Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Menyem nem akarja ránk hagyni...

Menyem nem akarja ránk hagyni az 1 évesét, mások szerint ez fair?

Figyelt kérdés
Másfél éves lesz nyáron az unokám. Nagyon jól kijövünk az anyjával, kedveljük egymást. Sose szóltunk bele, mit hogyan csinál. De úgy szeretnénk néhány napra elvinni nyaralni magunkkal a kicsit. Eddig az volt a kifogás, hogy nem lesz pénzük utazni kettesben sem hármasban sem, de most pénzhez jutottak, tudnának menni, de ő nem akarja. Nagyon ritkán találkozunk élőben, mert külföldön laknak. Egyszer már ránk hagyták 7 hónaposan, hivatalos ügyet kellett intézni, úgy volt, csak pár óra, de elhúzódott, és egész nap velünk volt, nagyon jól elvolt, semmi gond nem volt, mindent úgy csináltam, ahogy kérte. Nem érdemelné meg így egy nagymama, hogy vele legyen pár napot az unoka?
2012. máj. 3. 10:31
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, kicsit kezdem megérteni, vagyis inkább elfogadni. Tényleg nem adja oda másnak, senkinek sem.
2012. máj. 3. 10:55
 12/36 anonim ***** válasza:
89%

4-es vagyok. Nálunk is az éjszakák rázósak, az én másfél évesem pl sokszor felébred éjszaka, de az esti elalvás is csak velem működik, ha apa megjelenik az ajtóban, már mondja is nekünk a lányunk, hogy pápá, és elkezd nyafogni, ha apa nem megy ki. Ez lehet, hogy speciális eset, de szerintem ha egyéb konfliktus nincs a szülők és a nagyszülők között, akkor még egy néhány hónapig türelemmel kell lenni, amíg mindenki megérik arra, hogy a nagyszülők kettesben is lehessenek a babával. Sajnos a több száz km-es távolság így is nagyon kritikus szerintem. Az emberben tényleg benne van, hogy bármi történhet, és nem tud odaérni a gyerekéhez néhány óra alatt.

Szerintem ebben az esetben ami most van, nem a nagymama és az anyuka kívánságát, hanem a baba érdekeit kell nézni. És belátni, hogy néhány óra felvigyázás az tényleg más, mint napokra elkérni a babát. Én szerintem ez sok lenne egy másfél évesnek, főleg, ha mindez még számára idegen környezetet is jelentene.

2012. máj. 3. 11:01
 13/36 anonim ***** válasza:
82%
...már mondja is NEKI a lányunk...
2012. máj. 3. 11:01
 14/36 anonim ***** válasza:
100%
10-es válaszoló, szerintem nem fog téged senki lepontozni, mert igaz, amiket írtál. Viszont az is fontos, hogy a tesókat együtt hagyod-e ott a nagyszülőknél, illetve, hogy a két gyerkőcöd már azért elég nagy, hogy megértse és élvezze is a helyzetet. Az is különbség nálatok, hogy a másfél évesed már eleve ebbe a helyzetbe szocializálódott, neki bizonyos szempontból könnyebb, mint egy elsőszülött másfél évesnek, akit még nem vesznek körül tesók, akiktől tanulhat, és akiken látja, hogy minden oké, nem kell aggódni attól, hogy nincs ott anya és apa.
2012. máj. 3. 11:07
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Az én gyermekem is másfél éves, vigyáztak már rá nagyszülők úgy, hogy dolgunk volt, és reggel oda vittük, és este mentünk érte! Nagyon jól elvolt, semmi gond nem volt, én is jól éreztem magam, hogy kicsit kikapcsolódok, és nem mindig futni kell a gyermekem után! Viszont több napra még nem adnám oda! Nem tudom miért, az természetes, hogy nap közben vigyáznak rá, de a több nap az nem! Majd ha nagyobb lesz! Mi is voltunk 4 napra nyaralni, wellneselni, de vittük magunkkal! Úgyhogy ez hidd el, nem a személyed ellen szól!
2012. máj. 3. 11:10
 16/36 anonim ***** válasza:
64%
Hú, de szeretném 3 - 4 - 5 napra rábízni valakire a gyerekeimet, ha lenne rá lehetőségem. (4 gyerek 16 hóstól 5 évesig), de Anyámat évente négyszer - ötször tudom megkérni valamire, mert egyébként fárasztja a dolog. Tavaly voltak nála 4 napot, jól megvoltak, csak összeszedtek valami fertőzést, pöttyös volt mindegyik, hasmenésük volt napokig, mert Anyám nem egészen tartotta be, amiket etetés ügyben kértem, de még így is örültem, hogy egy kis levegőváltozáson voltak, én is tudtam haladni a dolgaimmal. Anyám persze kidöglött, azóta még nem ajánlgatta, hogy aludjanak ott, pedig elfogadnám. Anyósom sajnos meghalt, így másra nem is számíthatok.
2012. máj. 3. 11:18
 17/36 anonim ***** válasza:
93%
én is nagyon szeretem anyósomat és édesanyámat is. Mikor 4 hónapja megszületett a kisebbik gyermekem, a mamák sokszor felajánlották, hogy a nagyot elviszik (2 éves) pár napra, hogy tudjak pihenni. Hiába voltam olyan fáradt, hogy sírtam a fáradtságtól, képtelen voltam odaadni. Pedig anyukámnál már 2X aludt is, mikor lakziba, illetve konferenciára mentünk a férjemmel. Akkor volt értelme odaadni. De ha itthon vagyok, képtelen vagyok odaadni. Sajnálom. Furcsa dolog ez az anyaság. Bőgni kezdenék éjjel, ha felébrednék és üres lenne az ágya.
2012. máj. 3. 11:47
 18/36 anonim ***** válasza:
91%
Csatlakozom az elottem szolokhoz. Bar tok jo lenne elmeletileg, ha lenne egy kis pihenom, de nem engednem el masfel evesemet sem anyosomekkal, sem anyukamekkal nyaralni. Szeretem oket, megbizom bennuk, de a szivem azt mondja, hogy mellette meg a helyem. Ugyhogy, igazad van, de a menyednek is es o donti el, mert az o babaja.
2012. máj. 3. 11:49
 19/36 anonim ***** válasza:
87%

szia.

en nagyon orulnek egy olyan anyosnak, aki tiszteletben tartja a nevelesi elveinket, szóval kincset érsz :)

nekem sajnos nem ilyen az anyósom, nem bízom benne (pedig a nagyszulok kozul talan meg benne a legjobban),viszont bevallom neked, 4-5 eves kor alatt nem nagyon bizom senkire.

fura volt a kerdest olvasni, a "másik oldalrol", de szerintem ez inkabb a szulo miatt van, nem a gyerek miatt.

nyilvan nem okoz maradando karosodast az egy evesben, ha egy ejszakat kulon tolt, viszont az anyában annál inkább :)

vegig paráznám, bizonyára a menyed is, nezd, harom eves a fiam, ittvan mellette az ujszulott lanyom, megis,legszivesebben kamerát szereltetnek fel a minioviba, ahol van.

szerintem harom eves koraig varj, tudom hosszu ido, de harom evest mar az ilyen durvan gorcsolo anyuka is a nagyira bizna (felteve, ha bizik benne, es koveti a nevelesi elvet..nalunk sajnos nincs ilyen, de mondom, ha ilyen vagy, kincset ersz :))

2012. máj. 3. 12:04
 20/36 anonim ***** válasza:
87%

Ez bizony nehéz ügy...

Az én lányom még csak 9 hónapos. Szokott sokat az anyósommal lenni, általában itt vagyunk mi is, de van, hogy csak ő vigyáz rá, ha valami dolgom van. Nagyon jó elvannak. Olyan is volt már, hogy lefekvés után a mama vigyázott az álmára (átalussza az éjszakát), mi meg elmentünk itthonról. De persze csak a városban. Messzebbre nem mernék menni.

Az egész napos/éjszakás/több napos otthagyástól már előre félek. Pedig előbb-utóbb eljön az ideje...kinek-mikor. :)

A gyereknek is kell és szülőknek is,na meg a nagyszülőknek is....

Te jó nagymama vagy, szerintem örülhet az unokád és az anyukája is!:D

Viszont náluk még nem jött el az a bizonyos idő!!!Türelem! :)

2012. máj. 3. 12:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!