Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » El lehet rontani a hozzátáplál...

El lehet rontani a hozzátáplálást? Mindenki mást mond. Kire halgassak?

Figyelt kérdés

Ez a hozzátáplálás nem egy egyszerű feladat. 5 és fél hónapos a babám és kóstolgatjuk a gyümölcsöt. Már tegnap kiváltottunk egy étkezést üveges gyümölccsel. Úgy látom nagyon szereti. Adtam már neki tejpépet is estére, azt is megette. Akárkivel beszélek, mindenki mást mond. Ma pl. megkérdezték hogy minek adok már neki tejpépet? Miért a tejpépet mikortól lehet adni? Van valami meghatározott sorrend amit be kell tartani? Először meg kell kóstoltatni az összes gyümölcsöt és csak utána a zöldséget?

Csinálhatom úgy ahogy én gondolom? Lehet belőle hátránya?

2009. jún. 23. 22:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
18%

Sajnos el lehet rontani, többféleképpen is. Főleg úgy, hogy túl korán táplálunk hozzá, akkor, amikor még a baba szervezete képtelen megbirkózni az adott étellel. 6 hónapos kor alatt egyáltalán nem szabad hozzátáplálni, akár tápszeres, akár anyatejes a baba. Az összes káros anyag akadály nélkül jut át a bélrendszerén.

Én a tejpéppel még tutira várnék, ha szopik a baba, akkor 1 éves kor alatt egyáltalán nem kellene adni neki.

Először csak zöldség v. gyümölcslevet kell kapnia néhány kanállal, utána jöhetnek a szilárdabb falatok. 1 hétig csak 1 fajtát szabad adni, hogy lássuk, allergiás lesz-e rá.

Én elhiszem, hogy sok a türelmetlen anyuka, én is az voltam, de azért azt a 6 hónapot csak ki lehet bírni nem?

Most tudom, hogy sokan le fognak pontozni, váljék egészségükre.

2009. jún. 23. 22:39
 2/15 anonim ***** válasza:
86%
Ige, csak így tovább ahogy Te gondolod! Nem lesz baj, jól csinálod! 4 hótól mehet a tejpép.
2009. jún. 23. 22:41
 3/15 anonim ***** válasza:
88%
Látod?! Ezért mondom...úgy csináld ahogy gondolod. Mindig mindenki mást fog mondani.
2009. jún. 23. 22:42
 4/15 anonim ***** válasza:
81%

Senkire ne hallgass csak a megérzésedre és a babádra.

Amit ki szeretnél próbáld ki és nézd a reakcióját.

Szerintem hülyeség ez a sok kitalált szabály, hogy öt és fél hónaposan nem lehet, de 6 hónaposan igen.

Amit érzeld próbáld ki. A baba úgyis jelzi, hogy jó-e már neki amit adsz.

Nekem a saját gyerekeimnél is voltak különbségek, mindíg csak azt vettem figyelembe amit ők "mondtak" nekem.

2009. jún. 23. 22:47
 5/15 anonim ***** válasza:
88%
szia, az én fiam tápszeres, 6,5hós Mi is így kezdtük kb 4hónaposan. gyümölcsök, tejpép, főzi párhuzamosan. Csináld úgy ahogy érzed, meg látod a babádon, hogy szívesen, kíváncsian fogadja az új ízeket vagy nem. Nekem is mindenki mást mondott. A végén lesz....tam mindenkit és próbáltam úgy csinálni ahogy éreztem. Na ez vált be!
2009. jún. 23. 22:48
 6/15 anonim ***** válasza:
11%
Na mit mondtam? Le leszek pontozva? Akkor most kezdjem el mondani, hogy mit gondolok a sok lepontozós, korán hozzátápláló "anyukáról"? Mert a véleményem az meg van róluk, és nem éppen pozitív.
2009. jún. 23. 22:51
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Csak így tovább bátran! Jól csinálod. Szerintem csak azt kell figyelembe venned, hogy epret, málnát még ne adj, mert ezek erősen allergizálnak. De adhatsz már krumplit, reszelt almát, narancsot, őszibarackot, nektarint, spenótot, sóskát. És ahogy nő a babád, úgy lehet majd a többi zöldséget és gyümölcsöt is bevezetni. Az a lényeg, hogy mindig 1 pici kanálkával kóstoltasd meg és ha látod, hogy nem ízlik, ne erőltesd. Majd két-három hét múlva újra megkínálhatod. Itt azt írta valaki, hogy egy hétig add ugyanazt. Fölösleges. Kedved szerint nyugodtan váltogathatod és nincs arra sem szentírás, hogy gyümölcs vagy zöldség legyen először a menü. Ahogy te akarod. Tízóraira lehet gyümölcs, vacsira v. amikor gondolod, lehet főzelék. Sok sikert és jól evő babát kívánok.
2009. jún. 23. 22:52
 8/15 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem inkabb gyumolcsot, zoldsegeket, uveges bebi etelt adjal neki csak.

Nekem a babam mondjuk soha nem is szerette a tejpepet, de nem is baj. Viszont sok krumpli, sargarepa, cekla, alma mar mehet!

2009. jún. 23. 22:55
 9/15 anonim ***** válasza:
25%
Nem azt írtam, hogy nem lehet váltogatni... :S Ha elolvasnád, akkor talán tudnád értelmezni is: 1 fajtát 1 hétig adjon először, hogy észrevegye, ha allergiás lesz rá. Utána persze lehet variálni.
2009. jún. 23. 22:56
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
22:52-es kifelejtettem, hogy ha lehet, soha ne cukrozd meg a kajákat, amit a babádnak adsz. Túl azon, hogy fölösleges kalóriákat jelent és hízlal, elnyomja a természetes ízeket és akkor nem a gyümölcsre és a főzelékre szoktatod a csimótát, hanem a cukorra.
2009. jún. 23. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!