Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Mi az a szeparációs...

Anyukák! Mi az a szeparációs szorongás?

Figyelt kérdés
Sokat hallottam már róla,de fogalmam sincs mi az.
2012. máj. 2. 16:22
 1/8 anonim ***** válasza:
mikor rájön, hogy te nem egy személy vagytok. és pont emiatt veled akar lenni mindig mert időérzéke az még nincs, sőt számára jövőidő sincs. ha nem lát akkor számára nem létezel. ezért nehéz ez, de csak 1-2 hét az egész olyan 8 hónapos kor köorül, meg majd 1,5 éves korban előjön mégegyzser
2012. máj. 2. 16:27
 2/8 anonim ***** válasza:
Úgy van ahogy az előző írta, rájön, hogy te és ő különálló emberek vagytok, megijed, ha nem lát téged. Csak te kellesz neki, csak te tudod megnyugtatni, mindenhova követ. Az én fiamnál 9 hónapos kora körül jött elő kb. 2-3 hétig tartott, most 14 hónapos lesz pénteken, és ismét nagyon anyás, állandóan velem szeretne lenni, mindig látni akar.
2012. máj. 2. 16:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Nálunk már 1-2 hete tart. Alig várom, hogy elmúljon. Ilyenkor amúgy meginoghat a bizalma bennem, ha nem egyből veszem fel, hanem mondjuk megcsinálom a kajáját és utána?
2012. máj. 2. 21:21
 4/8 anonim ***** válasza:
Nálunk ilyen gond nem volt, hogy meginog a bizalma, 9 hónaposan megnyugodott, miután felvettem, most 14 hónapos, megint van egy ilyen korszaka, most inkább bevágja a durcit, ha nem egyből veszem fel, elmondom neki miért nem tudtam vele foglalkozni, és utána megbékél...
2012. máj. 2. 21:25
 5/8 anonim ***** válasza:
2012. máj. 2. 22:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Lehetséges, hogy valakinél nem jön elő? A kislányom 11hónapos, de nem vettem észre, hogy szeparációs szorongás előjött volna? Ez gond lehet? Vagy csak nem vettem észre???
2012. máj. 3. 11:47
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Most legalább már tudom!

2012. máj. 3. 16:02
 8/8 anonim ***** válasza:

A szeparációs szorongás időszaka 8 hónapos kor körül kezdődik. Az anyuka általában azt veszi észre, hogy a korábban egyedül is jól eljátszó baba hirtelen sírni kezd, ha ő kilép a szobából, ha eddig nem tette, éjjel egyre gyakrabban felkel és csak anya mellett nyugszik meg. Ez az időszak a lelki fejlődés természetes velejárója.

Az okozza, hogy a kicsi előtt hirtelen kitárul a világ:

eddig a mozgásához a mi segítségünket igényelte – most viszont már tud legalább kúszni (vagy mászni), ezért magától el tudja érni a játékokat,

elindul a lakásban és elkezdi felfedezni a korábban ismeretlen helyeket is,

feláll és ezért más szemszögből látja a világot és a tárgyakat,

egyre ügyesebb és önállóbb…

…ez pedig megrémiszti.

[link]

2012. máj. 17. 00:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!