Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » El lehet rontani a hozzátáplál...

El lehet rontani a hozzátáplálást? Mindenki mást mond. Kire halgassak?

Figyelt kérdés

Ez a hozzátáplálás nem egy egyszerű feladat. 5 és fél hónapos a babám és kóstolgatjuk a gyümölcsöt. Már tegnap kiváltottunk egy étkezést üveges gyümölccsel. Úgy látom nagyon szereti. Adtam már neki tejpépet is estére, azt is megette. Akárkivel beszélek, mindenki mást mond. Ma pl. megkérdezték hogy minek adok már neki tejpépet? Miért a tejpépet mikortól lehet adni? Van valami meghatározott sorrend amit be kell tartani? Először meg kell kóstoltatni az összes gyümölcsöt és csak utána a zöldséget?

Csinálhatom úgy ahogy én gondolom? Lehet belőle hátránya?

2009. jún. 23. 22:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Aki a lepontozzásal jön annak üzenném. Neked meg van a véleményed arrol az anyukárol, aki korán kezdi a hozzátáplálást. Nekem tápis a kislányom és a védönö tanácsára 3 hosan kezdtük. Még mindig jobb, mint amikor szorulása volt. Adtam neki laevolacot, cukros kamillateát, glicerines kup melett lázméröztem, és tornáztattam. Másfél honapig küszködtünk. Mikor elkezdtük a gyümiket, rá 1 hétre magátol tudott kakálni. a semmi gond. A kérdésre válaszolva: Nem lessz belöle gond! Nyugodtan kostoltasd meg vele, ha nem kell neki ugyis kiköpi. De ha már megeszik 1 üveggel is neked, akkor már biztos fel van rá készülve a kis gyomra, és szereti is. Csak rá halgass!!
2009. jún. 23. 23:14
 12/15 anonim ***** válasza:
89%

A baba kiskönyvében van egy táblázat, azt vedd a sorrendnél figyelembe. A már említett eper és egyéb aprómagvasakon kívül, a tejtermékek, a tojás és a liszt is allergizálhat, tehát ennek meg van az ajánlott bevezetési ideje. Azt szerintem azért vedd figyelembe.

Ezen kívűl azonban nincs jelentősége annak, hogy a gyümit vagy a főzit adod -e előbb, de vannak puffasztók amit érdemes még kerülni (szintén a kiskönyv szerinti sorrendben kell bevezteni).

A tejpépnél még HA-s kellene használnotok, hogy elkerüljétek az allergia kockázatát.

Azonban minedezen nagy okosságoknál tényleg sokkal fontosabb a Te megérzésed és a babád reakciója.

2009. jún. 23. 23:30
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem is jól csinálod. Én is megpróbáltam 4 hónaposan a tejpépet, akkor utálta. És csak kb. 6 hónpos korában kezdte megszeretni, de ha ette volna előbb annak csak örültem volna. 6 hónapos korára már minden étkezést kiváltottunk csak a reggeli meg a vacsi maradt először tejecske aztán átváltottunk tápszerre mert éjszaka sokat felkelt, éhes volt. Mára 1 éves és mindenevő, 10,5 kg.
2009. jún. 24. 08:09
 14/15 anonim ***** válasza:
77%
Pont tegnap volt a kezemben egy 1975-ből származó, Mit egyen a gyerek című könyv. Abban az van írva, hogy már 3 hetes kortól adták az almát. Na nem azt mondtam, hogy én is így adtam, de már két hósan orvoso tanácsraettünk egy kis sárgarépát, almát, teljesen rendbejött a hasfájás, székrekedés. Azóta már 6 hós a lányom, és imád enni. DÉlben főzi, délelőtt gyümi. Szerintem tards be a fontosabb szabályokat(málna, tej, tojás stb..) de nyugodtan kóstoljátok végig a bébiétel kínálatot. Nálunk a nagy kedvenc pl. a cukinni fözi, és a vegyes zöld fözi.
2009. jún. 24. 08:10
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!! :) Általában megfogadok jó tanácsokat, ha az nem kioktató jellegű és nem akarja rámerőltetni a saját nézetét. Gondolom mindenki így kezdi, pár hét múlva már én is ügyesebb leszek.
2009. jún. 24. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!