Menyem nem akarja ránk hagyni az 1 évesét, mások szerint ez fair?
Mikor olvastam a válaszokat "odaadni" " elkérni" mint egy táskát! Itt egy gyerekről van szó! Azt nem elkérni, vagy odaadni, vagy kölcsönadni szoktuk, hanem rábízni valakire! Ez volt a zárójel és elnézést ha valakit megsértettem.
Egy mondatban válaszolva, nagyon szép tőled a gondolat és csodás hogy vannak ilyen nagymamák is, csak korai még! 2-3 év múlva, amikor a gyerek el tudja mondani mi fáj és mit szeretne, biztos veletek lehet napokra.
Megértem az anyukát, én sem aludnák nyugodtan!
Ez az ő döntésük. El kell fogadni ha fair, ha nem :-))
Nekem még szopizik a lányom, de ha már csak reggel-este fog, akkor ott fogom hagyni a nagyszülőknél fél napokra. Aludtunk már anyukáméknál, anyóséknál is, nem idegen neki a környezet, van saját ágya.
Tőlünk külön alvást viszont csak fokozatosan fogunk "bevezetni": mi másik szobába, ha éjjel felsír a mama megy be. Ha nem lesz baj, akkor fogjuk csak éjszakára is a nagyszülőkre bízni. Jövő nyáron lesz 1,5 éves, akkor fogjuk először kipróbálni.
A lényeg szerintem a fokozatosság. Ilyen kicsit még nem szabad hirtelen pár napra "elrabolni" a szüleitől. De ha fokozatosan hozzá van szoktatva, akkor igen :-))
Én vagyok a kivétel :-)!
Én hagytam anyukámra 1,5 éves lányomat. Igaz a 3 éves fiam is velük volt. Imádták, nálunk volt telefon(+kb. 100 km távolság), és hívtam őket reggel-este. Csak 2 éjszaka volt, de nagyon kellett a párommal kettesben lennem. Szerintem nem lesz attól senki sem jobb anya, ha mindig a gyerekén csüng.
Ez a kérdés annyiban más, hogy mi akkor az éjszaka közepén is elindultunk volna, ha gáz van, itt viszont (gondolom) nagyobb távolságról van szó!
Jaj és szerintem az unokád nem csak a menyed gyereke, hanem a fiadé is :-).
Anyukám is nagyon jól elvan a gyerekeimmel, mindig mindent úgy csinál, ahogy megbeszéltük. Sokszor szokott is rájuk napközben pár órákra vigyázni. A fiam (1 éves), még nem aludt soha náluk éjjel, a lányom úgy 4,5 éves korától alszik itt néha (1 éjszakát). Volt, olyan, úgy 3 éves korában, hogy azt mondta, itt szretne aludni, és este fél 9-kor kellett jönnöm érte, mert fürdésnél eltört a mécses, és anya kellett mindenképp. Mondjuk nem volt gond, mert 50 méterre lakunk egymástól :)
Szerintem teljesen érthető a menyed hozzáállása, hogy nem szeretné napokra másra bízni a 1,5 évesét. De ne aggódj, majd fog ez változni, ahogy nő a gyerkőc :)
Én anyumra rábíztam a csemetémet egy hétre, nagyon jól esett, de annyira hiányozni még az életben nem hiányzott semmi, mint a fiam(3éves lesz jún). Nem volt tőlem relatív messze, alig 40perc az út kb, szó szerint viszkettem, úgy hiányzott a csipogása. Én szívesen adom a kicsit, nekem is szusszanás, tudom jó helyen van, de mégis rossz.
A lányom 15hónapos, na ót sajna ha akrnám se tudnám leadni, mert cicifüggő és rettentő érzékeny mostanában. Anya csak egy van, pedig sajna pont az örökös csücs, és ölben lógástól kapok agybajt... És látom, hogy vinnék, babáznának vele, de ő max üvölt:(
Drága Mami! Mi anyák, gondolom tudod is, teljesen mások, különbözőek vagyunk. Van aki kézzel lábbal kapaszkodik a gyerekhez, félti, kisajátítja, különböző nevelési elvek mentén neveli a picit, a másik pedig nyugodt szívvel rábízza a nagyira több napra is.
Amit leírtál nem a te (ti) hibátok, ilyen a meny, nincs mit tenni. Ez nem hiba, biztos nagyon jó anya, csak lehet neki eszébe sem jutott nálatok hagyni, vagy fel sem merült benne, hiszen neki evidens hogy a gyereknek mellette a helye. Szerintem hagyd rá, előbb utóbb úgyis menni fognak hozzátok hogy vigyázzatok egy picit a kicsire. Kell majd nekik is egy kis "szabadidő" egymásra.
Most pedig le lehet pontozni:::: ---> én már 5 hónaposan a Maminál hagytam a picit egész napokra (egyetem), majd napokra vizsgaidőszakok idején, államvizsga előtt 2 évesen majd két hétig a nagymamánál volt. Ezen kívül is sokszor megy hétvégente a Mamihoz
Én imádom a gyerekem, életem adnám érte, az én pici kincsem, de...de van az a de, amit nagyon sok anyuka nem tesz meg.....de.: de szükségem van a férjemmel eltöltött nyugodt pillanatokra, kikapcsolódásra,, arra hogy kitakarítsak végre, arra hogy csak úgy leüljek a fotelbe és megigyak nyugodtan egy pohár üdítőt.. (mert a fiam nem egy nyugodt mintagyerek) és csak a nagymami van aki segíthet, senki senki más! KÖSZÖNÖM NAGYIK HOGY VAGYTOK!!!
1 éves a lányom,de nem tudnám most még másra hagyni.Ilyenkor sokszor az anyukának is nagyon nehéz,hiába tudja hogy a nagymama jól el tudja látni.Majd olyan 2 évesen...
Bár csak ilyen anyósom lenne amúgy...
2,5 éves lesz nyáron a fiam, anyósomék el szeretnék vinni magukkal egy hétre nyaralni és mi a férjemmel azt mondtuk, hogy idén meg nem, de talán jövőre már igen. 1 hét sok lenne neki is, nekünk is. anyósék nagyon aranyosak a fiammal, túl aranyosak is, 1 hét rengeteg nevelés és szabályok nélkül, őt még terelgetni kell, nem tud még mérlegelni, ők meg ugye jó nagyszülők módjára mindent megengednek neki :)
ha szólnak pár nappal előre, hogy mikor szeretnék, hogy náluk aludjon akkor semmi akadálya, úgy készülünk, hogy mehessen :) eddig csak 1-1 éjszakát maradt, én már egy egész hétvégébe is belemennék, de azt meg ők tartják soknak :D
legyél kicsit megértőbb, kicsi 1,5 évesen, az rendben van, hogy megnyugtatod, ellátod, de neki még anya kell és azt nem lehet pótolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!