El lehet rontani a hozzátáplálást? Mindenki mást mond. Kire halgassak?
Ez a hozzátáplálás nem egy egyszerű feladat. 5 és fél hónapos a babám és kóstolgatjuk a gyümölcsöt. Már tegnap kiváltottunk egy étkezést üveges gyümölccsel. Úgy látom nagyon szereti. Adtam már neki tejpépet is estére, azt is megette. Akárkivel beszélek, mindenki mást mond. Ma pl. megkérdezték hogy minek adok már neki tejpépet? Miért a tejpépet mikortól lehet adni? Van valami meghatározott sorrend amit be kell tartani? Először meg kell kóstoltatni az összes gyümölcsöt és csak utána a zöldséget?
Csinálhatom úgy ahogy én gondolom? Lehet belőle hátránya?
Sajnos el lehet rontani, többféleképpen is. Főleg úgy, hogy túl korán táplálunk hozzá, akkor, amikor még a baba szervezete képtelen megbirkózni az adott étellel. 6 hónapos kor alatt egyáltalán nem szabad hozzátáplálni, akár tápszeres, akár anyatejes a baba. Az összes káros anyag akadály nélkül jut át a bélrendszerén.
Én a tejpéppel még tutira várnék, ha szopik a baba, akkor 1 éves kor alatt egyáltalán nem kellene adni neki.
Először csak zöldség v. gyümölcslevet kell kapnia néhány kanállal, utána jöhetnek a szilárdabb falatok. 1 hétig csak 1 fajtát szabad adni, hogy lássuk, allergiás lesz-e rá.
Én elhiszem, hogy sok a türelmetlen anyuka, én is az voltam, de azért azt a 6 hónapot csak ki lehet bírni nem?
Most tudom, hogy sokan le fognak pontozni, váljék egészségükre.
Senkire ne hallgass csak a megérzésedre és a babádra.
Amit ki szeretnél próbáld ki és nézd a reakcióját.
Szerintem hülyeség ez a sok kitalált szabály, hogy öt és fél hónaposan nem lehet, de 6 hónaposan igen.
Amit érzeld próbáld ki. A baba úgyis jelzi, hogy jó-e már neki amit adsz.
Nekem a saját gyerekeimnél is voltak különbségek, mindíg csak azt vettem figyelembe amit ők "mondtak" nekem.
Szerintem inkabb gyumolcsot, zoldsegeket, uveges bebi etelt adjal neki csak.
Nekem a babam mondjuk soha nem is szerette a tejpepet, de nem is baj. Viszont sok krumpli, sargarepa, cekla, alma mar mehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!