyereknél biztos működne a dolog.

Az a baj, hogy sokan nem okosan, ésszel nevelnek gyereket (és főleg nem türelemmel).

Persze tudom, sok a stressz a munkahelyen és egyéb más területeken, de ha valaki vállal egy gyereket, nagyon jól tudja, hogy ezek benne vannak a pakliban és ehhez mérten kéne eldönteni, lesz e igy is idő/figyelem/türelem ehhez a feladathoz.

Hű, most nagyon elcsúsztam az eredeti témától, ne haragudjatok :).

Egy szó, mint száz, ma már nincsenek veszekedések otthon, persze felnőttem, de úgy érzem több türelemmel és beszélgetéssel elkerülhetőek lettek volna azok az

átkiabált délutánok és "acsarkodás" helyett telhettek volna jókedvűen is a kamaszévek.

L/23

2011. febr. 4. 14:47
 5/14 anonim ***** válasza:
53%

Kibontja falból a konektort? Engem ezért nagyon elfenekelnének nadrágszijjal. Ennél kissebb dolgokért is kikapok.

13F

2011. febr. 5. 17:05
 6/14 A kérdező kommentje:
Hát éppen ez az amit nem tudok, hogyan lehetne ésszel neveni. Mikor már 10x elmondtad, pl. hogy miért nem lehet kiszedni a falból a konektort, hogy meghalhat, veszélyes, stb, beszélhetsz amit akarsz, akkor is megteszi, mert ég a kíváncsiságtól és a makacsságtól, dactól. Megvonni tőle olyasmit amit szeret, ez a helyes büntetés vajon?
2011. febr. 7. 15:06
 7/14 anonim ***** válasza:

Ez a válasz 100%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 02-04 14:47

teljesen egyet értek:)bár még nincs gyerekem:)

22L

2011. febr. 8. 09:47
 8/14 A kérdező kommentje:
Úgy könnyű okosnak lenni, míg nincs gyerek. Sajnos akkor még én is azt hittem, hogy a gyerekem megérti és elfogadja azt, amit mondok neki. Csak hogy ez nem így működik ám!!!!
2011. febr. 8. 10:01
 9/14 A kérdező kommentje:
Ha az óvodás gyereknek az a saját álláspontja, hogy nyugodtan mehet -10 fokban nyári ruhában az oviba és nem akar mást felvenni és ordít mint állat, mit teszel?
2011. febr. 8. 10:03
 10/14 anonim ***** válasza:
76%

következetesnek kell lenni..persze, tudom, könnyü jártatni a szám, mikor nincs gyerekem...de azt tudom, hogy a mai napig nem fogadják el anyuék azt, hogy én másképp gondolkodom, máshogy élek meg dolgokat és másképp csinálok...ebből nagyon sok vita van (pedig télen felöltözöm és nem veszek fel nyári ruhát:))

egy ovodásra rá kell szólni, erélyesebben, a kicsiket még irányítani kell...ez természetes:)elmondani neki, hogy hogy ha nyári ruhát akar felvenni oviba, nagyon beteg lesz, és lehet, hogy kórházba kerül miatta...ha meg akkoris hisztizik, hogy neki márpedig a nyári ruha kell, akkor ráadni a nyári ruhát, ezer harisnyával vagy akármivel...(nálunk pl mindig azon ment a vita, h nem pakoltunk el, szanaszét voltak a játékaink /igaz, anyámnál nagyobb rendmániást még sose láttam/, én még úgy ahogy elpakoltam, hugom sosem...és azóta se pakol el maga után, iszonyat rendetlen...ilyen és kész...kénytelen volt ebbe anyám is beletörödni...gondolom ezért érthető, hogy a gyerek olyan amilyen, nem lehet mindent megmagyarázni neki, mert ő nem így látja a dolgokat...sajnos...)

22L

2011. febr. 9. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!