Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Milyen módszerekkel fegyelmeze...

Milyen módszerekkel fegyelmezed gyermekedet?

Figyelt kérdés

5-16 éves gyerekek szülei? Hogyan hattok a gyereketekre, ha rosszalkodik?

Pl. tegyük fel azt látod, hogy a szobájában ki vannak bontva a konektorok a falból, a csillár leszedve. Mi tesztek? És mit tesztek ha utána másnap, harmadnap ugyanez a helyzet az eddigi fegyelmezésetek/beszédetek ellenére?

2011. febr. 4. 09:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
78%
Figyelj! Akkor ki nevel kit? Ha az óvodás télen nyári ruhában akar menni, nem fogom engedni! Miért? nem szeretném, hogy megfázzon. Igen, vannak helyzetek,mikor kompromisszumokat lehet kötni, de sok olyan is akad,mikor nem. Ha séta közben a gyerek elengedi a kezed és lelép a járdáról, mit teszel? Gondolom, nem kezdesz el neki könyörögni,magyarázni, hanem elkapod és visszahúzod. Ha reggelente hisztizik, a ruha miatt, igyekezz ezt azzal kiküszöbölni, hogy pl. este együtt választjátok ki a másnapi ruhát vagy mutatsz neki 2 lehető összeállítást, így úgy fogja érezni, neki is van beleszólása a dolgokba.A nevelést már kicsi korban kell elkezdeni. Ha csak akkor akarjuk kezdeni, amikor már elvárható, hogy a gyerek megértse a magyarázatot, érveket, régen rossz. Akkor csak hatalmas harcok árán érhetünk célt... Nekem 4 gyerekem van: 18, 15, 13 és 2,5 évesek. Már pici koruktól voltak szabályok, amiket mindenkinek be kellett tartani, ezekbe nőttek bele. Ha valaki megsértette a szabályokat, akkor először csak szóltam, de ha hatástalan volt, jött a bünti... Nem kell nagy dologra gondolni, ilyenek: abba kellett hagyni azt a tevékenységet, amit csinált, le kellett ülni bizonyos időre "gondolkozni", stb. Általában hatott. Amíg meg még kicsik voltak, csupán eltereltem őket és közben mondtam, mi az, amit nem szabad.. Ne, haragudj, de számomra elképzelhetetlen, hogy a kamasz gyerekem kirángassa a konnektorokat a falból vagy leszedje a csillárt... Itt valami mély dolog van... Ha nem tudsz velük szót érteni, talán nem ártana szakemberhez fordulnék vagy itt egy jó könyv, amit érdemes lenne elolvasni: [link]
2011. febr. 11. 10:10
 12/14 anonim ***** válasza:
85%

Kicsit OFF leszek:

Az én kisfiam még nagyon kicsi, egyelőre nem kell "fegyelmezni", bár most már, ha nem túl veszélyes dologhoz nyúlkál, csak szólok, hogy NEM, de nem veszem el onnan a kezét, és egyre többször elveszi magától.

Viszont az eggyel felettem említett cikket olvastuk mindketten a férjemmel, és ennek hatására megvettük a könyvet is, ami nagyon-nagyon jó! Nem kínál konkrét megoldási javaslatokat, mivel minden gyerek más, ezért nem is lehetne (tehát nem olyan, mint a Suttogó és társai, amik jól megmondják, hogy a gyereknek mikor kell megéhezni meg ilyenek), csak felvázolja a problémát, és azt mutatja be, hogy hogyan NE neveld a gyerekedet.

Szóval tök jó. :)

2011. febr. 11. 16:15
 13/14 anonim ***** válasza:
8%

Szerintem 10-12 éves kor fölött már nem fenekelni kell. Milyen ciki már egy 16 éves gyereknek, ha a fenekére ütsz? Esetleg még a gatyáját is lehúzod.

Egy 5 évesnek még ok.

Én nem kaptam a fenekemre, szinte soha. 1-2x. de gyereknek semmi baj nem volt velem. Kamasznak már több. Akkor egyszerűen nem engedtem hogy a fenekemre csapjanak. Inkább kaptam a hátamra övvel, mint a fenekemre. Bár nem volt jó, mert a csík meglátszott. De szerintem kellett. Vagy a talpverés. Szüleim megmondták, hogy ha nagyobb galibát csinálok, a talpamra kapok. (egyszer sem csináltam, de egyszer amikor másnap fürdőbe mentem, azt mondtam apámnak, hogy a talpamat verje el, mert az nem látszódik) Hát fájt. Csak a lényeg, hogy nem szadab elöl, mármint a talppárnákon túl ütni. A talp közepétől a sorokig a legbiztonságosabb. (ha akartam leegyszerűsíthettem a tiltásokat veréssel is, a választási lehetőség szinte mindig megvolt) De velem szüleim szerint is nagyon kevés baj volt.

Szerintem 16 évesen nyugodtan verd el a talpát. Persze ne ész nélkül! Én 5-5-öt kaptam mindkét talpamra, egy pálcával. (házi légycsapó nyele)

2012. szept. 30. 18:16
 14/14 anonim ***** válasza:
De persze csak ha szép szóval nem megy!
2012. szept. 30. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!