Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Menyem nem akarja ránk hagyni...

Menyem nem akarja ránk hagyni az 1 évesét, mások szerint ez fair?

Figyelt kérdés
Másfél éves lesz nyáron az unokám. Nagyon jól kijövünk az anyjával, kedveljük egymást. Sose szóltunk bele, mit hogyan csinál. De úgy szeretnénk néhány napra elvinni nyaralni magunkkal a kicsit. Eddig az volt a kifogás, hogy nem lesz pénzük utazni kettesben sem hármasban sem, de most pénzhez jutottak, tudnának menni, de ő nem akarja. Nagyon ritkán találkozunk élőben, mert külföldön laknak. Egyszer már ránk hagyták 7 hónaposan, hivatalos ügyet kellett intézni, úgy volt, csak pár óra, de elhúzódott, és egész nap velünk volt, nagyon jól elvolt, semmi gond nem volt, mindent úgy csináltam, ahogy kérte. Nem érdemelné meg így egy nagymama, hogy vele legyen pár napot az unoka?
2012. máj. 3. 10:31
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%
Hiszek abban, hogy jó a gyerekeknek a nagyszülőknél, de nem mindegy hány évesen. Ha a kicsi oldalát nézed, biztos szívesebben van az anyukájával mint a nagyszüleivel és ez a normális. Nem mintha a nagyszülő nem lenne szerető, vagy gondoskodó, de akkor is a szülő az szülő. Szerintem a szüleink generációja erről másképp is gondolkodott, magamról tudom, hogy nem adnám le a gyerekem a nagyszülőkhöz - szeretem őket és bízom bennük - napokra, még egy teljes napra sem. Pár órára igen, de amúgy nem. 1 éves, pici még nagyon. Majd ha már 3-4 éves lesz és kéri, hadd aludjon a mamáéknál, akkor persze. Anyósom más szitu, mert ő most 71 éves, kisfiam 13 hónapos, nem tudná ellátni. Nálunk ez egyértelmű. Plusz ha nem az otthonában van a kicsi, a megszokott környezetben, nehéz lehet neki már csak ezért is, pláne, ha anya sincs ott. Nagymamaként ez ne vedd magadra, nem veled van baja, hogy jóban vagytok. Teljesen normális, hogy nem így látja.
2012. máj. 3. 19:24
 32/36 anonim ***** válasza:
Szia! (Remélem, nem baj, ha letegezlek!!!) Nekem is másfél éves a kislányom! Szüleim nagyon sokat vigyáznak rá! Anyósom kicsit idősebb, és távolabb is lakik, de én többször megpróbáltam, hogy megkérjem, hogy egy-egy órára vigyázzon rá, (amikor arra fele járunk, és pl. bevásárolni mennénk, stb.)már csak azért is, hogy nehogy úgy érezze, hogy az én szüleim vigyázhatnak rá, ő pedig nem! Nos, tőle mindig olyan választ kapok, hogy most ezért nem ér rá, most azért nem ér rá! Ha ott vagyunk nála, akkor is mindig fontosabb a mosogatás, és minden más dolog neki! Múltkor már a párom szólt rá, hogy anyu, miért nem unokázol inkább, a többi megvár! Erre a válasza az volt, hogy nem szereti, ha nincs rend! Így én nála nem is erőltetem már a dolgot! Egyébként biztos érzi is a gyerek, mert őt nem szereti valamiért! De szüleimnél nagyon sokat van, imádja őket, és ők is őt! Sokszor, ha dolgom van, akár reggeltől estig is ott van, tudom, hogy nagyon jó helyen van, bízom bennük, nyugodt szívvel hagyom rájuk, még soha nem volt gond, pedig kis korától szoktak rá vigyázni! De valahogy még az nem fordult meg a fejemben, hogy ott is aludjon éjjel! Majd ha kicsit nagyobb lesz, akkor biztos ott fog aludni, sőt, amennyire imádja a mamát papát, tuti, hogy ő fogja is kérni! De még pici, és egyenlőre még az éjszakák maradnak nekünk! Biztos nálatok is később el fog jönni az idő!
2012. máj. 4. 12:40
 33/36 A kérdező kommentje:
Nagyon kedvesek vagytok, én nagyon kedvelem őt meg nagyon jó anyának is tartom. Ha a többség ennyire mondja, hogy még nem szokás elengedni több napra, akkor belenyugszom. Nincs más választásom úgysem. Egyébként azért is lehet, hogy ilyen jól jövünk ki, mert nem vagyok olyan idős nagyi, nagyon fiatalon szültem a fiam, meg amúgy is nem értem ezt a sok anyós-harcot, vagy az én fiam fogott ki jó lányt magának, nem tudom. (De azért ránk hagyhatná a picit néhány napra, na jól van, nem emésztem magam, látom mások sem hagynák, meg én sem hagytam a fiam... csak jönne már el az az idő, annyira imádom a kisunokám.)
2012. máj. 4. 15:47
 34/36 A kérdező kommentje:
Mindenkinek adtam egy pluszt a válaszáért.
2012. máj. 4. 15:48
 35/36 anonim válasza:

Engem sem hagytak napokra a szüleim a nagyinál, valószínű hogy én sem fogom ott hagyni. Sajnos nagynéném ezt csinálta a két gyerekével, ebből már sportot űzött.

Szerintem bőven elég a pár óra, egy gyereket magamnak szülök, nem a nagyszülők nyakára...

2013. máj. 23. 14:54
 36/36 anonim ***** válasza:
Ez alapesetben mindenkinek öröm, nem a nagyszülők nyakára szülésről van szó. A rokonod a véglet, kedves utolsó, de általában minden nagyszülő és gyerek örül a nagyinál eltöltött napoknak!!! Itt a kérdés az, hogy mikortól, mennyi idős kortól.
2013. máj. 24. 13:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!