Milyen módszerekkel fegyelmezed gyermekedet?
5-16 éves gyerekek szülei? Hogyan hattok a gyereketekre, ha rosszalkodik?
Pl. tegyük fel azt látod, hogy a szobájában ki vannak bontva a konektorok a falból, a csillár leszedve. Mi tesztek? És mit tesztek ha utána másnap, harmadnap ugyanez a helyzet az eddigi fegyelmezésetek/beszédetek ellenére?
Kicsit OFF leszek:
Az én kisfiam még nagyon kicsi, egyelőre nem kell "fegyelmezni", bár most már, ha nem túl veszélyes dologhoz nyúlkál, csak szólok, hogy NEM, de nem veszem el onnan a kezét, és egyre többször elveszi magától.
Viszont az eggyel felettem említett cikket olvastuk mindketten a férjemmel, és ennek hatására megvettük a könyvet is, ami nagyon-nagyon jó! Nem kínál konkrét megoldási javaslatokat, mivel minden gyerek más, ezért nem is lehetne (tehát nem olyan, mint a Suttogó és társai, amik jól megmondják, hogy a gyereknek mikor kell megéhezni meg ilyenek), csak felvázolja a problémát, és azt mutatja be, hogy hogyan NE neveld a gyerekedet.
Szóval tök jó. :)
Szerintem 10-12 éves kor fölött már nem fenekelni kell. Milyen ciki már egy 16 éves gyereknek, ha a fenekére ütsz? Esetleg még a gatyáját is lehúzod.
Egy 5 évesnek még ok.
Én nem kaptam a fenekemre, szinte soha. 1-2x. de gyereknek semmi baj nem volt velem. Kamasznak már több. Akkor egyszerűen nem engedtem hogy a fenekemre csapjanak. Inkább kaptam a hátamra övvel, mint a fenekemre. Bár nem volt jó, mert a csík meglátszott. De szerintem kellett. Vagy a talpverés. Szüleim megmondták, hogy ha nagyobb galibát csinálok, a talpamra kapok. (egyszer sem csináltam, de egyszer amikor másnap fürdőbe mentem, azt mondtam apámnak, hogy a talpamat verje el, mert az nem látszódik) Hát fájt. Csak a lényeg, hogy nem szadab elöl, mármint a talppárnákon túl ütni. A talp közepétől a sorokig a legbiztonságosabb. (ha akartam leegyszerűsíthettem a tiltásokat veréssel is, a választási lehetőség szinte mindig megvolt) De velem szüleim szerint is nagyon kevés baj volt.
Szerintem 16 évesen nyugodtan verd el a talpát. Persze ne ész nélkül! Én 5-5-öt kaptam mindkét talpamra, egy pálcával. (házi légycsapó nyele)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!